Şınavdan sonra boyun ağrısı neden kaynaklanır?

emir.113

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamın aleyküm, ben bundan önce hiç spor yapan birisi değildim fakat son 5 gündür düzenli sınav çekiyorum ve şu an boynumda aşırı derecede ağrı var. Şöyle anlatayım; sağ tarafa doğru boynumu çevirdiğimde omzumu görebiliyorum fakat sol tarafa doğru bakmaya çalıştığımda omzumu göremeden kitleniyorum. Boynum çok fazla ağrıyor, bilgisi olan varsa söyleyebilir mi? Çok ağrıyor ne olur yardım edin arkadaşlar.

Çekmeye çalışırken boynunu zorlamışsındır muhtemelen. Aslinda bu genelde mekikte olur. Kafanı sabit tutmaya çalış şınav çekerken.
Yorumun için çok teşekkür ederim agacım sağolasın bide şey dicem bu boyun ağrım zamanla geçer dimi yani herhangi bi şey yapmamam gerek yok

@emir.113 Şınav çekerken kollarını vücudunun alt tarafına yaklaştırmanı tavsiye ediyorum. kollarını kafa tarafına yaklaştırıp bir de geniş açıda çekmeye çalışırsan omuz ve boyun bölgene çok yük biner.

Benim de mekik çekerken belim fena kilitleniyor, neden kaynaklanıyor olabilir? Ve nasıl çözerim?

Karnını sıkarak mekik çekmeyi dene. Başlarda hafif yap, yarım yarım. İnternetten birkaç video bakın, hatalarını daha rahat görürsün.

Karnını sıkarak mekik çekmeyi dene. Başlarda hafif yap, yarım yarım. İnternetten birkaç video bakın, hatalarını daha rahat görürsün.
birkaç aydır spor salonuna gidiyorum, hocalara falan da sordum bikaç teknik falan gösterdiler ama 10 mekikten sonra belime ağrı saplanıyor. sanırım belim güçsüz kalıyor mekik çekmek için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı