Sınıftakiler bana boş yapma diyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Basit bir sınıf grubundasınız. Üstüne üstlük sosyallik konusunda tam gelişememişsiniz(bunu kendim çok geliştiğim için söylemiyorum.). Bunlar üniversite de dahi olan şeyler. Boş yapma demek neden ergenlik olarak görüldü bunu da anlamış değilim. Bırakın insanlar rahatsız oldukları şeyleri nasıl dile getiriyorsa getirsin. İkincisi birbirinizi hiç tanımıyorsunuz. Daha hiç yüz yüze görüşmeden nasıl arkadaşlar gibi konuşmayı bekliyorsunuz bilmiyorum. Zaten arkadaşın, yazanların çoğunluğunun deyimiyle"hawli" olup olmadığını yüz yüze görüşmeden anlayamazsınız. Sadece durduk yere kimseyle polemiğe girmeyin, okula gitmeden o bana bir şey dedi dur ben de ona diyeyim, laf çarpayım derdinde olmayın.
 
9.sınıfa daha yeni geçtik. WhatsApp gurubu kuralı 2 hafta oldu. Daha birbirimizi tanımıyoruz. Ben sıkıldığım zaman gruba girip bugün akşam ne yediniz gibi sorular soruyorum. Ondan sonra boş yapma diye üstüme geliyorlar. Ne yapmalıyım?

Ya kankam boş ver sen boş yapmaya devam et, ne de olsa bir süre sonra boş yaptığını anlayıp susacaksın zaten.
 
9. sınıf yani ergenliğin dönemlerinden biri olan ki bu dönemde herkes "TikTok" adlı bir uygulama varken o yaş aralığındaki çoğunluk insan bu uygulamayı kullanıyor ve beyinleri henüz gelişmemiş insan olduklarından dolayı böyle durumların yaşanması aşırı normal, genellikle böyle laf kalabalığı yapan tiplerin diyebileceği laflar hazır ezber laflar üzerine kuruludur. Örnek vermek gerekirse:

"Boş yapma." - "Yürü git." - "Hayırdır oğlum?" gibi şeylerden örnek verebiliriz.

Sende doğal olarak onların ortamında fazla bulunmuyorsan ve insanca soru soruyorsan sana ters bir cevap verecektir bu insanlar, ne yediniz gibi sorular sorduğunda böyle demelerinede şaşırma o yüzden.

Bende böyle olayları çok yaşadım, sana önerim bu tür insanlar ile takılmayıp kafa dengi insanları kendin bulup onlarla bir sosyal bağlantı kurman iyi olacak, Boş yapma diyen tipler ile asla ama asla arkadaşlık kurmanı önermiyorum aşırı derecede saçmalar ki zamanında yaşadığım için böyle diyorum. Dövmeni önermek isterdim ama önermiyorum, garip insanlar.

Ekstra olarak azıcık sosyalleşirsen iyi olur insanlarla, fazla sosyal ortam dönüyorsa tanımadıkları kişilerede öyle diyebiliyorlar.
 
9.sınıfa daha yeni geçtik. WhatsApp gurubu kuralı 2 hafta oldu. Daha birbirimizi tanımıyoruz. Ben sıkıldığım zaman gruba girip bugün akşam ne yediniz gibi sorular soruyorum. Ondan sonra boş yapma diye üstüme geliyorlar. Ne yapmalıyım?

Hocam doğru sormak gerekirse bu evet boş bir soru okul açılmadan kendinizi soğutmayın daha mantıklı daha merak edici sorular sormaya çalışın.
Not: Çok sık gruba yazı yazmayın.
Dostum numaralar gözüküyor, sıkıntı çıkmasın?

Numaradan bir sıkıntı çıkmaz sadece rahatsız ederler.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı