Sigaraya başlamak

Kardeşim keşke senin yerinde olsam merak etsem ama başlamamış olsam, lütfen deneme ve merak etme. Ne olur ne olmaz bu illet 1 taneden etkiler belki seni nikotin sonuçta. Bak ben trombofili hastasıyım 1 saatten fazla oturmam yasak pıhtı atmasın vücudum diye ve birkaç ay önce beynimde pıhtı attı bu şekilde öğrendim. Sigara benim için ölümcül bir şey ancak ne yaptıysam bırakamadım doktor bile ölümcül olduğunu üstüne basa basa söyledi ama bu son paket diye diye gidiyorum. Ne olursun deneme etrafında kimseye de denettirme. Son bir yılımı keşke görmüş olsaydın, bunu yazarken de psikolojim iyi bir şekilde yazmıyorum ama bir şeye eminim geçmişe dönsem o ilk sigaramı içtiğim anı değiştirirdim.

Başlama hiç vücut performansını büyük ölçüde azaltıyor 30 yaşına gelen arkadaşlarımdan biliyorum 14 15 yaşında başladılar ve sonuçları kötü ayrıca bağımlılık yapıcı maddeler var.

Kardeşim pardonda sen deli misin neden denemek istiyorsun ki bağımlılık yapan bir şeyi yetmezmiş gibi ilk ve son diyorsun denemiş olmak için alkol de alma.

-merak edenler için güncelleme-
Evet bir tane sigara içtim ve ne kadar berbat birşey olduğunu anladım. Elektronik sigara bunun yanında hiç kalır o kadar berbat tadı var.
İçtikten sonra baya zaman geçmesini bekledim. Canım tekrar ister mi ya da tekrardan içermiyim diye.
Hiç canım çekmedi ve bağımlı falan da olmadım.
Sigaranın nasıl birşey olduğunu öğrendiğim içinse içime bir rahatlama geldi.

Selam.
İlk defa sigara içeceğim. Sizce hangi marka ile denemeliyim?
20 yaşındayım ve denemediğim şeyleri denemeyi çok seviyorum. İçimde merak kalmasın istiyorum.
Denemediğim alkol çeşidi kalmadı viski vodka tekila şarap vs. Türkiye'de bulunan her bira çeşidinden de içmiş bulunmaktayım. "alkol bağımlısı değilim sadece 1 kere deneyip bırakıyorum."
Daha önceden nargile ve elektronik sigara içmişliğim var meraktan ve hiçbirisi bağımlılık yapmadı.
Fakat sigara beni aşırı korkutuyor, ya bağımlı olursam düşüncesi beni bitiriyor...
Maalesef ki merakıma yenik düştüm ve yarın sigara deneme kararı aldım. Sizce hangi marka ile denememi önerirsiniz?
"İlk ve son defa içeceğim için güzel içmek istiyorum fakat hangisi daha güzeldir emin değilim."
Denemeyin diyenlere aldırmayınız. Kafaya bir kere koymuşsunuz ve 20 yaşında bunun zararlarına hakim olabilecek seviyede olduğunuzu düşünüyorum. Emin olun bir kere içip bırakayım şeklinde bağımlı olmazsınız ama sonrasında 2-3 diyerek olabilirsiniz. Çünkü ilk içişinizde kesinlikle hoş bir tat bırakmayacaktır ağzınızda. Daha hafif sigaraları denemeniz taraftarıyım. Örneğin Chesterfield, Kent D-Range Blue veya Marlboro Touch Gray hatta biraz daha iyisini isterseniz Marlboro Touch Blue olabilir. Parliament veya Winston ürünlerinden uzak durmanızı tavsiye ederim. Özellikle Winston kokusu ile dahi sizi tiksindirecektir.

Denemeyin diyenlere aldırmayınız. Kafaya bir kere koymuşsunuz ve 20 yaşında bunun zararlarına hakim olabilecek seviyede olduğunuzu düşünüyorum. Emin olun bir kere içip bırakayım şeklinde bağımlı olmazsınız ama sonrasında 2-3 diyerek olabilirsiniz. Çünkü ilk içişinizde kesinlikle hoş bir tat bırakmayacaktır ağzınızda. Daha hafif sigaraları denemeniz taraftarıyım. Örneğin Chesterfield, Kent D-Range Blue veya Marlboro Touch Gray hatta biraz daha iyisini isterseniz Marlboro Touch Blue olabilir. Parliament veya Winston ürünlerinden uzak durmanızı tavsiye ederim. Özellikle Winston kokusu ile dahi sizi tiksindirecektir.

Parlıament ile başladım bence piyasadaki en hoş içimli sigara o. Zaten senede iki üç paket içiyorum onda da en kalitelisini almak koymuyor.

Parlıament ile başladım bence piyasadaki en hoş içimli sigara o. Zaten senede iki üç paket içiyorum onda da en kalitelisini almak koymuyor.
Kaliteli de olsa ağırlık açısından ortanın biraz üstü sayılabilir. Bir dönem bende severek kullandım ama şahsen ilk defa içecek birine önermem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı