Sinerji Bilgisayar RTX 3070 Ti'ın değişimini RTX 4060 Ti ile yapıyor

sametta8

Femtopat
Daha fazla  
Ben yaklaşık 3 ay önce Sinerji bilgisayardan için RTX 3070 Ti 3 fanlı ekran kartı olan bir sistem satın aldım. Ekran kartım bozuldu ve distribütöre Sinerji Bilgisayar'dan aldığım adres ile gönderdim ve onlar da ekran kartında arıza olduğunu onayladılar fakat distribütör bana aynı ekran kartını temin edemeyeceklerini, Sinerji Bilgisayar'ın farklı bir kart ile değişim yapacağını söyledi. Sinerji Bilgisayar ile görüşmeye geçtiğimde hangi kart ile değişim yapabileceklerini sordum ve sonuç olarak bana PNY marka RTX 4060 Ti çift fanlı bir ekran kartı verebileceklerini söylediler. Benim oynadığım oyunlar daha rekabetçi oyunlar olduğundan dolayı genelde RTX ve DLSS gibi özellikler kullanmıyorum. RTX 3070 Ti ham güç olarak RTX 4060 Ti 8 GB'den iyi bir kart olmasına rağmen bana bu kartı verebileceklerini söylediler. Benim ekran kartımın bozulması ve sizin temin edememeniz benim sorunum değil. En azından eski RTX 3070 Ti kartım kadar performans verebilen bir ekran kartının hakkım olduğunu düşünüyorum!

DLSS kullanma, RTX kullanma; kartta kullanma kardeşim o zaman. Giriş seviye kart, o DLSS açılmalı. RTX ise tabii iyi performans olmaz, ama RTX, DLSS, DLSS kare oluşturma açıldığı an toparlanabilir RT seviyesine göre.

Kısacası, iyi değişim. DLSS kare oluşturma ile de iyice değer. Tek DLSS değil. VRAM ise yine 3070 Ti 8 GB VRAM idi, zaten FHD kullanıyorsunuzdur muhtemelen, 8 GB VRAM, FHD için yeterli.

Rekabetçi oyunlarda ekran kartına ne kadar yük biniyor ki zaten. Bence al geç. 3070Ti daha güçlü ama güç tüketimi çok fazla hem frame generationla 4060Ti daha güçlü oluyor. Bence 16GB versiyonla değiştirin o zaman gibi bir talepte bulunabilirsin. İkisi de PNY ise benim kart 3 fanlıydı falan de :D 4060Ti da 2 fan 3 fan fark etmez ama.

Gayet Güzel bir öneride bulunmuşlar. Her yönüyle RTX 3070 Ti'dan üstün bir kart.

3070 Ti daha iyi bir kart. Niye sevinsin?

Hocam en azından DLSS 3 destekli oyunlarda RTX 3070 Ti'dan çok daha yüksek FPS alacak. Eline RTX 3070 Ti verseler aynı yerinde sayacaktı bu ekran kartı. Neresi kötü.

3070Ti daha iyi bir kart. Niye sevinsin?

3070 Ti neredeyse iki kat daha fazla güç tüketiyor dizel kamyon gibi. Rekabetçi oynarken daha verimli bir karta sahip olmuş olacak, rekabetçiler dışında da NVIDIA Frame Generation'ın ekmeğini yiyecek bol bol.

3070 Ti için AMD Frame Gen opsiyonu var ama o da en sağlıklı AMD kartlarda çalışıyor. Kısaca 3000 serisi sahipsiz.

Aradaki 6-7FPS kaybından dolayı 4060 Ti kabul edilmemesini mantıklı bulmuyorum.

4070'e çıkartmaya çalışın sonuçta dediğiniz gibi sizin kartınızdan daha güçsüz bir kart veriyorlar her ne kadar daha gelişmiş bir kart olsa da.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı