Sınav günü rapor aldıktan sonra hoca sınavı daha zor yapacağını söylüyor

averyx_

Hectopat
Katılım
23 Haziran 2018
Mesajlar
227
Çözümler
2
Merhabalar, 25.10.2019 tarihinde Matematik sınavım vardı. Hasta olduğum için maalesef gidemedim. İdare edecek haldeydim fakat işe mide bulantısı da girince gitmek istemedim ve rapor aldım. Arkadaşlarım hocayla konuşmuş demiş ki; "Gelmeyen kişiler kendini çok uyanık sanıyor sınav sorularını alacak uyanıklar ben sınavı onlara daha zor yapacağım. " Demiş. Ben zaten hocanın farklı sınav yapacağını biliyordum fakat bence çok abartmış. Sizce sınavı daha zor mu yapar? Ne düşünüyorsunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Lise kaçsın? Benim okulumda rapor alıp gelmeyince her zaman telafi sınavı çok daha zor oldu. Çünkü öğretmenler, öğrenciler gerçekten hasta olup gelmese bile onların daha çok çalışacağını dolayısıyla daha fazla not almalarını engellemek için böyle bir şey yapıyorlar.

Bu kadar takma derim kafaya. Okul sınavları boş iştir, ileride O.B.P'ni etkileyeceği için önemli ama yine de takma derim.
 
Yapabileceğin bir şey yok. Hatta akıllıca olmayan bir şey yapıp arkadaşının hocaya söylemesini sağlamışsın. Sen çalışan değilsin. Gitmediğin gün hiçbir şey demeden gitmez, sonrasında raporunu götürebilirsin. Çalışan adama zor, kolay fark etmez zaten.
 
Nasıl fark etmez? Bal gibi de eder. Zamanında çok çalıştığım sınavlardan kaç kez düşük aldım haberin var mı? Her şeyden evvel sınav heyecanı denen bir şey var.
Demek ki düzgün çalışmamışsınız. Öğrettiği şeylerden sorduğu sürece ne sorduğunun bir önemi yok. Daha akılda kalıcı şeyleri sorması kişiden kişiye göre değişebilir.
 
Günümüzde rapor almak daha kolay hale geldi. Örnek vermek gerekirse, şuan velinin bir imzası ile öğrencinin gelmediği günler siliniyor. Mesela yarın sınav var fakat hiç çalışmadınız, gitmediniz rapor aldınız tekrar sınav olacaksınız. Girmediğiniz sınavda çıkan konuları arkadaşlarınızdan aldınız çalıştınız. Sence daha kolay mı yapar? Maalesef daha zor yapılıyor. Düşünsenize herkes rapor alıyor telafi sınavına katılıyor daha kolay olacağı için. Bu yüzden zor yapılır.
 
Demek ki düzgün çalışmamışsınız. Öğrettiği şeylerden sorduğu sürece ne sorduğunun bir önemi yok. Daha akılda kalıcı şeyleri sorması kişiden kişiye göre değişebilir.
Güzel kardeşim bu lafı dediğine göre senin eğitim hayatın tamamen boş geçmiş. Evet teorik olarak öğrettiği şeyleri soruyor ama aynı soruları değil. Dediğin şeyi bir düşün Allah aşkına. Senin çalışmaktan kastın sadece bir okul sınavı için konu hakkında 5-6 kaynak çözmekse o dediğin boş iş oluyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı