Sinerji bilgisayar arızalı sistem iade süreci

MattiasDelgado

Kilopat
Katılım
21 Mayıs 2016
Mesajlar
81
Yer
istanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Hukuk
Dostlar merhaba, Sinerji bilgisayardan artemis isimli hazır sistem satın aldım. Aldığım ilk günden itibaren görselini ekleyeceğim hatayla karşılaşmaktayım. Durduk yere özellikle sistem boştayken ekranım kararıyor ve yaklaşık 10 15 saniye görüntü gidiyor. Ardından ise AMD çöküş raporu geliyor ve; AMD Clash Defender yanıt vermeyen bir ekran sürücüsü nedeniyle sistemi kurtardı tarzında bir uyarı veriyor ve hata raporu göndermemi istiyor. Ekran kartı sürücümü güvenli mod ıle kaldırıp en üst sürüm olan 22.5.1'i yükledim. Ancak problem devam etmektedir. Az önce AMD software programına bakayım dedim şu bildirim yer alıyordu: Beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü Radeon WattMan ayarları geri yükledi.

Sinerji'yi aradım 8 9 defa kımseye ulaşamadım hat düşmüyor, destek kaydı açtım sadece ekran kartı sürücümü sormuşlar devamında hiçbir yardım, yönlendirme yok. Sizlere 2 sorum olacak bu problem neden kaynaklı olabılır? Ve benım 15 günüm dolmadı kasayı alalı sorunsuzca iade edebilir miyim? Bu şekilde arama, mesaj, mail yoluyla ulaşamadığım için Sinerji'ye biraz endişeye kapılmadım değil. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
 

Dosya Ekleri

  • 333.png
    333.png
    12,2 KB · Görüntüleme: 142
Hazır sistemleri kişiye özel olduğundan iade almıyorlarmış.
Kesinlikle mail atmanızı öneriyorum, ben birkaç kez mail attım ve hepsinde hızlı dönüş sağladılar. Yine de sinerjiyi kimseye önermem.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    58,5 KB · Görüntüleme: 130
Mail attım geri dönüş bekliyorum ayrıca Şikayetvar sitesine konu açtım. Ekran kartı BIOS'u varmış bunu yüklesem acaba bir faydası olur mu? Gerçekten çok sinir bozucu bir durum.
 
Hazır sistemleri kişiye özel olduğundan iade almıyorlarmış.
Kesinlikle mail atmanızı öneriyorum, ben birkaç kez mail attım ve hepsinde hızlı dönüş sağladılar. Yine de Sinerji'yi kimseye önermem.

6502 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanun da "Montajı yapılmış ürünler" diye bir başlık bulunmuyor? Nasıl bir geçerliliği var çok merak ediyorum. Yoksa firmaların kendince kanunu değiştirmeye çalışmalarının başka bir örneği mi?
 
15 gün içinde iade etmek zorundalar.

Yıllar önce de buradan sistem alacaktım kapıda ödeme seçeneği vardı PC 1 hafta sonra falan anca kapıma gelmişti o sürede çoktan yeni bir sistem kendim toplamıştım kabul etmeyip PC'yi almadım diye demediğini bırakmamışlardı :D gene bir sistem daha almak istiyordum bu konuyu görünce bu siteden tümden soğudum.
 
İadeyi nasıl yapacağıma, hangi şekilde yapacağıma dair en ufak 1 bilgi verilmiyor. Satış sonrası ne yaparlarsa yapsınlar modunda bu tavır gerçekten can sıkıcı. Arıyorum 1 saat bekliyorum telefona bakan yok, mail atıyorum sürücünün modelını soruyorlar sadece cevaplıyorum bir daha geri dönüş yok. 15 gününü dolduralım daha sonra parçaları garantiye yollatırız düşünceleri var ise bu firmayla ilgili tüm hukuksal haklarımı kullanıp bu işin peşini bırakmayacağım. Sistemi geçen cumartesi teslim aldım, işlemcim Ryzen 5 5600 boşta 65 70 derece arası çalışıyordu dedım AMD'dir yapar gittim soğutucu aldım, ama bu ekran kararması, çökmesi asla gitmiyor. Ve çözümde sunmuyorum Sinerji bilgisayar.
 
Sinerjilik pek durum yok aslında. Ekran kartı sorunu var. Böyle hatayı bende overclock yapınca alıyordum. Son çıkan sürümü deneyin, undervolt yapın. Olmazsa iade ya da diğer sistem bileşenlerinden memnunsanız ekran kartını teknik servise gönderin.
 
Ve tekrar ediyorum, ürünlerinin arkasında durup bana gerekli geri dönüşü yaparlarsa buraya tekrardan bu durumu aktarıp kendilerine teşekkürlerimi ileteceğim.
 

Geri
Yukarı