Sınıfça para toplayıp öğretmene bilgisayar almak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tee yıllar evvel Iğdır'da okuduğum ilkokul hocam laptop alacağız, derslere daha verimli olur öyle de böyle de diyerek aldığı laptopu 1 kere görmüşlüğüm yoktur. En son Lady Gaga'nın bir parçasını dinliyordu teneffüslerde. Çocuk aklımla mecbur vermiştim fakat siz bu hataya düşmeyin. 7000 TL olması ayrı komik, ''vermek zorundasınız'' demesi ayrı komik böyle bir hak talep edemezler.
 
Yasal değil. Bana biri böyle dese para vermezdim. Ama durumumuz çok fena, aldığı maaş yetmiyor eve o bakıyor vs gibi şeyler deyip istese verirdim.
 
Yönetmeliğe göre okulda öğrencilerden ve velilerden herhangi bir şekilde ücret alınamaz. Yemekhane ve okulların anlaştığı servislerde bu durum geçerli değildir.
 
-Hocanın bundan haberi var mı?
-Sınıf annesi ne demek onu bile bilmiyorum.Gerçekten
Yönetmeliğe göre okulda öğrencilerden ve velilerden herhangi bir şekilde ücret alınamaz. Yemekhane ve okulların anlaştığı servislerde bu durum geçerli değildir.

Hocam yaptıkları sınavın parasını bile bizden alıyorlar her sene 5 TL.
 
MEB ne güne duruyor? Bu sınıf anneleri bazen abartıyor. Vermemeniz en mantıklısı ayrıca bir öğretmen alanı ne olursa olsun öğrencisinden maddi bir beklenti içinde olmamalı.
kaçıncı sınıf?

2. sınıf kardeşim için soruyorum.
Zaten vermemeniz gerektiğini arkadaşlar yazmış. Benim asıl merak ettiğim bunu öğretmen mi istiyor? Yoksa arkadaşlarınız kendi arasında öğretmene sürpriz yapmak niyetinde mi?
Sanırsam ogretmenin bu durumdan haberi varmış ogretmen istemedi sınıf annesi ogretmen adına istedi.
Arkadaş konuyu tam olarak söylemediği için bizi de birbirimize düşürdü hocam 😂
Sınıf annesi wp grubuna yazdı sanırsam ogretmenin haberi varmış . Kardeşimin okulu oldugundan (ilkokul) fazla üstemedim . Annemede 1 kuruş verme dedim zaten. Zorla isterlerse eğer milli eğitime şikayet etmekten hiç çekinmem
Arkadaşlar anlamayanlar olmuş. Kardeşimin wp grubuna yazmışlar. Sınıf ilkokul 2. Öğretmen istemiyor sınıf annesi istiyor ama sürpriz gibisinden bir şey degil. Sınıf annesinin dedigi şey bu. Çocuklar EBA'dan girıyorlar almamız lazım. Sınıfın kasasında 2000 bin küsur para var ustune para koyup laptop alacağız. 7000 TL'lik laptop olması cok saçma. Ufagından tablet al gayette güzel iş gorur. Ben tamamen karşıyım bu duruma eger ısrar ederlerse milli eğitim müdürü ile şikayette bulunucam. Zaten insanlar kıt kanaat geçiniyor. Zaten okula gitmedikleri halde çocuklardan 150 TL okul aidat parası istiyorlar neyse onu veriyoruz. Ekstradan 150 TL daha istiyorlar 7000 TL'lik laptop için. Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı