Sinerji RTX 3060 vs RX 6700 XT sistem

Ne bakımdan pişmanlıktır? Yaklaşık 3 aydır 6700XT kullanıyorum. Daha şimdi Hogwarts Legacy'den çıktım. VRAM kullanımı 11.5-12 GB arasında. 3060Ti ile bunu nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz? Ayrıca sıcaklık bakımından da çok iyi kullandığım model. 45-50 derecede dolaşıyordu oyunda.

Ayrıca bugüne kadar da hiçbir problemle karşılaşmadığımı belirtmek isterim.
Siz yaşamadınız diye alan arkadaş yaşamayacak diye bir kaide yok,sorunlar devam ediyor.Amd ekran kartları büyük kumar,tutarsa ne ala, tutmazsa sıkıntı.

Siz yaşamadınız diye alan arkadaş yaşamayacak diye bir kaide yok,sorunlar devam ediyor.Amd ekran kartları büyük kumar,tutarsa ne ala, tutmazsa sıkıntı.
Hala devam ettiğini düşünmüyorum, en azından 6000 ve 7000 serisi için. Birkaç arkadaşım da benim tavsiyem üzerinde 6000 serisinden kartlar aldılar ve şu ana kadar bir problem yaşayanı da görmedim. Geçmişte sorunlar yaşanmış olabilir ancak bu hala yaşandığı anlamına gelmez. 6700XT çıkışıyla beraber 3060-3060Ti aralığında bir kart iken aldığı güncellemeler ile birlikte 3070'i çoğu testte geçtiği gibi 3070Ti gibi bir kartı da bazı testlerde geçiyor artık. Ayrıca günümüzde 8 GB VRAM artık yetersiz geliyor.

Hala devam ettiğini düşünmüyorum, en azından 6000 ve 7000 serisi için. Birkaç arkadaşım da benim tavsiyem üzerinde 6000 serisinden kartlar aldılar ve şu ana kadar bir problem yaşayanı da görmedim. Geçmişte sorunlar yaşanmış olabilir ancak bu hala yaşandığı anlamına gelmez. 6700XT çıkışıyla beraber 3060-3060 Ti aralığında bir kart iken aldığı güncellemeler ile birlikte 3070'i çoğu testte geçtiği gibi 3070 Ti gibi bir kartı da bazı testlerde geçiyor artık. Ayrıca günümüzde 8 GB VRAM artık yetersiz geliyor.

AMD'lerde öyle bir sorun varmıdı vardı ama NVIDIA da yok işte AMD çöp asla tavsiye etmem ve benim kuzenim var grafik ekran kartlarıyla uğraşıyor 7900XT var onda bile sorun vardı neyin kafasındasın birkaç kişi sorrun yaşamadı diye kimse yaşamyacak mı?

Hala devam ettiğini düşünmüyorum, en azından 6000 ve 7000 serisi için. Birkaç arkadaşım da benim tavsiyem üzerinde 6000 serisinden kartlar aldılar ve şu ana kadar bir problem yaşayanı da görmedim. Geçmişte sorunlar yaşanmış olabilir ancak bu hala yaşandığı anlamına gelmez. 6700XT çıkışıyla beraber 3060-3060Ti aralığında bir kart iken aldığı güncellemeler ile birlikte 3070'i çoğu testte geçtiği gibi 3070Ti gibi bir kartı da bazı testlerde geçiyor artık. Ayrıca günümüzde 8 GB VRAM artık yetersiz geliyor.
Hayır gelmiyor, 8 gb vrami kimse ultra ayarlarda,rtx açık oynamak için almıyor ,oyunlarda sadece bu ayarlarda oynanabilir olmuyor zaten.Amd tarafında ise sorunlar da yaşanmaya devam ediyor maalesef.Herhangi bir 6000 serisi kartla,wattman veya driver kelimesini yanyana google da aratmak yeterli.Yoksa bizde biliyoruz, daha çok vrami,daha ucuza almayı.

Hocam benim 6900XT vardı hazır kasa 5800X ile almıştım 90 dereceye kadar çıkıyordu Valorant da ve driver kurmaya çalışırken ekran kartızın sürücüsü çöktü diyordu.

Benim 6900XT ve R9 5900X niye ısınmıyor onu anlamadım. Maksimum fan hızını %50'ye çektim ekran kartım asla 70 dereceyi geçmiyor. Kasan kötüdür.

Ne bakımdan pişmanlıktır? Yaklaşık 3 aydır 6700XT kullanıyorum. Daha şimdi Hogwarts Legacy'den çıktım. VRAM kullanımı 11.5-12 GB arasında. 3060 Ti ile bunu nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz? Ayrıca sıcaklık bakımından da çok iyi kullandığım model. 45-50 derecede dolaşıyordu oyunda.

Ayrıca bugüne kadar da hiçbir problemle karşılaşmadığımı belirtmek isterim.

1080P'de 3060 Ti'ın avantajını söyler misin bana? Ray Tracing mi açacak (açamaz), DLSS mi açacak (720p internal rendering) görüntü çok bulanıklaşır. Oyun oynarken arkada render mı alacak, daha iyi render performansı diyeceksin çünkü.
FHD ise raster performansı çok daha önemli. 3060 fiyatın 6700XT sistem var gelmiş boş konuşuyosun fanboy ya.

Benim 6900XT ve R9 5900X niye ısınmıyor onu anlamadım. Maksimum fan hızını %50'ye çektim ekran kartım asla 70 dereceyi geçmiyor. Kasan kötüdür.

1080P'de 3060 Ti'ın avantajını söyler misin bana? Ray Tracing mi açacak (açamaz), DLSS mi açacak (720p internal rendering) görüntü çok bulanıklaşır. Oyun oynarken arkada render mı alacak, daha iyi render performansı diyeceksin çünkü.
FHD ise raster performansı çok daha önemli. 3060 fiyatın 6700XT sistem var gelmiş boş konuşuyosun fanboy ya.
Hocam farkındaysanız 6700XT kullandığımı belirttim ve kullandığımdan da memnun olduğumu söylemişim.

Fatihe yazacaktım size de cevap yazmışım yanlışlıkla pardon.

Esas fanboy sensin gibi..Kartın ısınma sorunu var işte,bu bariz.Hala ona buna fanboy demek, nasıl bir akıl tutulmasıdır ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı