Sınıfta kimse ciddiye almıyor

Wuesty

Hectopat
Makaleler
1
Yer
ANKARA / KEÇİÖREN
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 3700x Sıvı Soğutmalı İşlemci | XFX RX 5600XT THICC III ULTRA 6GB VRAM Ekran Kartı | Geil Evo Spear AMD Ryzen Edition CL18 8x2 16 GB 3600 MHz Dual Channel Ram | Kingston A2000 Series SA2000M8/500G NVMe M2 SSD | Thermaltake 650W PSU | Thermaltake Versa T25 TG Kasa | Gigabyte B450M S2H Anakart | ASUS TUF GAMING VG277Q1A 165HZ 1MS 27" Monitör
Meslek
Öğrenci
Sınıfta kimse tarafından galiye alınmıyorum ciddiye almıyorlar beni. Takıldığım 3-4 kişilik bir grup var, onlarda ciddiye almıyor beni. Misal aralarında muhabbet ediyorlar diyorum aralarına katılayım bir iki çift laf edeyim. Hemen "Ne diyor bu gene, sıkıntılı çocuk, sen sus konuşma boş yapma." Sürekli tersleniyorum. Kendileri muhabbetlerinde sosyal medyadan alıntı yapıyorlar ve birbirlerine gülüyorlar, ben alıntı yaptığımda ise yine aynı tepkiler. Bu durum artık canımı çok sıkıyor. Son 1 aydır diyorum bi' kendi kendime takılayım ama olmuyor, sınıfta kendimi çok aşırı kısıtlı hissediyorum ve bu yüzden konuşurken dilim takılıyor dalga geçiyorlar. Ayrıca artık ben 2 yıldır terslendiğim için iyice asosyale döndüm, 8. sınıfta dershanede tersleniyordum sürekli aynı böyle diyordum kendime "Bende mi bir sıkıntı var" öyle düşüne düşüne artık kafayı yiyeceğim. Sessiz birisiyim, ayrıca genellikle bana sataşıldığında veya vurmalı şaka yapıldığında karşılık vermiyorum. Ondan dolayı beni galiye almıyor olabilirler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sınıfta kimse tarafından galiye alınmıyorum ciddiye almıyorlar beni. Takıldığım 3-4 kişilik bir grup var, onlarda ciddiye almıyor beni. Misal aralarında muhabbet ediyorlar diyorum aralarına katılayım bir iki çift laf edeyim. Hemen "ne diyor bu gene, sıkıntılı çocuk, sen sus konuşma boş yapma." sürekli tersleniyorum. Kendileri muhabbetlerinde sosyal medyadan alıntı yapıyorlar ve birbirlerine gülüyorlar, ben alıntı yaptığımda ise yine aynı tepkiler. Bu durum artık canımı çok sıkıyor. Son 1 aydır diyorum bi' kendi kendime takılayım ama olmuyor, sınıfta kendimi çok aşırı kısıtlı hissediyorum ve bu yüzden konuşurken dilim takılıyor dalga geçiyorlar. Ayrıca artık ben 2 yıldır terslendiğim için iyice asosyale döndüm, 8. sınıfta dershanede tersleniyordum sürekli aynı böyle diyordum kendime "bende mi bir sıkıntı var" öyle düşüne düşüne artık kafayı yiyeceğim. Sessiz birisiyim, ayrıca genellikle bana sataşıldığında veya vurmalı şaka yapıldığında karşılık vermiyorum. Ondan dolayı beni galiye almıyor olabilirler mi?

Açıkçası kurslara gitmeni veya dershaneye falan katılmanı tavsiye ederim çünkü ne kadar çok geniş çevren olursa o kadar iyi yani sınıftakileri değiştiremezsin ama sen kendi çevreni değiştirebilirsin.(farklı sınıfa geçebilirsin bu arada) bende bana sataşıldığında karşılık vermiyorum onunla çok alakalı bir şey değil bu sen ilk başta yanlışı yapmışsın ilk başta bunları söylemelerine izin vermeseydin şu an böyle olmazdı ama dediğim gibi boşuna kendini düşürme onlarla gerektiğinde konuş yeterli farklı bir çevre bul kendine.
Ayrıca sataşmak dedikleri yürürken falan omuz atıyorlarsa kesinlikle bu iyi bir şey değil hani ne bileyim öyle çok sert vurmuyorlarsa sıkıntı olmaz en azından benim için fakat omuz atıyorlarsa hocaya şikayet etmeni ve mesafe koymanı tavsiye ederim.

Bende aynı şeyi yaşıyorum hocam. Biraz daha aktif olmalısınız bence. Bir şey olduğu zaman hakkınızı aramalısınız. Bende bunu yapamadığım için başıma büyük dertler aldım. Her neyse siz bunu yapmayın. Olabildiğince grup içinde aktif olmaya çalışın. Birisi size laf atarsa sizde ona laf atın. Kendinizi savunmayı öğrenin. Bende şu an aynı şeyleri yaşıyorum ve bunun tek çözüm yolu bu. Eğer size şiddet uygulamaya çalılşırlarsa öğretmeninize gidin. Durumu anlatın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı