Şınav ve barfiks sayısı nasıl artar?

Yusuf Kiraz 38

Decapat
Katılım
20 Mart 2021
Mesajlar
255
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Spora başlayalı 4 ay oldu. Haftada 4 gün spor yapıyorum. Şınav sayım 18 barfiks sayım ise 4. eskiden şınavı 30 tane çekerdim ama çok bozuk formda çekerdim. Formumu düzelttikten sonra 15'e kadar düştü şu an 18. bu sayıları nasıl arttırabilirim?
 
Devamlı tekrar ederek. Ayrıca hareketleri basitleştirerek de sayınızı artırabilirsiniz. Ya da hareketleri basitten zora doğru birleştirerek piramit set şeklinde de yapabilirsiniz. Önemli olan tekrar sayınızı artırmak, dumbell kaldırmak gibi.
 
Devamlı tekrar ederek. Ayrıca hareketleri basitleştirerek de sayınızı artırabilirsiniz. Ya da hareketleri basitten zora doğru birleştirerek piramit set şeklinde de yapabilirsiniz. Önemli olan tekrar sayınızı artırmak, dumbell kaldırmak gibi.

Hmm tamam teşekkür ederim. Peki şınav çalışırken arka arkaya setlerle yapabildiğimiz en Max tekrar sayısını yapa yapa mı çalışmalıyız.
 
Her seferinde kendini zorlayarak arttırırsın. Şahsen bundan 6 sene önce 2 tane şınav bile çekemiyorken 5 ay sonrasında 30-40 rahat görüyordum çünkü o hareketler sırasında çalışan kas gruplarını geliştireceksin yani başlarda azar azar yapacaksın her seferinde zorlayacaksın bugün mesela 10 yaptın yarın 12 dene, 3-4 gün sonra 12'yi rahat yaptığını göreceksin. Kası zorlamazsan gelişim de olmaz o yüzden 10 yaptım yeter bana 1 ay boyunca 10 yapayım diye bir şey yok. Ayrıca sabit şekilde şınav çekme genişten elmasa doğru yaparsan kolundaki, omzundaki, göğsündeki tüm kas gruplarını zorlamış ve geliştirmiş olursun.
 
Şınav ve barfiksi antrenman programına eklemeniz gerek. Başka türlü artmaz. Farklı ve benzer hareketleri çok iyi yapsanız bile şınav ve barfiks tekrar yapıp üzerine gitmeden artmıyor. Ki zaten 1 ay ara verin(spora değil şınav ve barfikse), tekrar yapamamaya başlıyorsunuz.
 
Tavsiyeleri için herkese teşekkür ederim.
Şınav dediğiniz egzersiz omuz, göğüs, sırt, kanat, biceps, triceps kaslarını aktif olarak karın bacak kalça kaslarını da dolaylı yoldan çalıştırır. O yüzden basit bir egzersiz değil eğer bu bahsettiğim kaslar yeteri kadar güçlü değilse belli tekrardan sonra tıkanırsınız bu kaslar gelişince doğal olarak tekrarınız artar. Olay bu yani. Bu bahsedilen kasları çalıştırmak güçlendirmek içinde çeşitli egzersizler var. Veya setler halinde her set max tekrar yaparak geliştirebilirsiniz. Yani tek sefer 15 çektiniz bırakmayın 2 3 dakika bekleyip tekrar çekmeye başlayın. Şınavı bu şekilde çok daha hızlı arttırabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı