Sinav senesi spor yapılır mı?

Mami48

Hectopat
Merhaba arkadaşlar bu sene YKS'ye girecegim. Sporu ağustos'ta biraktim. Spora gitmek istiyorum ama karar veremiyorum. Cok yüksek hedefim yok iki yillik istiyorum ama calisiyorum şu an TYT ortalama 65 net geliyor. 2 secenek dusunuyorum. Fitnes seti alip evde yapmak veya 1000 lira bandinda bir salona yazilmak. Sizce hangisi mantikli ya da spor yapilmali mi? Tavsiye verirseniz sevinirim.

Merhaba arkadaşlar bu sene YKS'ye girecegim. Sporu ağustos'ta biraktim. Spora gitmek istiyorum ama karar veremiyorum. Cok yüksek hedefim yok iki yillik istiyorum ama calisiyorum şu an TYT ortalama 65 net geliyor. 2 secenek dusunuyorum. Fitnes seti alip evde yapmak veya 1000 lira bandinda bir salona yazilmak. Sizce hangisi mantikli ya da spor yapilmali mi? Tavsiye verirseniz sevinirim.
Sınav senesi hiçbir şey yapmayacaksın diye bir şey yok düşünme bu kadar. Maddi sorunun yoksa yazıl gönül rahatlığıyla.

Evde yapacağın spor salon kadar etkili olmaz ancak alacağın her malzeme ömürlük sende durur. Sınav senesinde aslında evde yapmak en iyisi. Okula gidiyor musun bilmiyorum ama TYT netin 2 yıllık bölümlere göre zaten yetiyor sanırım. Yine de kafanı çok spora vermeni önermem hocam ben. 1 yıl geç başladın diye kimse bağırmaz sen de ölmezsin. Ama illa yapacağım diyorsan yapabilirsin.

3 gün bir program akar, her şeyi sıkı sıkıya ayarlarsan az vakit kaybedersin. 5x5 split hareketler olmadığı için mantıklı bir seçim olabilir. Hevy uygulamasıyla da süreni vs. takip edersin.

Dostum hedefin zaten 2 senelik ve 65 TYT netiyle çok güzel bir sıralama elde edebilirsin istediğin bölüme de girersin. Derslerini boşlamadan spor, oyun vb. şeylere sakınca yok. YKS23 16800.oldum ve sınav senemde oyun oynamayı asla bırakmadım size zevk veren nadir şeylerden vazgeçmeyin.

Sınav senesi fitness falan yapılmaz yapmayın sakın gerek yok kimse sizin sene sonunda kilonuza kaslarınıza bakmayacak puanınıza bakacak önemsemeyin sınav senesinde sporu.

Ayrıca sınav senesi için şekersiz şeyler tüketirsen mood ve odaklanman daha iyi olur tavsiyelerim matcha (yeşil çay) içmen odaklanman ve verimin artar ve kahve içiyorsan kahvedeki anksiyete durumunu azaltır. Matcha'yı hayatına dahil et şekersiz şeyler ye mood yükselten şeylerle beslen kakao gibi. Verimin ve odaklanman daha yüksek olur. Sabah aç karna kahve falan da içmeyin dershaneye vb. gidiyorsanız. Kortizol hormon dengenizi bozar. Zerdeçal ve zencefil de aynı şekilde mood yükseltir. Bunları yapın kolay gelsin.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı