Samsung Galaxy S21 FE marka telefonum suya düştükten sonra mobil veri çekim problemi yaşamam nedeniyle cihazımı... adlı servisin Bursa şubesine gönderdim.
17 Haziran 2025 tarihinde cihaz bana ulaştı fakat hiçbir şekilde tamir edilmemişti; aynı sorunlar devam ediyordu. Ayrıca cihazın arka kapağının da düzgün takılmadığını gördüm. Tamir işlemi yapılmadığı halde ücret iadesi yapılmadı.
3 Temmuz 2025 günü... firmasından bir kişi beni arayarak, Şikayetvar platformuna yaptığım şikayeti kaldırmamı, aksi halde tarafıma 250.000 TL tazminat davası açılacağını söyledi.
Firma hem ürünümü düzgün onarmamış hem de şikayet hakkımı kullanmamı engellemeye çalışmıştır.
Madde 12- firma itibarı prensibi.
Tüketicilerin firmamızın sağladığı hizmete ilışkın öneri ve şikayetlerini, firmamızın sosyal medya hesabı ve internet sitesi ile hukuki müracaat yolları (hakem heyeti, mahkemeler, icra takibi, cezai şikâyet vs.) Dışında başkaca bir sosyal medya hesabı, uygulamalar ve internet sitelerinde (
www.şikayetvar.com vb) yapma hakkı firma itibarı prensibimiz gereği tanınmamaktadır.
Tüketicilerin bu kurala uymayarak başkaca bir sosyal medya hesabı, uygulama ve internet sitelerinde (
www.şikayetvar.com vb) yorum yapmaları veya asılsız ve firmamızın ticari itibarını sarsıcı değerlendirmelerde bulunmaları durumunda firmamızın bu tüketicilere karşı 250.000, 00-TL değerinde maddi tazminat davası/ icra takibi açma hakkı saklı tutulmaktadır.
Nereye bakarsam bakım şikayet etmek yasal hakkım olduğu yazıyor ama yine de gerildim açıkçası konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar yazarsa sevinirim bir şey çıkar mı? Bu parayı ödemem gerekir mi?