Sınıfça para toplayıp öğretmene bilgisayar almak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şöyle bir şey de var yeni gördüm. Sınıf annesi hocasının laptopunun bozulduğunu nereden biliyor acaba? Eğer hoca dediyse zaten bu bir nevi bilgisayar isteme gibi bir şey olur.
Arkadaş konuyu tam olarak söylemediği için bizi de birbirimize düşürdü hocam 😂

Bunları genelde sınıflar kendileri kararlaştırıp hallediyor. Öğretmene yüklenmek saçma o yüzden. Ben hiçbir öğretmen görmedim ki “Bana PC alın” desin. Rol üstlenmek isteyen chad sınıf anneleri ortaya atıyor bunları.

Sınıf annesi sizden para isteyebilir ama vermek zorunda da değilsiniz. Öğretmenin de aldığı maaşla PC alma gibi bir zorunluluğu olmadığı için, bunu devletin/ okul yönetiminin sağlaması gerekiyor aslında. Tabi Türkiye’de ha devlete bir şey yap demişsin ha duvara konuşmuşsun.

Asla verme. Zengin olsan bile verme. Gitsin kendi maaşıyla alsın. Alamıyorsada başka alternatiflere yönelsin.

Arkadaşlar selam. Bir şey danışmak istiyorum. Öğretmenin laptopu bozuluyor ve sınıf annesi WP grubuna mesaj atıyor; "Para toplanacak, Perşembe'ye kadar vermek zorundasınız.". Sizce boyle bir şey yasal mı? Neden ben kalkıp ekstradan 150 TL para vereyim? Ayrıca sınıfın bütçesi olan 2000 TL'yi de katacaklar ve 7000 TL'lik laptop alacaklar. Ben bu parayı vermek istemiyorum. Sizce böyle bir şey yasal mıdır?
Öğretmene alınacak PC(Tahmini): Intel I10 RTX4090 10TB Ram 10TB Okuma Yazmalı M.3 SSD

Şaka bir yana benim anladığım öğretmenin kendi fikri değil PC alınması. Sınıf annesi yazmış guruba. Bence öğretmenin haberi bile yok bunlardan. Ayrıca öğretmen bu bilgisayarla canlı derse girmeyecekse saçmanın da ötesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı