Sığınak arıyorum

Sen bir psikiyatri veya psikoloğa görün kardeşim. Bu kadar korku halinde olman normal değil. Geçen günlerde de böyle bir konu açmıştın. Şizofreniye bağlarsın bu gidişle. Savaşın şimdilik kimseye sıçradığı falan yok. Ukrayna'da olanlar da birkaç güne bitecektir diye düşünüyorum. Rusya'nın ekonomik koşulları savaşın uzamasını daha fazla kaldıramaz. Bir şekilde ortam durulur.

Askerlik zamanın geldiğin de direkt gitmeni öneririm. Bu kadar korku iyi değildir. Yanında havai fişek patlasa havale geçirip, şoktan gidecek bir halin var. Soğukkanlı olman gereken durumlarda sıkıntı yaşarsın. Sen savaş önlemi değil de, korkularına bir önlem al. Halin iyi değil.

Hala ölümden yakın olsan bile korkman için sebep yok, başlangıçlar bitiştir.
Nükleer felakettin sonuçlarına katlanmaktansa mantar bulutuyla öbür tarafa kavuşmak daha acısız.

Hocam nükleere veya ölümlere karşı değilim ancak bunların kullanılacağını düşünmüyorum.

Ben 3. dünya savaşı çıkacağını bile sanmıyorum.

1. dünya savaşında birçok millet artık kendi bağımsızlığını istiyordu vs.
2. dünya savaşı tamamen bir sidik yarışmasıydı ve herkes çok mantıksız olduğunu anladı daha ortasındayken.
3. olan neden çıkar bilmiyorum. Tek bir yolu var Rusya'nın başındaki psikopat Ukrayna'dan sonra durmaz işte o zaman bir patlak verir onun dışında pek savaş çıkacağını düşünmüyorum.

Şu anlık sığınağa gerek bile yok hocam savaş çıktığı zaman hükümet sivil insanları sığınaklara yerleştireceklerdir zaten.
Daha önce de sormuştum; hangi parayla? Demişsin bir de Türkiye'de nüfusun %90'ını sığdırabilirler diye, bu dediğin şey için gereken paranın düzeyini biliyor musun? Trilyonlarca dolar...

1. Dünya Savaşı ve 2.Dünya Savaşı çıktı, tüm nüfus ölmedi dediğin şey aşırı saçma.
Artık 21. yüzyılda yaşıyorsun. 2. Dünya Savaşı sırasında herkesin dehşetle izlediği o 2 atom bombası, şimdiki termonükleer başlıkların yanında su tabancası kalıyor. Üstelik çıkarsa nükleer savaşta 2 tane değil, binlercesi patlayacak. Hiroshima'ya atılan bomba ile şu anda Kuzey Atlantik buzulları altında saklanmak ve talimat beklemek için gönderilen balistik füze denizaltılarındaki balistik füzelerin 1 tanesinin gücü arasında 130 katla 265 kat kadar fark var başlık modülüne göre.

Üstelik bunlar en güçlüleri de değil; RDS-220'nin patlama gücü 50-58 megaton arası, 3330 - 3860 kat kadar daha güçlü. Şimdi anladın mı dönem farkını ve olası bir küresel savaşın milyarlarca insanı nasıl öldürebileceğini? Nükleer bir savaş sonunda kuzey yarıkürede hayatta kalmak neredeyse mümkün olmayacak, güney yarıkürede ise ekvatordan ne kadar uzaklaşırsan şansın o kadar artar.

Daha önce de sormuştum; hangi parayla? Demişsin bir de Türkiye'de nüfusun %90'ını sığdırabilirler diye, bu dediğin şey için gereken paranın düzeyini biliyor musun? Trilyonlarca dolar...

Artık 21. yüzyılda yaşıyorsun. 2. dünya savaşı sırasında herkesin dehşetle izlediği o 2 atom bombası, şimdiki termonükleer başlıkların yanında su tabancası kalıyor. Üstelik çıkarsa nükleer savaşta 2 tane değil, binlercesi patlayacak. Hiroshima'ya atılan bomba ile şu anda kuzey atlantik buzulları altında saklanmak ve talimat beklemek için gönderilen balistik füze denizaltılarındaki balistik füzelerin gücü arasında 130 katla 265 kat arasında bir güç farkı var.

Üstelik bunlar en güçlüleri de değil; RDS-220'nin patlama gücü 50-58 megaton arası, 3330 - 3860 kat kadar daha güçlü. Şimdi anladın mı dönem farkını ve olası bir küresel savaşın milyarlarca insanı nasıl öldürebileceğini? Nükleer bir savaş sonunda kuzey yarıkürede hayatta kalmak neredeyse mümkün olmayacak, güney yarıkürede ise Ekvator'dan ne kadar uzaklaşırsan şansın o kadar artar.

Hocam bir sığınak 20 milyon kişi alıyor ancak nükleer sığnaklar hakkında fazla bilgim yoktu yanlış bilgi için özür diliyorum 2.konuya gelirsek işte kim neden bu kadar büyük bir bombayı tüm dünyayı yok etmek için kullansın o su tabancası denilen atom bombası bile Japonya'yı yenilemek için uğraştırdı sence diğer ülke liderleri bunu düşünemiyor mu?

Artık 21. yüzyılda yaşıyorsun. 2. dünya savaşı sırasında herkesin dehşetle izlediği o 2 atom bombası, şimdiki termonükleer başlıkların yanında su tabancası kalıyor. Üstelik çıkarsa nükleer savaşta 2 tane değil, binlercesi patlayacak. Hiroshima'ya atılan bomba ile şu anda kuzey atlantik buzulları altında saklanmak ve talimat beklemek için gönderilen balistik füze denizaltılarındaki balistik füzelerin 1 tanesinin gücü arasında 130 katla 265 kat kadar fark var başlık modülüne göre.

Üstelik bunlar en güçlüleri de değil; RDS-220'nin patlama gücü 50-58 megaton arası, 3330 - 3860 kat kadar daha güçlü. Şimdi anladın mı dönem farkını ve olası bir küresel savaşın milyarlarca insanı nasıl öldürebileceğini? Nükleer bir savaş sonunda kuzey yarıkürede hayatta kalmak neredeyse mümkün olmayacak, güney yarıkürede ise Ekvator'dan ne kadar uzaklaşırsan şansın o kadar artar.

İşte bu nedenlerden dolayı nükleer kullanmaları bana imkansız geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı