Silent Hill 2 Remake resmi olarak FSR 3.1&DLSS Frame Generation geldi

@662040, oyunun sistem gereksinimleri gereğinden fazla ise optimizasyon sorunu var demektir. Eğer isteselerdi daha düşük kartla optimize edebilirlerdi, demek ki uğraşılmamış.

Genel olarak tüketici tarafında 1080p hala popüler, herkes orta ve üst seviye sistemlere ulaşamıyor ve üreticilerin çıkardığı üst seviye ekran kartları henüz daha yeni yeni bu çözünürlüğün üzerinde iyi sonuç vermeye başladı ama bu kısa süre için geçerli çünkü teknoloji gelişiyor ve yeni oyunlar yeni donanım özellikleri istiyor.

Herkes bir oyunda alabileceği en iyi sonucu istiyor ve üreticiler de daha güçlü donanımlar yerine çözümü bazı ufak hileler ile buluyor mecburen çünkü arz talep ilişkisi, oyuncu kesim için hedef artık 4K çözünürlükte 120FPS ve üstü performans görmek bunu da güçlü donanımlar yerine farklı çözümler ile hallediyorlar.

Millet daha 2K'ya anca anca geçiyor 4K biraz ötede dursun hocam. 4K oyun oynayan adamın zaten RTX 4070 Super'den aşağı sistemi yoktur. RTX 4070 bir oyunda 1080p 50 FPS alıyorsa Ultra ayarlarda ve oyunun grafikleri çok iyi değilse istedikleri kadar oyuna teknoloji enjekte etsinler gerçek Kare'yi veremiyorlar. Opimizasyon bir oyunun kalıbıdır ki kalıp ne kadar sağlam olursa o kadar dayanır depreme.

Sen optimizasyon yapmayıp teknoloji ekle sonra 1080P'de 40-50 FPS alsın kartlar (4070 RX 6800 XT veya RX 6900 XT gibi kartlar) sonra DLSS ekledim onu ekledim bunu ekledim. 40 FPS'de FG açsan zaten gecikme oluyor vs.

Rockstar mesela RDR 1'e DLSS 3.7 ve FSR 3.0 eklemiş. Bakıyorsun RX 5700XT istiyor oyun. Sence 14 senelik bir oyunun RX 5700XT istemesi akıl karı mı? Adamlar uğraşmamış onun yerine DLSS 3.7 veya FSR 3 daya geç demişler. 4K'da RDR 1 oynamak için RX 6800 gerekiyor o zaman ki delice bir sistem 14 senelik oyuna göre.

Donanımın yazılımı yakalayamadığı, bu yüzden donanımın da yazılım ile çözülmeye çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz.

Optimizasyon sorunu olan oyunda ekran kartı aniden kullanımını düşürür ve bu yüzden de drop meydana gelir. Silent Hill 2 Remake'i baştan sona ikinci kez oynuyorum, bir kez bile drop yaşamadım.

Unreal Engine 5 oyun motorunun ağırlığından kaynaklı olarak oyunun donanımlar için ağır olması ile optimizasyon sorunu olması aynı şey değil.

Henüz her iki FG teknolojisini de kusursuz kullanan oyun görmedim. Mesela Black Myth Wukong'da gözle görülür şekilde DLSS FG'de flickering yaşanıyor. Aynı şekilde FSR 3.0 eklendikten sonra Spider-Man'de de DLSS FG'si flickering yapmaya başladı, God of War Ragnarok'da ise DLSS FG'si memory leak yapıyor ya da hiç çalışmıyordu. Bunlar dışındaki oyunlarda da zaten ya hiç FG olmuyor ya da sadece tek bir FG teknolojisi destekleniyor oluyor.

Örneklere bakınca ama sanki FSR FG'si ile ilgili bir sıkıntı var. Ne zaman işin içine FSR FG'si girse DLSS FG'si bozuk çalışıyor oluyor.

Oyunu bir gün önce full başarım yaptım. bu yamanın şimdi gelmesi biraz üzdü ama yine de bir denerim değişen bir şey var mı diye. Son zamanlarda oynadığım en sorunsuz oyundu ki ben genelde bu durumları çok takan biri değilim. RTX 4060 TI ile 2K, en yüksek ayarlarda, DLSS kalitede gayet akıcı oynadım oyunu. herhangi bir bug, glitch veya takılma sorunu yaşamamıştım. Sistemden sisteme göre değişiyor tabi.

Oyun oynarken ilk başta ayarları kurcalayın FPS bakın ve tatmin edici bir görüntü, akıcı bir oynanış yakalayınca bir daha ellemeyin ayarları ve FPS, sıcaklık, kullanım oranı gibi şeylere bakmayın oyunun atmosferine girin ve oynayın.
Oyunu bu sabah indirdim, açıkçası bu denli yorucu bir oyun beklemiyordum. Ham performansta beklemediğim bir sonuç aldım ve bu sinir bozucu.

Oyunun optimizasyon sorunu büyük ihtimalle Unrealengine'den kaynaklanıyor bence.

Eki Görüntüle 2334388
Sorun nedir tam olarak 70 FPS akıcı değil mi.

AMD FSR 3.1.1 Frame Gen güzel çalışıyor. 6700XT ile bütün ayarlar ultrada 140 FPS üstünde geziyor genelde.

Silent Hill Ray Tracing'in fark yaratmadığı bir başka oyun. Boşuna açmayın yani hiçbir fark olmuyor. Oyunda zaten kapatılamayan lumen RT mevcut.

Gölgeleri Low yaparsanız 15 FPS kazandırır görselde de bir şey değişmez.

6700XT ile hiçbir upscale kullanmadan ultra ayarlarda 50-55 FPS alıyorum ve 1080P bu. UE5 bildiğim kadarıyla kendi RT teknolojisini yani Lumen'i kullandığı için yeni nesil kartlar bile başa çıkamıyor gibi gözüküyor. Stutter problemleri de büyük ihtimalle CPU kaynaklı çünkü ben yaşamadım.
Aklım hala almıyor çıkalı neredeyse 10 sene olacak ve UE3 kullanan Arkham Knight, nasıl günümüzde çıkan oyunlardan çok daha iyi görünüp daha optimize çalışıyor çok ilginç. (PC çıkış versiyonunu saymıyorum)

@490836, FSR ve DLSS teknolojisiyle çağ atlanması beklenirken hâlâ birtakım sorunlar yaşanıyor ve dediğiniz gibi oyun firmalarının çoğunluğu da tam optimize edemiyor.

Bazı oyunlarda FSR açıp native de Frame Generation açabiliyorum ama neden Silent Hill de bana zorunlu olarak kalite seçtiriyor native olarak Frame Generation açma imkanım var mı?

Bu oyunun AMD Frame Generation'u rezalet çalışıyor, ghosting yapıyor bende. Hiç güzel değil. Sadece bende mi sorun var bilemiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı