Simülasyonun sahiplerinin bazı seçilmiş kişileri gerçek dünyaya alabileceğini düşünüyor musunuz?

acv

Megapat
Katılım
31 Temmuz 2015
Mesajlar
7.594
Makaleler
1
Çözümler
74
Yer
Sehit Muhtar/Zambak Sok./Gumus Gerdan Apt./Beyoglu
Sonsuz sayıdaki simülasyondan birinde var olduğumuza inanıyorum. Var ki bu simülasyon, sadece bir tarih projesi olsun, veya bir oyun olsun. Hatta bir simülasyonun beta sürümü bile olabilir. Bir programın compile edilip çalıştırılması sadece birkaç saniye sürerken, programın içinde var olan bizler için binlerce sene olarak algılanması bu ihtimali mantıklı kılıyor.

İçinde var olduğumuz evrenin hangi amaçla yapıldığını bilmemiz mümkün olmayabilir fakat başlıkta belirttiğim gibi, seçilmiş veya seçilecek kişileri belirlemek için bu simülasyonda yaşıyor olabileceğimizi düşünüyor musunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben İslam inanışına benzettim yazdıklarını. Ahiret oluyor. Seçilmiş kişiler cennete(senin deyişinle gerçek dünyaya) gidiyor falan filan. Eğer her şey simülasyonsa ne kadar güç gerekir bu kadar kurgu için? Şu an bizim teklonojimizi düşürsek aklın ötesinde bir güç lazım. Bu simülasyon teorisini kabul edersek tanrıyı da kabul etmiş olmak zorundayız.
 
@.I.N.И.A. Şu an teknoloji ile sahip olduğumuz işlem gücü, fazla değil, 100-150 sene öncesi için 'akıl almaz ' düzeyde değil miydi?

Bu simülasyon teorisini İslam' a nasıl benzettin? Ortada kutsal kitap yok, peygamber yok, evreni yaratıp kurallarını belirleyen; insanları onlara göre cezalandıran bir tanrı yok. Tek ortak noktaları, seçilmiş bazı kişilere ahiret vaad edilmesi, ki onu da İslam' ın cennetiyle bir tutmak akıl karı değil bence. Uyanacağınız yerin buradan daha iyi olduğu vaad edilmiyor malum.

Başlığı 'Matrix gerçek olabilir mi' olarak yazsaydım muhtemelen daha fazla dikkat çekerdi diye düşünüyorum.
 
Simülasyonda yaşıyorsak 0 ve 1'lerden başka bir şey değiliz demektir. Yani sadece bir bilgisayar kodu olduğumuz için de doğal olarak gerçek hayata alınamayız. Bu Lara Croft'u odana getirmek gibi bir şey olurdu 🙂
 

Yeni konular

Geri
Yukarı