Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Diğer sezonlara göre daha dişli bir rakibi, ilk defa rakiplerinden hızlı bir araçları yok. Bu yüzden Hamilton hiç olmadığı kadar zorluyor ve daha agresif davranıyor.Bunda sizce neyin etkisi olabilir?
Stroll'un aracı kötü, bu araca rağmen iyi iş çıkardı. Stroll birinci sınıf bir pilot olmasa da kötü bir pilot değil yarış temposunda.Stroll için tam tersi düşünüyorum. Ben böyle kötü sürücü görmedim. Gördüm de yani bu adam da kötü sürücü. Defans becerisi, dönme becerisi yok.
Verstappen etkisi var. Tıpkı 2015 ve 2016 yıllarında Rosberg'e karşı sürdüğü gibi sürüyor Verstappen'e karşı çünkü şampiyon olmak istiyorsa başka çaresi yok. Araç sınırlarını daha fazla zorladığı için hata oranı da yükseldi.2021 sezonunda Hamilton'un önceki sezonlara göre çok daha agresif araba kullandığını sezdim. Çok daha fazla hata veya önceden yapmadığı acemilikleri yapmaya başladı. Bunda sizce neyin etkisi olabilir?
O zaman tecrübesi az olarak değiştirmek istiyorum çünkü ne zaman ki biri Stroll'ü virajda düzlüğün sonunda geçecek teknik konuşturamıyor. Raikkönen mesela yaşlı kurt. İyi koruyor pozisyonunu imkan verdikçe.Stroll'un aracı kötü, bu araca rağmen iyi iş çıkardı. Stroll birinci sınıf bir pilot olmasa dq kötü bir pilot değil yarış temposunda.
Evet, Silverstone da araç takibi zor. Düzlük hızı olarak Mclaren pistteki en hızlı araç RBR ile birlikte. Haliyle geçmek kolay değildi. Pitlerin kurbanı oldu Sainz yoksa Norris'in bile önünde bitirebilirdi.Ricciardo'nun da hakkını verelim, iyi savunma yaptı Sainz'a karşı.
12.3 saniyelik pit vardı bir de, unuttum. O olmasa önde olacaktı dediğin gibi. Hatta belki iyice zorlayıp Norris'e de atak yapmaya çalışabilirdi o süre kaybı olmasa. Gerçi Norris'in de 6 saniyelik piti oldu, o da şanssızdı biraz.Pitlerin kurbanı oldu Sainz yoksa Norris'in bile önünde bitirebilirdi.
Eski yarışçı olan hakemler varken hangi hareketin neden yapıldığını çok büyük oranda çözümleyeceklerini düşünüyorum. Bu kazada olan durum şu; önceden Max bir sürü kuralı ve centilmenlik anlaşmasını ihlal ederek Hamilton'ı pist dışına çıkarmak için virajlarda önünü kesti ki buna Copse virajı da dahil. Hamilton o virajda arka çaprazda olması ve riskli virajda burnu sokmaya devam etmesi nedeniyle Max'den "biraz" daha suçlu ama orada Max'in gelip Hamilton'a tekerleği çarptığı gerçeği var. Hamilton daha dışarı taşmaya başlamadan önce Max, Hamilton'ın konumunu görmeden önüne tam kapanıp frene basmasını bekliyor ki farklı çizgideyken bunu yapması centilmenlik dışı hareket en başta.Ana rakibinizi yarış dışı bırakıp mücadeleyi kazandıktan sonra 10 saniye cezası alıyorsanız, bu sadece bir rakibinizi yarış dışı bırakabileceğiniz ve yarışı kazanabileceğiniz anlamına geliyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.