Sınavlara çok az kaldı

9, 10, 11'den sınav olanlar var.
O kesimler muhtemelen geçen sefer olduğu gibi %40'lık bir kesimi oluşturmuyor ve eğer vaka sayıları düşmezse 8 ve 12'lerin yüz yüze eğitiminin kapatılması konuşuluyor. Böyle bir şey söz konusu olduğu vakit yapılan sınavlar iptal edilecektir diye düşünüyorum.
 
O kesimler muhtemelen geçen sefer olduğu gibi %40'lık bir kesimi oluşturmuyor ve eğer vaka sayıları düşmezse 8 ve 12'lerin yüz yüze eğitiminin kapatılması konuşuluyor. Böyle bir şey söz konusu olduğu vakit yapılan sınavlar iptal edilecektir diye düşünüyorum.

İş ciddiye biniyor Avrupa'da vaka sayısında 1. sıradaydık galiba.
 
Şimdi ufak bir hesap yapalım...

1. Dönem sınavlarından önce vaka sayısı yaklaşık olarak 10 bin idi...
...Sınavlardan sonra 20'ye çıktı.

Şuan 60 Bin vaka var.
Günlük olarak yaklaşık 2 bin vaka artışı yaşanıyor.
Bu hesapla 15 günden diyelim, 30 bin + vaka olacak sınav tarihine kadar.
Yani 90 Bin vaka olacak.
İlk dönem yazılılarından sonra vakaların iki katına çıktığını düşünüp, bu hesapla yine iki katına çıkacağını düşünürsek sınavlardan sonra 180 bin vaka olacak.

Türkiye nüfusu 80 milyon.
Günlük 2 bin vakanın, +30 ve x2 eklendiğinde, ortalama 6 bin olacağını düşünelim.

Doğru orantılı bir artış ile, 180 bin vakanın günlük 6 bin artmasıyla, her ay x2 olacağını hesaplarsak, sınavdan sonra ilk ay +6 bin vaka, 2. ay +12 bin vaka, 3. ay +24 bin vaka...
Böylece, daha sadece bir yıl dolmadan tüm Türkiye virüse yakalanmış olacak.
 
21 Günlük tam kapanma yapıp sınavları tam önlem ile yapsalar vaka sayılarında ciddi bir artış olmazdı. Gerçi 21 günlük tam kapanmadan sonra halk virüsten değil açlıktan ölürdü. Turistlere güven vermek için sınav olacağız. 😥
 
Ben artık sınavların olacağını düşünmüyorum. Ülkemiz turizm sektöründen iyi bir gelir elde ediyor. Yaz aylarına çok bir şey kalmadı. 3 Mayıs'ta karar aldılar fakat 3 Mayıs'ta sınav olabilmesi için ya tam kapanmaya gidilir 2 haftalık. Ya da ramazan sonrasına ertelenir. 2 haftalık tam kapanma yaparlarsa devlette çalışıyor olarak gözüken her aile bireyine destek olması gerekir. Ülkenin büyük bir kısmı asgari ücretli ve asgari ücretliler köşeye biraz para koymayı bırakın zar zor hayatta kalıyorlar. Bu kesim isyan eder hem destek olunmayıp hem de yasak olursa. Eğer tam kapanmaya gidilmezse vakaların bu kısıtlamalar ile 50 bin 40 bin gibi rakamlara düşmesi imkansız. Bu nedenle ramazandan sonrada vakalar 55 bin 65 bin civarlarında gezer. O zamanda bu vaka sayılarında öğrencileri okula sınav olmaya gönderirseler vaka sayıları 100 bin ve üstü rakamları görür. Bu vaka sayılarınıda sınavlar olduktan sonraki 2 haftada göreceğimiz için haziran ayına 100bin civarı vaka görülür. Günlük 100 bin vakası olan bir ülkeye de diğer ülkeler turist falan göndermez. Yani ya 2 haftalık tam kapanma olacak devlet her aileye destek olacak. 3 Mayıs'ta da hızlı şekilde sınavları yapacaklar. Ya da iptal edilecek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı