Sinerji Bilgisayar'dan alışveriş yapmayın

Wynex

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,

11.11.2018 tarihinde Sinerji Bilgisayar'dan montajlı bir şekilde sistem topladım.
Sistemin bana geldiği ilk gün işlemci boşta 60-70-80 derecelerde geziniyordu, durumu Sinerji Bilgisayar'a ilettim ve sıkıntı yoktur normaldir dediler ama isterseniz gönderin dediler. Sistemimi Sinerji Bilgisayar'a gönderdim ve sıkıntı görünmüyor deyip geri gönderdiler. Bu arada Core Performance Boost açık şekilde boşta 60-70-80 derecelerde geziniyordu.
20 gün önce işlemcimi tekrardan gönderdim ve Endeks Bilişim'e ilettiler, Endeks Bilişim dün işlemciyi bana geri gönderdi sıkıntısı yok diye, Core Performance Boost açık şekilde 3 dakikalık bir stres testinde 63 dereceyi görmüşler, mail yoluyla ilettiler. Fakat sorun şu ki CoolerMaster Mastergel termal macun ile 7 saniyelik stres testinde 93 dereceyi görüyorum. Sanırsam ya yalan söylüyorlar ya da başka bir parçamda sorun var.

İşlemcimi test edip Sinerji Bilgisayar'a geri dönüş yaptım, işlemcinizi yetkili servis test etti bir sıkıntı yok dedi. Ben de ya işlemcide sıkıntı olduğunu ya da başka parçalarımda sıkıntı olduğunu söyledim, normal bir şey olmadığını söyledim.
Bana resmen papağan gibi ne dersem diyeyim yetkili serviste incelemesini yaptık sorun yoktu cart curt dediler.

Ha tabi şunu da eklemeyi unutmayalım, Sinerji Bilgisayar oldukça bilgisiz bir firma, Müşteri haklarını yoka sayan bir firma.
Örnek vermek gerekirse, stres testi sisteme zarar verip, garantiyi bozarmış, BF5 gibi oyunlar oynamayalım o zaman, i5 - 8400 gibi işlemciler direkt garanti dışı o zaman.
Onu geçtim Core Performance Boost açtığım için boşta 60-70-80 derece ısının normal olduğunu söyledi, fakat Endeks Bilişim'e gönderdiğimde Core Performance Boost açık olarak 3 dakikalık stres testinde 63 dereceyi gördü ne hikmetse.

Sinerji Bilgisayar'dan alışveriş yapmayın arkadaşlar, müşteriye olan saygı ve hizmet sıfır, bilgileri de sıfır. Sırf 300-500 TL kâr yapıcam diye almayın, değmez.

Bana şuanda yaklaşık 3 aydır kullanamadığım sistemi tekrar göndermemi istiyorlar, kaç sefer gönderdim çözmeden geri gönderdiler boşa zaman kaybı gibi geliyor artık. :)

Denilecek söz yok...

369163 369164 369165 369166 369167 369168 369169 369170 369171 369172 369173 369174 369175 369176

Sinerji benim sorunlarımı pürüzsüz şekilde çözmüştü aslında... Yakışmamış bu hareketler. İşlemci sıcaklığını Ryzen Master ile kontrol edin zira diğer programlar yanlış raporlayabiliyor. Speccy'de 1100 dereceleri görmüştüm :D Nükleer reaktör var evde.

Son düzenleme:
Ben birkaç kere alışveriş yaptım bir sıkıntı çıkmadı. Size böyle bilgisiz insanlar denk gelmiş olabilir. İşlemci ısısını başka programlar ile kontrol edin. BIOS'a girip ordan bakın boşta kaç derece görürsünüz. Ben de ilk aldığımda 90 derece gösteriyordu ama program hatasıydı. HW Info güncelleyince düzeldi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı