Sinotrans Makzume Lojistik nedir?

Ben istanbul gumruk mudurune gittim olayi anlattim.bana imzali kagit verdi git al urununu dedi.sinotransa gittim binalar karsilikli zaten.sinotrans dediki sizin urununuz gercek degeri gostermiyor.dedimki benim urunum 100 dolar faturami gosterin dedim.gosteremeyiz dediler.sonra bagirdim cagirdim fatiramu getirdiler aaaa oda ne faturam 100 dolar.neden yalan soyluyosunuz dedim bir yanlislik olmus dediler.tabiki yanlislik yok yalan soyleyip urune cokuyolar.bana urunumu verin gumruk muduru emretti dedim.veremeyiz ptt ile size yollicaz dediler.ne zaman dedim 1 aya kadar gelir dediler.5 hafta gelmedi.tekrar gittim istambbul gumruk mudurine anlattim durumu.mudur sinotransa telefon etti urunu verin diye.sinotransa gittim gene.isler yavas belge isi cok urununuzu size yollicaz 2 haftaya kadar dedi.ofisteki adamin telefonunu ve mailini aldim.simdi 1 hafta oldu.haftaya gelmesse savciliga dolandiricilik ihbari yapicam avukat tutup dava acicam baska yoluyok cunku.gumruk muduru bende sorun yok ben devleti temsil ediyorum sinotrans ozel firma ben bise yapamam dedi.dava acip zorla almaktan baska care yok
Siz de Maşallah pek sabırlı insanmşsınız. O kadar şeyi bana yapacaklar, gider av malzemeleri satıcısından bir pompalı tüfek alır, orayı basardım. Çünkü bu şeref yoksunları direkt organize dolandırıcı, bunlar ancak bu dilden anlar.
 
Çözüm bulabilen ne demek? Hemen 2 üstte herkes görsün diye 3 kere aynı mesajı yazdım, 2 çözüm var, ya kredi kartı harcama itirazı, ya da savcılık, geçmiş olsun...
 
100 dolarlik urunume el koydular. Vergisini AliExpress pesin odendi. Herkes copy paste cevap yolluyor. 5 bin avukat ucreti ve 20 dolar ardiye. Urunun vergisini istiyorlar.
Ben savciliga ve polise sikayet edeceğim.
Sikayet Var'da okuyun.
Daha once AliExpress urunlerim hiç vergisiz eve kadar geldi Aras Kargo ve TNT tarafindan, cunku AliExpress'e pesin vergiyi zaten oduyorsunuz alirken. Şu an AliExpress'ten pesin vergisiz ürün alinmiyor. Sistem otomatik kesiyor.
AliExpress'den ürün alacaklar TNT ya da FedEx ya da baska bir şey secsin. Standart shipping geldi benimki.
Şimdi ne yaptınız acaba ?
 
Ben de kızıma 8-20 adet olarak satılan emoji plastik, anahtarlık boyunda oyuncak aldım. Vergisiz tanesi 4 lira, aliexpress çıkışı vergisi, kargosu tane 9,70TL ye filan geldi. Bana mail geldi doğal olarak 5+ ürün yasaklı filan babında. Küfür forumda yasaktır muhtemelen ama vergi namustur vatan bölünmez diyen bu sevimli dostlarımıza 'damında tarrraklı kedi mi geziyor acaba' diye sormak istediğinizi biliyor gibiyim. Pompalı tüfek yetmez atom bombası daha kesin çözüm olur babında da düşünebilirsiniz.

En başında tanım yanlış. Yasaklı tabiri, kanun koyucuların aklına şüphe ile yaklaşmama neden oldu.
5ten fazla ürün ticari olarak tanımlanmaktadır dense daha iyi olmaz mı? Eticaret iznim kaydım vs. da mevcut. Niye yasak diyorsun? At mailini bana de ki bu kargo ticariye giriyor. Olur mu? olmaz. Yasaklı demesi lazım.

Ayrıca ben bunları internet üstünden satmak istesem devlet vergisini filan kesiyor zaten. Nerden aldın bunları göster bakayım faturanı da diyor. Yani vergi kaçırman mümkün olmuyor. Ha gider pazarda veya eşe dosta satayım desen vergi kaybı olmasın deniyor galiba.

Tamam, yani sonuçta kızıma aldığım oyuncaklar için ticariymiş gibi haksız vergi ödeyeceğim durum bu. Hala bu olayı çözemediler.

Bir başka örnek vereyim. 2016 yılı gibi ultrasonik temizleyici sipariş etmiştim. 1 adet. Kızımın biberonu, emziği, gözlüklerimiz filan temizlensin vs. diyerek. Gümrüğe taktılar. Neden? Gözlükçüsü, gümüşçüsü bununla temizlik yapıyormuş. Dolayısıyla ticariymiş. Tamam da benim amacım bu değil ki? Sen kimsin? Senin yorumuna, şüphene göre benim isteğim, benim doğrum dürüstlüğüm yargılanıyor? Cellat mısın, damını taraklı kedilerle bastırdığım.

