Şikayet edilen firma dava açmakla tehdit ediyor

Şikayetiniz bu olmalı. Kesinlikle zedeleme yok. Yaşadığınız sorunu belirtmişsiniz.

Teşekkür ederim hocam görüşünüz için biraz da olsa forumdaki arkadaşlar sayesinde içim rahatladı adliyede de iyi geçer umarım.

Samsung Galaxy S21 FE marka telefonum suya düştükten sonra mobil veri çekim problemi yaşamam nedeniyle cihazımı... adlı servisin Bursa şubesine gönderdim.

17 Haziran 2025 tarihinde cihaz bana ulaştı fakat hiçbir şekilde tamir edilmemişti; aynı sorunlar devam ediyordu. Ayrıca cihazın arka kapağının da düzgün takılmadığını gördüm. Tamir işlemi yapılmadığı halde ücret iadesi yapılmadı.

3 Temmuz 2025 günü... firmasından bir kişi beni arayarak, Şikayetvar platformuna yaptığım şikayeti kaldırmamı, aksi halde tarafıma 250.000 TL tazminat davası açılacağını söyledi.

Firma hem ürünümü düzgün onarmamış hem de şikayet hakkımı kullanmamı engellemeye çalışmıştır.

Madde 12- firma itibarı prensibi.

Tüketicilerin firmamızın sağladığı hizmete ilışkın öneri ve şikayetlerini, firmamızın sosyal medya hesabı ve internet sitesi ile hukuki müracaat yolları (hakem heyeti, mahkemeler, icra takibi, cezai şikâyet vs.) Dışında başkaca bir sosyal medya hesabı, uygulamalar ve internet sitelerinde (www.şikayetvar.com vb) yapma hakkı firma itibarı prensibimiz gereği tanınmamaktadır.

Tüketicilerin bu kurala uymayarak başkaca bir sosyal medya hesabı, uygulama ve internet sitelerinde (www.şikayetvar.com vb) yorum yapmaları veya asılsız ve firmamızın ticari itibarını sarsıcı değerlendirmelerde bulunmaları durumunda firmamızın bu tüketicilere karşı 250.000, 00-TL değerinde maddi tazminat davası/ icra takibi açma hakkı saklı tutulmaktadır.

Nereye bakarsam bakım şikayet etmek yasal hakkım olduğu yazıyor ama yine de gerildim açıkçası konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar yazarsa sevinirim bir şey çıkar mı? Bu parayı ödemem gerekir mi?
Şikayetvar dan geri dönüş sağlandı hocam yazanları assaya gönderiyorum

Değerli Üyemiz,

Ne yazık ki kurumsal bir şekilde müşteri odaklı çalışarak müşterilerinin memnuniyetini sağlamak ve sorununu çözmek isteyen firmalar olduğu kadar şikayetle ilgili herhangi bir çözüm üretmeksizin şikayetin yayından kaldırılmasını sağlamaya çalışan firmalar da bulunmaktadır. Bazen bu firmalar şikayetin yayından kaldırılmasına ilişkin çabalarını hukuki konularda şikayetçiyi korkutmak ve caydırmak için de gösterebilmektedir.

Bu tarz durumlarda; şikayetiniz asılsız veya karalama amaçlı değilse, gerektiğinde firma ile irtibatınızı ve şikayetinizi kanıtlayabilecek fatura, fotoğraf, video, görsel ve sözleşme gibi bilgi ve belgelere sahipseniz şikayet konusu yargıya intikal etse bile bu konuda endişe etmenize gerek olduğunu düşünmüyoruz.

Tarafınıza kesin elde edilebilecek bir sonuca ilişkin mütalaa bildirmemek ve hukuki bir danışmanlık yapmamakla birlikte, şayet şikayetinizi yaşandığı şekliyle anlattıysanız büyük olasılıkla Anayasal bir hak olan "Şikayet Hakkı" kapsamında değerlendirilebilecektir. Yine de bu konudaki inisiyatif ve sorumluluğun tarafınıza ait olduğunu da hatırlatırız.

Saygılarımızla.

Şikayetiniz bu olmalı. Kesinlikle zedeleme yok. Yaşadığınız sorunu belirtmişsiniz.

Hocam konuştum şimdi anlaşmada böyle bir şey olduğu için tazminat açabilirler dedi

Son düzenleme:
@morpheus171, ne diye tazminat açacaklar? Onu anlamadım. Yaşadığınız sorunu belirtmişsiniz. Şikayetvar sitesinde onlarca şikayet var. O zaman site kapatılsın.
Hocam bu maddeye dayanarak açıcaklarını dile getiriyorlar ama kime sorsam yasal hakkımı elimden aldığı için bu madde geçersiz sayılacaktır diyor

Tüketicilerin firmamızın sağladığı hizmete ilışkın öneri ve şikayetlerini, firmamızın sosyal medya hesabı ve internet sitesi ile hukuki müracaat yolları (hakem heyeti, mahkemeler, icra takibi, cezai şikâyet vs.) Dışında başkaca bir sosyal medya hesabı, uygulamalar ve internet sitelerinde (www.şikayetvar.com vb) yapma hakkı firma itibarı prensibimiz gereği tanınmamaktadır.

Tüketicilerin bu kurala uymayarak başkaca bir sosyal medya hesabı, uygulama ve internet sitelerinde (www.şikayetvar.com vb) yorum yapmaları veya asılsız ve firmamızın ticari itibarını sarsıcı değerlendirmelerde bulunmaları durumunda firmamızın bu tüketicilere karşı 250.000, 00-TL değerinde maddi tazminat davası/ icra takibi açma hakkı saklı tutulmaktadır.

Hocam bu maddeye dayanarak açıcaklarını dile getiriyorlar ama kime sorsam yasal hakkımı elimden aldığı için bu madde geçersiz sayılacaktır diyor

Eğer paylaşmış olduğunuz mesaj direkt olarak kopyala yapıştır ise sizi tehdit edici mesajların Türkiye içerisinden gelmediği varsayımını yapabiliriz. Çünkü link paylaşımları Almanya veya Avusturya çıkışlı taşeron bir hukuk firmasından gibi görünüyor. Hukuki tehdit yolu ile para kazanmaya çalışan 3. bir firma ile çalışıyor olmaları muhtemel olabilir.

Ayrıca şuna da gelelim. "Şikayet Hakkı" anayasal bir hak olması sebebiyle hiçbir sözleşme ile engellenemez. Bunları engellemeye yönelik maddeler geçersiz sayılır. Bu konuda avukatınızdan bilgi almanızı öneririm. Anayasal hak olduğunu savunarak ve de yaptığınız şikayeti deliller ile ispat ederek bu maddeyi geçersiz bırakabilirsiniz.

Size tavsiye olabildiğinde delilleri toplayın, ekran görüntüleri ile belgeleme yapın. Eğer telefondan şirket tarafından aranızsanız ilk cümleniz "makheme sürecine dahil edilmek üzere telefon görüşmemiz kayıt altına alınacaktır eğer onay vermiyorsanız görüşmeyi sonlandırabilirsiniz" olsun ve görüşmeyi kayıt altına alın.

Eğer paylaşmış olduğunuz mesaj direkt olarak kopyala yapıştır ise sizi tehdit edici mesajların Türkiye içerisinden gelmediği varsayımını yapabiliriz. Çünkü link paylaşımları Almanya veya Avusturya çıkışlı taşeron bir hukuk firmasından gibi görünüyor. Hukuki tehdit yolu ile para kazanmaya çalışan 3. bir firma ile çalışıyor olmaları muhtemel olabilir.

Ayrıca şuna da gelelim. "şikayet hakkı" anayasal bir hak olması sebebiyle hiçbir sözleşme ile engellenemez. Bunları engellemeye yönelik maddeler geçersiz sayılır. Bu konuda avukatınızdan bilgi almanızı öneririm. Anayasal hak olduğunu savunarak ve de yaptığınız şikayeti deliller ile ispat ederek bu maddeyi geçersiz bırakabilirsiniz.

Elimde deliller var hocam telefonun bozuk geldiği para ödedim gibi şeyler telefonu geri gönderirken fatura göndermemisler Gmail ile de atılmadı ama ödeme geçmişinde var ödeme yaptığıma dair ödeme yaptığıma site de duruyor taşeron firma derken anlayamadım onu kusura bakmayın daha detaylı açıklarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Elimde deliller var hocam telefonun bozuk geldiği para ödedim gibi şeyler telefonu geri gönderirken fatura göndermemisler Gmail ile de atılmadı ama ödeme geçmişinde var ödeme yaptığıma dair ödeme yaptığıma site de duruyor taşeron firma derken anlayamadım onu kusura bakmayın daha detaylı açıklarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
Ortada fiziksel bir hasar veya kullanım hatası olmayan bir hasar var ve de garanti süresi içerisinde ise 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Madde 11 6. Fıkrasını da incelemenizi öneririm.
(6)Seçimlik hakların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan tüm masraflar, tüketicinin seçtiği hakkı yerine getiren tarafça karşılanır. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte11/1/2011 tarihli ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca tazminat da talepedebilir.

Atmış olduğunuz linkler Almanca hizmet veren bir veri/internet sağlayıcısı tarafından maskelenerek gönderilmiş. Link "http://www(.)xn--ikayetvar-z2b(.)com/"(parantezler dahil değil gösterme amaçlı koymak zorunda kaldım) olarak görünüyor ve tıkladığınızda alttaki sayfa çıkıyor. Bu genelde şikayetvar sitesinin yabancı IP'lerde engellendiği için çıkan bir sayfa.
1751637424322.png

Son düzenleme:
Ortada fiziksel bir hasar veya kullanım hatası olmayan bir hasar var ve de garanti süresi içerisinde ise 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun madde 11 6. fıkrasını da incelemenizi öneririm.

Atmış olduğunuz linkler Almanca hizmet veren bir veri/internet sağlayıcısı tarafından maskelenerek gönderilmiş. Link "http://www(.)xn--ikayetvar-z2b(.)com/"(parantezler dahil değil gösterme amaçlı koymak zorunda kaldım) olarak görünüyor ve tıkladığınızda alttaki sayfa çıkıyor. Bu genelde Şikayetvar sitesinin yabancı IP'lerde engellendiği için çıkan bir sayfa.Eki Görüntüle 2527489

Ne yazık ki cihazın garantisi yok ki artık cihazdan ümidimi de kestim yenisini de aldım sorun boşa ödemiş oldum oraya tutar ve bu tazminat davası açma olayı gerçekten sıkıldım ve bunaldım ama yanlarına kalmasını ve başkalarının da aynı şeyleri yaşamasını kesinlikle istemiyorum telefonda arayan müşteri hizmetleri bugün başka şikayetvara yazan insanların da olduğunu ve şikayetlerini geri çektiklerini çekmeyen kişiyle davaları olduklarını dile getirdi bu bile insanın sinirini yeteri kadar bozuyor adliyeye gidiyorum olayı anlatıyorum kimse umursamıyor bir şey çıkmaz deyip geçiyorlar acarlar dava diyorlar avukatla konuşuyorum seni aramaları bunları demeleri tehdit olarak geçer diyor herkes başka bir şey diyor avukat da dedi anlaşmada yazsa bile bir şey yapamazlar diye hayırlısı artık bakalım ne olacaksa.

Ne yazık ki cihazın garantisi yok ki artık cihazdan ümidimi de kestim yenisini de aldım sorun boşa ödemiş oldum oraya tutar ve bu tazminat davası açma olayı gerçekten sıkıldım ve bunaldım ama yanlarına kalmasını ve başkalarının da aynı şeyleri yaşamasını kesinlikle istemiyorum telefonda arayan müşteri hizmetleri bugün başka şikayetvara yazan insanların da olduğunu ve şikayetlerini geri çektiklerini çekmeyen kişiyle davaları olduklarını dile getirdi bu bile insanın sinirini yeteri kadar bozuyor adliyeye gidiyorum olayı anlatıyorum kimse umursamıyor bir şey çıkmaz deyip geçiyorlar acarlar dava diyorlar avukatla konuşuyorum seni aramaları bunları demeleri tehdit olarak geçer diyor herkes başka bir şey diyor avukat da dedi anlaşmada yazsa bile bir şey yapamazlar diye hayırlısı artık bakalım ne olacaksa.
Biliyorum bununla uğraşabilecek olma düşüncesi bile fazlasıyla başınızı ağrıtmıştır ancak söylenenler genel olarak doğru. Açıkçası beni de inanılmaz sinirlendiren bir durumdur şirketlerin böyle keyfi davranıp tehditler ve insanların bilgisizliği ile istediklerini yapabileceklerini sanmaları. Sırf bu gibi davranışlara uyuz olduğumdan burada aksinin yapılabileceğini insanlara sorunları neyse anlatmaya çalışıyorum.
  • Anayasal hak en başta engellenemez ve bu yönde bir dava açsalar bile boşuna para ödeler, eminim ki onlar da bunun farkındadır ve göz korkutma amaçlı bu tehdidi yapıyorlar.
  • Avukatınızın söylediği tehdit olması da doğru, bu en başta bir suç sayılır eğer size dava açarlarsa kendilerini yakarlar. Hatta bunun savunmasını yapmaya çalışırlarsa avukatınızla konuşur manevi tazminat davası dahi açabilirsiniz (tehdit edilmek geçerli bir tazminat gerekçesi sayılıyor, eğer bunu yapmak isterseniz bunun detaylarını olaylar bu şekilde ilerlerse avukatınızla konuşmanızı öneririm.)
Yani kısacası dava açarlarsa bu kendilerine geri tepecektir ve davayı açtırdıkları temsilcileri zarara uğrayacaklardır. Bu yüzden yaptıkları hareketler tehditler ile insanları korkutmaya çalışmak.

Biliyorum bununla uğraşabilecek olma düşüncesi bile fazlasıyla başınızı ağrıtmıştır ancak söylenenler genel olarak doğru. Açıkçası beni de inanılmaz sinirlendiren bir durumdur şirketlerin böyle keyfi davranıp tehditler ve insanların bilgisizliği ile istediklerini yapabileceklerini sanmaları. Sırf bu gibi davranışlara uyuz olduğumdan burada aksinin yapılabileceğini insanlara sorunları neyse anlatmaya çalışıyorum.
  • Anayasal hak en başta engellenemez ve bu yönde bir dava açsalar bile boşuna para ödeler, eminim ki onlar da bunun farkındadır ve göz korkutma amaçlı bu tehdidi yapıyorlar.
  • Avukatınızın söylediği tehdit olması da doğru, bu en başta bir suç sayılır eğer size dava açarlarsa kendilerini yakarlar. Hatta bunun savunmasını yapmaya çalışırlarsa avukatınızla konuşur manevi tazminat davası dahi açabilirsiniz (tehdit edilmek geçerli bir tazminat gerekçesi sayılıyor, eğer bunu yapmak isterseniz bunun detaylarını olaylar bu şekilde ilerlerse avukatınızla konuşmanızı öneririm.)
Yani kısacası dava açarlarsa bu kendilerine geri tepecektir ve davayı açtırdıkları temsilcileri zarara uğrayacaklardır. Bu yüzden yaptıkları hareketler tehditler ile insanları korkutmaya çalışmak.

Zamanınızı ayırdığınız için gerçekten çok teşekkür ederim hocam içime su serpildi umarım bir gün herkes hakkıyla iş yapar pazartesi günü müşteri temsilcisinin dedine göre dava kağıdı gelir miş tüketici hakem heyetine gidip dosya açtım CİMER'e de yazdım eğer gerçekten açılırsa dava bu sever avukatımla tehdit edildim diye karşı dava açacağım gelemzse tüketici heyeti ve CİMER'i bekleyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı