Sınıfta kalırsam diye çok korkuyorum

supremeshrek

Hectopat
Yer
Afyonkarahisar
Daha fazla  
Meslek
Bir Garip Öğrenciyim...
İçimde o kadar büyük bir korku ve endişe var ki. 10.sınıf öğrencisiyim. Sınavlar oluyor, ya sınıfta kalırsam korkusu yüzünden pek de bir şey yapamıyorum. Bu sene kalma var mı? Kalmak istemiyorum. Ders çalışıyorum ancak olmuyor. Ne yapsam, ne yapacağımı şaşırdım. Aile baskısı çok fazla. Üzerimde stres olmaktan artık içime bir şey oluyor. Gerçekten çok kötü durumdayım.

İçimde o kadar büyük bir korku ve endişe var ki. 10.sınıf öğrencisiyim. Sınavlar oluyor, ya sınıfta kalırsam korkusu yüzünden pek de bir şey yapamıyorum. Bu sene kalma var mı? Kalmak istemiyorum. Ders çalışıyorum ancak olmuyor. Ne yapsam, ne yapacağımı şaşırdım. Aile baskısı çok fazla. Üzerimde stres olmaktan artık içime bir şey oluyor. Gerçekten çok kötü durumdayım.
Bende böyleydim ilaç alıyorum hocam size tek önerim kafaya takmayın ve derslerinize odaklanın.

Ailenizi bir kenara koyup adam akıllı derslere odaklanın. Konuyu anlayıp yapabilmeye başladığınızda güzel bir rahatlama ve hırs duygusu gelecek. Kendinizi bir şekilde motive etmeye çalışın.
Mesela bende hayatım boyunca anlamadım dikkat bozukluğum var arkadaş da varsa şüphe duyduğu derse odaklanmasını bozan bir hastalık doktora görünmesi şart.

Test çözme önce konu anlatımı dinleyerek kafanda soru işaretlerini sil sonra kendinden emin olacaksın işte o zaman test çöz yanlışın çıkarsa nereden çıktığına bak o konuyu tekrar dinle ve neden yanlış yaptığını ve neye dikkat etmen gerektiğini anla. 1günde bunları yapamam deme ben bugün fizik başladım ve yarına kadar zamanım var ilk üniteyi bitirdim testini çözdüm saat 22.00'da 2.üniteye başlayacağım gece 1'de bırakıp yatacağım ve sabah 8 gibi tekrar başlayacağım, kısacası şu devirde hiçbirimiz rahat değiliz, olamayacağız. Dişimizi sıkmamız gerek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı