Sınav Senesi Oyun Oynamak

Kişinin öz düzenleme kapasitesiyle ilgili bir durum bu. Doğru planlamayla oyun oynayarak da sınav kazanılır. Sana bağlı yani. Ancak benim gördüğüm şöyle bir sıkıntı var ki oyun oynayınca, daha doğrusu hayatında sınavdan daha güzel veya öncelikli etkinlikler olunca sınava odaklanmak zorlaşıyor.
 
Merhabalar daha önce sormuştum bu soruyu fakat maalesef istediğim cevapları tam alamadım bu yüzden bu sefer daha ayrıntılı soracağım. Ben geçen sene YKS sınavına fazla çalışmadığım için kötü bir sonuç aldım ve mezuna kaldım. Çalışmamamın sebebi hem mezuna kalmak istemem hem de oyunları çok sevmemdi. Ağustosun başından beri yani 1.5 aydır neredeyse her gün çalıştım çalışmadığım gün sayısı 3'ü geçmedi. Steam'ı da sildim ve çalışmaya devam ediyorum. Fakat haliyle mezuna kaldığım ve ders çalışmaya erken başladığım için akşama doğru zamanım boş oluyor. Sizce bu sürede oyun oynamalı mıyım? Genelde dizi izliyordum bu sürede veya Youtube, Twitch takılıyordum. Bu arada hafta içi full konu hafta sonu ise 2 gün hafta içi çalıştığım konuları tekrar edip başka kaynaklardan soru çözüyorum. Önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.
Çalışmanı yeterli buluyorsan ve oyunların derslerini etkilemeyeceğini düşünüyorsan oynanabilir. Fakat oyunlar yapısı itibariyle (özellikle online rekabetçi oyunlar) sizi daha iyi olmanız için teşvik eder. Yani siz bir saat oynarsınız ondan sonra bu ikiye üçe dörde çıkarsa sizin için sıkıntı olabilir.
 
Arkadaşlar biliyorum, eski konu ancak şunu hatırlatayım. Robot değilsiniz, oyun oynadığınız zamanlar illaki olacak. Çok sıkmayın kendinizi.

Bence olmamalı. Hele ki bir iki ay kala.

Robot değilsin ama sınav robot olmanı istiyor.
 
Aşırısı illaki zarar. İdareli kullanılmalı.

Bence hiç kullanılmamalı.

Monitörler, telefon ekranları gözleri yoruyor. Bunlar sınava hazırlanırken daha da çekilmez hale geliyor.

Zihnini ne kadar temiz tutarsan o kadar kâr.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence hiç kullanılmamalı.

Monitörler, telefon ekranları gözleri yoruyor. Bunlar sınava hazırlanırken daha da çekilmez hale geliyor.

Zihnini ne kadar temiz tutarsan o kadar kâr.
Aslında o açıdan haklısınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı