Sinirlerime hakim olamıyorum

yusufcann0

Centipat
Daha fazla  
Merhaba bu konuyu açma sebebim 20 dakika önce olan olay oyuna çok sinirlendim telefon ekranı parçalandı :D komik geliyor şu an ama her neyse sinirlerime hakim olmam için ne önerirsiniz? (tek oyun için geçerli değil her zaman.)

Sinir-Stres ikilisiyle mücadele etmek ve bunu beden dilinden uzak tutmak için bazı basit yöntemler var. Bazen ben bu yöntemlerden bazılarını kullanıyorum ama genelde aşağıdaki yöntemleri oku işine yarayacaktır.

1. Stresli el ve Nefes kullanımı: Ellerini sanki başka birisinin elini sıkıyormuş gibi sıkıca kavrıyorsun daha sonra 3 kez derin nefes alıp veriyorsun en sonunda içinden 12'ye kadar sayıyorsun. Eğer kesin sonuç lazımsa 3 sayısının katıyla sayın.

2. Soğuk Duş: Tansiyonu vs. düşürür kışın üşütebilir ama genelde en işe yarayan yöntemdir.

3. Zihne odak saptırma: Kısaca sinirlenirsen kafanı karıştıracak bir şeyler düşün ben rastgele matematik işlemleri veya köklü sayı açılımı gibi kafamı fazlaca yoracak bir şeyler düşünüyorum.

Ek: Bağırmak bildiğiniz bağırmak ortam müsaitse rastgele bağırın. İçinize dönük birisi değilseniz zaten duygularınızı dışarıya yansıtarak sönümlemek daha sağlıklıdır.

Sinir-stres ikilisiyle mücadele etmek ve bunu beden dilinden uzak tutmak için bazı basit yöntemler var bazen bende kullanıyorum ama genelde aşağıdaki yöntemleri oku işine yarayacaktır.

1. stresli el ve nefes kullanımı: Ellerini sanki başka birisinin elini sıkıyormuş gibi sıkıca kavrıyorsun daha sonra 3 kez derin nefes alıp veriyorsun en sonunda içinden 12 kadar sayıyorsunuz. Eğer kesin sonuç lazımsa 3 sayısının katıyla sayın.

2. soğuk duş: Tansiyonu vs. düşürür kışın üşütebilir ama genelde en işe yarayan yöntemdir.

3. zihne odak saptırma: Kısaca sinirlenirsen kafanı karıştıracak bir şeyler düşün ben rastgele matematik işlemleri veya köklü sayı açılımı gibi kafamı fazlaca yoracak bir şeyler düşünüyorum.

Bidahaki sinirlendiğimde deneyeceğim teşekkürler.

Merhaba bu konuyu açma sebebim 20 dakika önce olan olay oyuna çok sinirlendim telefon ekranı parçalandı :D komik geliyor şu an ama her neyse sinirlerime hakim olmam için ne önerirsiniz? (tek oyun için geçerli değil her zaman.)

En iyi çözüm sınırlandırma koymak eğer zararın boyutu artarsa psikiyatri işe yarar psikologların pek etkili olduğunu düşünmüyorum.

En iyi çözüm sınırlandırma koymak eğer zararın boyutu artarsa psikiyatri işe yarar psikologların pek etkili olduğunu düşünmüyorum.

Yani nasıl diyeyim... en ufak şakada hemen terleme, aşırı sinirlenme gibi olaylar oluyor. Ergenlikten dolayı olabilir mi? Yeni aklıma geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
En iyi çözüm sınırlandırma koymak, eğer zararın boyutu artarsa psikiyatri işe yarar. Psikologların pek etkili olduğunu düşünmüyorum.
Tabii, psikolog görmeden psikiyatriye gitsin ki daha tanısı konmamış hastalığı için en az 1 sene ilaçlara bağımlı olsun değil mi? Ne kadar akıl kârı bir öneri!

Yani nasıl diyeyim... en ufak şakada hemen terleme, aşırı sinirlenme gibi olaylar oluyor. Ergenlikten dolayı olabilir mi? Yeni aklıma geldi.
Evet, olabilir. Sosyal medya ve mastürbasyon gibi dopamin salgılatan şeylere bağımlılığın varsa bırak, çünkü kendi başına ürettiğin hiçbir işe yaramıyor gibi gözüküyor.
Ayrıca bir şeyleri umursamamayı öğren.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tabii, psikolog görmeden psikiyatriye gitsin ki daha tanısı konmamış hastalığı için en az 1 sene ilaçlara bağımlı olsun değil mi? Ne kadar akıl kârı bir öneri!

Evet, olabilir. Sosyal medya ve mastürbasyon gibi dopamin salgılatan şeylere bağımlılığın varsa bırak, çünkü kendi başına ürettiğin hiçbir işe yaramıyor gibi gözüküyor.
Ayrıca bir şeyleri umursamamayı öğren.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

1 hafta kendimi deneyeceğim ama ilk önce ekranı yaptırmam gerek.

Telefonun kırılan ekranını çöpe atma masana koy. Bir dahaki sinirlendiğinde ona bak. Kendini durdurmazsan ne olacağını görmüş olursun. Ne zaman sinirlensen 10 saniye gözünü kapatıp nefes al. Oyunların, oyun olduğunu bil. Kendi başına çözebileceğin bir şey. Sakin olmak önemli. Boş ver olan olsun, oyunsa tekrar kazanırsın yada gerçek hayatta ne olduysa hepsinin çaresi var. Ölüm hariç.

Bunu da öneririm:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı