Sınıfta dışlanmak

Syrax11

Hectopat
Merhaba. 12. sınıfım. Zil çaldığı andan itibaren sınıfta tek kalıyorum. Herkes adeta kendi eşini bulmuş ikili gruplar halinde takılyor. Geçen yıl durum böyle değildi. Toplu takılırdık. Ne olduysa bu yıl oldu. Hiç kimse çıkarken beni çağırmaya yeltenmiyor. Asosyal birisi de değilim bu arada. Okul dışından aktif olarak konusup takıldığım kişiler var ama işte okuldaki durumum rezalet. Birkaç kez arkadaşlarım yine ikili grup halinde çıkarken bende onlarlan gittim. Hepsi direkt uzaklaştı. Kollarına girdim almadılar. İlk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum, ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 12. sınıfım. Zil çaldığı andan itibaren sınıfta tek kalıyorum. Herkes adeta kendi eşini bulmuş ikili gruplar halinde takılyor. Geçen yıl durum böyle değildi. Toplu takılırdık. Ne olduysa bu yıl oldu. Hiç kimse çıkarken beni çağırmaya yeltenmiyor. Asosyal birisi de değilim bu arada. Okul dışından aktif olarak konusup takıldığım kişiler var ama işte okuldaki durumum rezalet. Birkaç kez arkadaşlarım yine ikili grup halinde çıkarken bende onlarlan gittim. Hepsi direkt uzaklaştı. Kollarına girdim almadılar. İlk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum, ne yapmalıyım?
Hocam kendinizde sorun aradığınızda bir problem göremiyorsanız, üzülmeyin veya sorgulamayın.

Diğerlerine gerek olduğunu düşünmüyorum. Keyfinize bakın, dersinize çalışın eğlencenizi okul dışında yapın.

Bende böyleyim. Okulda 1 tane arkadaşım var diğerleri boş. Fikirleri boş geliyor bir kere diğerlerinin.

Dediğim gibi diğerlerinin sizi takmaması önemli değil. Sizde onları takmayın, sizden önemlisi yok. Saygısızlık yapmadıkları süreçte bir problem göremiyorum. Şiddetle söylüyorum, saygı varsa bir problem yok, saygı yoksa bir problem var. Asla saygısızlık yapmayın veya yaptırtmayın.

Hocam kendinizde sorun aradığınızda bir problem göremiyorsanız, üzülmeyin veya sorgulamayın.

Diğerlerine gerek olduğunu düşünmüyorum. Keyfinize bakın, dersinize çalışın eğlencenizi okul dışında yapın.

Bende böyleyim. Okulda 1 tane arkadaşım var diğerleri boş. Fikirleri boş geliyor bir kere diğerlerinin.

Dediğim gibi diğerlerinin sizi takmaması önemli değil. Sizde onları takmayın, sizden önemlisi yok. Saygısızlık yapmadıkları süreçte bir problem göremiyorum. Şiddetle söylüyorum, saygı varsa bir problem yok, saygı yoksa bir problem var. Asla saygısızlık yapmayın veya yaptırtmayın.

Merhaba hocam bende benzer durumu yaşıyorum biraz farklı. Benim arkadaşlarım da bana birden kuruldu soğuk yapmaya başladılar anlamadım sormak da istemiyorum sorun ne diye çünkü sorarsam bir şey yok alınıyosun falan diyecekler. Geçenlerde de içlerinden biri imalı imalı konuştu zaten sinirlerim çok bozuldu başka sınıfta arkadaşlarım var ama şimdi o grubu bırakıp sınıfta tüm ders tek oturmak olmuyor ne yapacağım bilmiyorum.

Aslında biliyor musun 12. sınıfta biraz dışlanmak iyi bence. Önünde YKS var. Ders çalışmaya asılıp iyi bir üniversite hayatı yaşatabilirsin kendine. Şurda 5-6 ay arkadaşsız kalırsın. Arkadaş olsan da 5-6 ay sonra kimse arayıp sormayacak birbirini liseden.

21 yaşındayım. Üniversite 3'e gidiyorum. Lise zamanları gelip geçici ben de senin gibi biriydim. Halbuki lise bitince birbirlerinin yüzüne dahi bir daha bakmayacaklar. Senin hedefin onunla bununla sohbet etmek değil zaten Üniversite'ye gidince bol bol sohbetini edersin, sosyalleşirsin. Senin hedefin sınava odaklanıp iyi bir Üniversite'ye gitmek. Bırak sana nasıl davranırlarsa davransınlar sen karakterinden ödün verme. Aralarından biri senin yalnız olduğunu anlayıp yanına gelip hal hatır sormuyorsa zaten o insanlarla senin sohbet etmen sana bir şey katmaz. O insanların hepsi empati yoksunudur tecrübe ettiğim için bu yazıyı yazıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı