Sınav senesi ve yetiştirememe korkusu

• Konuyu başlatan 244012
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 3.744
Evde de çalışamıyorum. Çalışırsam da 1-2 saati geçemiyor. Dikkatim dağılıyor.
Türk gençleri olarak her zaman bahanemiz var.Evet saçma bir düzen ama yol buradan geçiyor.Üniversite sınavının amacı zaten saatlerce,aylarca odaklanıp çalışan,araştıran öğrencileri tıpa,mühendisliğe alıyorlar (şuan ki 300 bin sıralamadaki bölümlere demiyorum).Çalışmayı,araştırmayı öğrenmeliyiz.

Dersi sıkıcı bir şey olarak görmemeye çalış.Fizik gibi dersleri gerçekteki örneklerle karşılaştır,mantığına yatırmaya çalış.Bence öyle daha keyifli olur.

Türk gençleri olarak her zaman bahanemiz var.Evet saçma bir düzen ama yol buradan geçiyor.Üniversite sınavının amacı zaten saatlerce,aylarca odaklanıp çalışan,araştıran öğrencileri tıpa,mühendisliğe alıyorlar (şuan ki 300 bin sıralamadaki bölümlere demiyorum).Çalışmayı,araştırmayı öğrenmeliyiz.

Dersi sıkıcı bir şey olarak görmemeye çalış.Fizik gibi dersleri gerçekteki örneklerle karşılaştır,mantığına yatırmaya çalış.Bence öyle daha keyifli olur.
Araştırmak ayrı ama ders çalışmak konusunda bazı sebepler çok dikkatimi dağıtıyor.

Araştırmak ayrı ama ders çalışmak konusunda bazı sebepler çok dikkatimi dağıtıyor.
Sebepleri bilip kenara bırakma,imkanlar dahilinde halletmeye çalış.Çalışma masan dağınıksa toparla,daha sade tut.Aydınlık değilse ışığı artırmaya çalış (masa lambasını kesinlikle tavsiye ederim),baktın ev olmuyor eğer akşama kadar açık kütüphane varsa o tarz yerlerde ders çalış.Sonuçta hepsi senin için.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı