Sigaraya Yeni Zam Yapılacak

Sırf sigara mı hasta ediyor bizi. Bir araştırmaya göre günde ortalama 300 mikroplastik yutuyoruz. Peki antibiyotikli yiyecekler, peki hergün maruz kaldığımız egsoz dumanı. Ne yapacağız, bu gidişle yaşamak haram. Ama onlar önemsiz. Sigarayı yasak edelim yeter. Tüm dertler bitecek!

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Katılıyorum hocam sigarada kesinlikle çok zararlı bişey ama sigara içmeyipte akciğer hastalığına yakalanan bir sürü insan var yediğimiz herşeyde katkı maddesi vb. şeyler var organik bişey kalmadı bir müşterim var 87 yaşında bir nine ve sapasağlam 2 güne 1 gelip sigara alır 😂

Sırf sigara mı hasta ediyor bizi. Bir araştırmaya göre günde ortalama 300 mikroplastik yutuyoruz. Peki antibiyotikli yiyecekler, peki hergün maruz kaldığımız egsoz dumanı. Ne yapacağız, bu gidişle yaşamak haram. Ama onlar önemsiz. Sigarayı yasak edelim yeter. Tüm dertler bitecek!

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ne yapalım yani her şey zararlı diye bir de sigara mi icelim? Sigara içen de içmeyen de onlara maruz kaliyor. Ama sigara içmeyen pasif içicilik dışında zarar almıyor sigaradan. Yani içen ile içmeyenin farkı çok.

Katılıyorum hocam sigarada kesinlikle çok zararlı bişey ama sigara içmeyipte akciğer hastalığına yakalanan bir sürü insan var yediğimiz herşeyde katkı maddesi vb. şeyler var organik bişey kalmadı bir müşterim var 87 yaşında bir nine ve sapasağlam 2 güne 1 gelip sigara alır 😂
Hayır sırf bu zamlar yüzünden, sigara içme hastalığı olan babalar yüzünden aileler aç kalacak. Çünkü adam ne yapsan bırakmıyor eeee nerden kesecek parayı yeme içmeden kesecek. Bunları düşünen yok. Haa herkes ister içilmesin, çok saçma bir gider, 1 lira da olsa 10 lira da olsa boşa giden para ama bunu anlatamazsın ki adama. Eeee kardeşim yasakla o zaman kimse pahalı da olsa erişemesin!
Ne yapalım yani her şey zararlı diye bir de sigara mi icelim? Sigara içen de içmeyen de onlara maruz kaliyor. Ama sigara içmeyen pasif içicilik dışında zarar almıyor sigaradan. Yani içen ile içmeyenin farkı çok.
Ben sigara için mi dedim şimdi! Ama sigaranın veya alkolün üstüne gidildiği kadar bunların üstüne gram giden yok. Onu ne yapacağız. Ve bunlar bana ya ideolojik yada parasal geliyor.

Ben sigara için mi dedim şimdi! Ama sigaranın veya alkolün üstüne gidildiği kadar bunların üstüne gram giden yok. Onu ne yapacağız. Ve bunlar bana ya ideolojik yada parasal geliyor.
Ben de bunların üstüne gidilmesin demedim. Keşke gidilse, keşke çözüm bulunsa da her dışarı çıktığımızda zehirlenmesek.

Ben de bunların üstüne gidilmesin demedim. Keşke gidilse, keşke çözüm bulunsa da her dışarı çıktığımızda zehirlenmesek.
Keşke niye işte, madem sigaranın üstüne gidebiliyorsun, tarım ilaçlarında, yemlerde zararlı ilaçları engelle, plastik kullanımını paralı yapma, yasakla çok düşünüyorsan. Hep yapılanı görüyoruz yapılmayan tonlarca şey var. Adam sigara içince zehir aldığını kendi biliyor tercih ediyor peki, domates, et yerken biz biliyor muyuz zehir aldığımızı. Hangisi daha tehlikeli! Yılda kaç kg plastik tükettiğini biliyor mu cahil halk. Hangisi tehlikeli!

Yani yapılanın sağlıkla bilmem neyle ilgisi yok, isterseniz size bütçe açığı rakamlarını atarım neyden olduğunu görürsünüz.

Yani batıda da durum farklı değil, görülen zararlı şeylere dikkat çekiyorlar, gizli zehirlere karışabilen yok. Çünkü para her şeyin önüne geçiyor.

Son düzenleme:
Teroru ihya etmek için guzel bir karar. Sigaraya zam geldiğinde insanlar sigarayı bırakmıyor arkadaşlar. Terorun kontrol noktalarından Türkiye'ye gelen kaçak sigaralara yöneliyorlar. Yani devlet kendi ayağına sıkıyor.

İnsanlar kendi paralarıyla, anayasanın dışına çıkmadan dilediğini yapma hakkına sahiptirler. Sigaraya çok karşı olan bir insan olarak, sigara içen insanlara bu muameleyi doğru bulmuyorum.
Hocam o kadar guzel soylemissiniz ki ellerinize saglik. Oncelikle sigara vs zararlarini herkes biliyor konusmaya gerek yok ancak kisi icmek istiyorsa boyle seyler uygulanmasini hos bulmuyorum. Zamla falan bu isi yapacaklarina bilinclendirmeyi arttirip somut orneklerle ve desteklerle yapilmasi gereken seyler bunlar. Ki bu durumda sigara icenleri kanun disi isler yapmaya sevk edecegi kanaatindeyim. Kacak sigara sokma vs gibi...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı