Sıkışan vida nasıl çıkartılır?

OguzKhan

Decapat
Daha fazla  
Termal macun değişimi yapmak için laptopumun arkasını açtım normalde hiçbir sıkıntı yoktu ancak soğutucu blok üzerindeki 2 tane vida çıkmıyor. Vida yalama değil bu arada tornavida yerine oturuyor ancak döndüremiyorum sıkışmış herhalde. Nasıl çıkartabilirim? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Laptop: Acer Nitro 5 AN515-45

Termal macun değişimi yapmak için laptopumun arkasını açtım normalde hiçbir sıkıntı yoktu ancak soğutucu blok üzerindeki 2 tane vida çıkmıyor. Vida yalama değil bu arada tornavida yerine oturuyor ancak döndüremiyorum sıkışmış herhalde. Nasıl çıkartabilirim? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Pense ile çek kendine çıkar belki zarar görebilir ama.

Bir şey denemeye kalkma bence ben her seyı denedim yalama oldu bilgisayarcıya götür sökmesini rica et kasada sadece o iki vida eksik kalsa sen eve dönene kadar bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Vidalar yaylı olduğu zaman döndürmek işe yaramıyor. Aynı zamanda içeri veya dışarı çıkarmanıza göre epey bir kuvvet de uygulamanız gerekiyor. Kuvvet ben de uygulamıştım fakat soğutucu bloğa da zarar vermek istemiyordum. Farklı tornavidalarla da deneyerek vidayı gevşetebildim. Soğutucu bloktaki vida anakarta temas ettiği için de ısıtma tavsiyesini denemedim bu arada bilginize.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı