Sınıfça para toplayıp öğretmene bilgisayar almak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar selam. Bir şey danışmak istiyorum. Öğretmenin laptopu bozuluyor ve sınıf annesi wp grubuna mesaj atıyor; "para toplanacak, perşembe'ye kadar vermek zorundasınız.". Sizce boyle bir şey yasal mı? Neden ben kalkıp ekstradan 150 TL para vereyim? Ayrıca sınıfın bütçesi olan 2000 TL'yi de katacaklar ve 7000 TL'lik laptop alacaklar. Ben bu parayı vermek istemiyorum. Sizce böyle bir şey yasal mıdır?

Vermek zorunda değilsin. Bu şartlar okula başlarken sana imzalatılmadılar.

@anil1906 Güzel duyar kasmışsınız, öğrettikleri bilgileri karşılıklarını alıyorlar ve hocası oyun mu oynayacak? 7K GAMİNG LAPTOP satılıyor maaşından kessin. Bu kadar gelip burada yok öğretmenler böyledir yok şöyledir. Öpücük için öğretmiyorlar verdikleri bilgilerin karşılığını görüyorlar. Pandemi var tüm dünyada Türkiye gibi bir ülkede para bulmak daha zorken kimse neden bu kadar para versin?

7.000TL ne yahu, al işte 4.000'lik neyine yetmiyor. Kendi maaşı var, vermeyin bence. O 150TL'ye gider 15 tane soğuk baklava alırsınız.

Bizde en son para toplandığında(2004 falandı sanırım) 1 er lira top parası olarak alınmıştı. Onu da biz istemiştik. Kaldı mı böyle şeyler hâlâ? Ben öyle bir konumda olsam param yoksa bile kredi kartıyla olmadı düşük faizli kredi ile alırım yine öğrencilerden beş kuruş almam, alınmasına da müsaade etmem. Kimsenin aldığında gözümüz yok ama ülke ortalamasına göre gayet de iyi gelir düzeyleri.

Bir de sınıf annesi nedir, ne işe yarar, niye böyle bir şey var? Öğrencilerin sorunları için mi var, öğretmenin laptopu için mi var?(Cidden bilmiyorum, liseden mezun olalı 11 yıl oldu.)

Biri de utanmıyorsan verme falan demiş. Parayı isteyen utanacağına fikir isteyenin utanması gerektiğine kanaat getiriliyor.

Hocam bırakın vermeyi, koklatmayın bile.

Edit: @416227 Soğuk baklava candır, gayet iyi fikir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı