Benim bildiğim notları düşükse ŞÖK karar veriyor. Devamsızlıkları aşmışsa ve notları yüksekse geçiriyorlar. Ama devamsızlık yoksa notlar düşükse keyiflerine bağlı.@443595 Aslında kalınabiliyor ancak ŞÖK kararı ile. MEB direkt sınıfta bırakmıyor lise gibi. ŞÖK isterse geçirebiliyor isterse geçirmiyor. Düzgün bir öğrenci isen genelde geçiriyorlar.
Notlar düşükse de devamsızlık sınırı aşılmışsa da. Ortaokulda da belirli bir devamsızlık sınırı var. Tek fark bunda devamsızlık sınırını aşınca Milli Eğitim Bakanlığı seni sınıfta bırakmıyor. ŞÖK buna karar veriyor. İki türlü de ŞÖK karar veriyor geçip geçmeyeceğine.Benim bildiğim notları düşükse ŞÖK karar veriyor. Devamsızlıkları aşmışsa ve notları yüksekse geçiriyorlar. Ama devamsızlık yoksa notlar düşükse keyiflerine bağlı.
Ortaokulsanız sıkıntı yoktur, devamsızlıktan kalma yoktur. Liseyseniz belge alamıyorsunuz. Bir an karıştırdım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.