Başkalarının yorumuna göre hayatlarımız şekil alıyor ya delirmemeye çalışmak zor gibi.

Gelelim kanun yapıcılar koyucular ve hatta kanunlara. Bunlar normalde toplumun güvenliği, adaleti için filan yapılıyor konuyor. Burası tamam. Ama bazı şeylerin kanunda yeri çok zor. Habire değişiyor. İki ucu bokslu sopa gibi olan olaylar filan var. Ne yapsan düzelmiyor. Bu da onlardan biri. ya vergi kaçırırsa filan diyerek belki de doğrusunu belki de yanlışını yapıyor.

Kızıma aldım diyerek ya satarsa vergi kaçarsa falan deniyor gibi. Bence kanun burda kişinin sözünü dikkate almalı. Aksini belirlerse de cezasını kesmeli bana dürüst olmadın filan babında.

Neyse herkese akıl sağlığı diliyorum.
 
1200 lirami ne vergi ve ardiye odeyip aldim urunu mecbur.xenopixel lightsaberdi :)
Merhaba bana da aynı mesaj geldi gümrük+ evrak felan = 1045 onu ödedim dekontunu attım sonra fatura kesebilmemiz için TC kimlik, telefon numarası ad soyad felan istediler onları da attım. bana da 1/2 hafta sonra ulaşır dediler sizde de mi aynı süreç olup aldınız?
 
Ben vergi odeyince 3 gun sonra yolladilar.aras kargoyla geldi.
Anil eroglu denen kisi sirketin sahibi.yildirma pilitikasi ile para topluyor.yoksa gelen urunlerin cogu 150 euro alti ama size mesaj atiyorlar urun gercek degerinde degil diyerek.bilerek isteyerek gumruge takiyorlar.
Ustune istedikleri vergi yasal degil.ayrica bilerek ardiyede bekletip ardiye ucreti talep.ediyorlar tezgah yani.
Mumkunse dhl yada fedexle getirin.
Aliexpres standart shipping sanirm bunlara dusuyor
 
Ben vergi odeyince 3 gun sonra yolladilar. Aras Kargo'yla geldi.
Anil eroglu denen kisi sirketin sahibi. Yildirma pilitikasi ile para topluyor. Yoksa gelen urunlerin cogu 150 euro alti ama size mesaj atiyorlar ürün gercek degerinde degil diyerek. Bilerek isteyerek gumruge takiyorlar.
Ustune istedikleri vergi yasal degil. Ayrica bilerek ardiye de bekletip ardiye ucreti talep. Ediyorlar tezgah yani.
Mumkunse DHL'ya da FedEx'le getirin.
AliExpress standart shipping sanirm bunlara dusuyor.

Şu an çoğu ürün standart shipping ile yollanıyor, ben daha görmedim DHL veya FedEx ile yollananı, belli bir tutarlı ürünlerde mesela 2000-3000 dolara bir ürün alıyorsunuz ve küçük bir şey değil o zaman DHL-UPS-FedEx diye seçenekler çıkıyor ama 50-100-500 dolarlık ürünlerde hep standart shipping gözüküyor.

Benim de 2-3 parça alacağım var,sepetimde öylece bekliyorlar,sırf şu sinotrans ile uğraşmamak için veya alırım takılır durduk yere sinir strese girmeyeyim diye bekletiyorum.
 
Bir paketim daha takıldı. İçinde esigara tamir kiti var. Yani bu kit ile kendi başına esigara içemezsiniz, çünkü tankı yok. Amaç elinizdeki cihazı yenilemenizi sağlaması. Ve pek tabii yasaklıymış.
Dilimde tüy bitti ama buraya da yazayım.

2016 yılı Amerika Sağlık Bakanlığı esigara için bir rapor yayınladı. Bu rapora göre elektronik sigaranın olumsuz sonuçları da var olmasına rağmen faydası daha çok kabul gördü ve köşe bucak vapeshoplar türedi. Bu olumsuzluklar şunlar:

1-) Gençlerin esigarayı doyurucu bulmayıp önce sigaraya sonra çeşitli uyuşturuculara yönelme ihtimali. (İhtimali) 18 yaş altı içemez ibaresinin şişe etiketlerine konulması. (Nikotin bağımlısı olmasınlar diye. Bunu da yazdım aşağıya)
2-) Nikotin bağımlılığının devam etmesi (Kalbe böbreğe zararı yok, beynimiz tarafından emilen nikotin hafif mutluluk hormonu salgılıyor, mutlu olmayı seçen beyin de ne yapıyor? Bir daha nikotin istiyor. Bağımlılık bu yani, mutluluk bağımlılığı.
Küçük Not: Sigara ile dertlerini yok edemezsin filan denir. Dert yok olmaz elbette ama derdin hafifler. Derdini hafifletmek için başka yollar deneyebilirsin filan)
3-) Evde bile yapılabilen sıvıların içine bilinçsizce zararlı maddelerin kullanılması sonucu çeşitli sağlık sorunları. (Yani likitinize fare zehri vb. solunulduğunda ciddi sağlık problemleri yaratacak maddeler atmanız). (Yani baya akıl sorununuz olmalı.)

Ancak konumuz dolayısıyla Amerika'da ve Avrupa'da doğru içeriğe (Likite) sahip olması şartıyla bırakın zararı, sigara içmeyerek vücuda faydası olması nedeniyle alımı satışı serbest bırakılmıştır. Yalnız garip bir şekilde kapalı alanda içilmesi yasaklanmıştır. Zira bu da bir mantık hatasıdır. Madem zararsız niye kapalı alanda yasak derseniz dünyada kaç iş mantıklı yürüyor bir düşünün, 2 saniye sonra cevabı bulursunuz. :D

Bizim sağlık bakanımız gayet güzelce bu bilgiye ulaşabilir; Gliserin nedir glikol nedir, aroma içerikleri nedir ne yapar, her sentetik zararlıysa aspirin, aferin sinüs ne arar la pazarda derler adama ama sağlık bakanımız bu konuda philip morris ile anlaşmalı gibi. Amerikan sağlık bakanlığı zeka özürlü, bizimki pek zeki de ondan mı derseniz, yıllar önce reise giden philip morris çomarlarının esigara için yasak sözü almalarını cevap kabul edebilirsiniz.

Neyse benim kişisel kullanımım için sipariş ettiğim bir adet coil kitini bu şirket mali müşavire bağlamış.

Yurtdışından gelirken, yurtdışına çıkarken, sağda solda içmeniz yasak değil. Kişisel özgürlük filan deniyor. Ama kendi özel tüketiminize yasak getiriyor.
Mantık? Yok

Philip Morris denen kapitalizmin başkenti dolandırıcı bir şirketi adam belleyip makam odasına alan değerli abimizi ise burada açıklamak istemiyorum. Zira hemen hergün televizyona çıkıyor. Bir de takım elbiselerle gelmiş bu morris elçileri. 'Aman esigarayı yasaklayın zira satışımız çok düştü bu esigara yüzünden' değil mi e xxxx.

Bir de sentetik düşmanlarına lafım var. Baş ağrısı olunca asprin içiyorsun. Bu asprin, ağaçta mı yetişiyor? Bir düşün.
Tost makinesinde tost yapıyorsun biliyor musun içindeki ısı telleri esigaradakiyle aynı?
(Ha merak etmeyin mikrop tutmaz, virüs orda yetişemez. Olmaz. Mümkün değildir.)

Bu bilgiler ışığında bu gümrük hadisesini bir düşününüz. Adama bir paket geliyor xraye sokuyor filan böyle bir bakıyor esigara için birşey. Hemen internetten bakıyor neymiş. AHA! Esigara kiti. Yasak bu yassaaggg. Heyyooo bir vampir buldum ihihiihih hemen kazığı hazırlayayım. Böyle bir beyinsizi zihninizde canlandırın. Hani ülke ekonomisi yerde filan umru değil herifin. YAAKALADIM ABİİİ YAKALADIMMMM. Filan gibi birşey eşşşşşşşek sıpası.

Yarın telefon açıyorum bu mali müşavire.
Keşke ses kaydı alsam da dinleseniz nasıl haşlıyorum bunu nasılll nasılll.
Benim zevkimden sağlığımdan sana ne?
Sanki havan çok temiz,
Yediklerimiz süper faydalı.

Haksızlık, Adaletsiz kol gibi maşallah.
Zararlı sigara serbest, elektronik yasak. Alkol zararlı ama satışı serbest.
Mantık?
Para?
Üçkaat?
Maalesef.
Konu çok uzun, eleştireceğim çok tip var ama bitsin bence.

2014'den beri içmekteyim. Geçen yaz check-up oldum. Akciğer, böbrek, karaciğer temiz. 28 yıl sigara içtiğim halde ciğerlerimin tertemiz oluşu, esigaraya başlamadan önce sınavlara hazırlanır gibi esigara konusunda 1 hafta işi gücü keserek araştırma yapmamla zaten önceden bildiğim bir sonuçtu.

Not: Merak eden, inanmayan (ki inançla hayata tutunmayın bence, hayal kırıklığı muhakkak yakanıza yapışır zamanı gelince) gerekli dökümanlara internetten ulaşabilir. Bazı ciddiye alınabilecek doktorlar esigara konusunda şüpheliler. Bu tarz kişilere rastlayabilirsiniz. Normaldir. Dediğim gibi kullanıcı; likitine fare zehri vs. koyacak kadar xxx olabilir diye şüpheli duruyor bu adamlar.

Bu yazıyı bilginize sunarım ve bu dünyada olabildiğine keyifli zamanlar geçirmenizi dilerim. (3-5 paragraf da sildim yani)

Ha pardon: Kaynım bundan içiyomuş. Ciğerleri su toplamış bırakmış

Memur bakmadı bile sisteme. 8-10bini bulur dedi 200 liralık (vergisi ve kargosu dahil). İade oluşturdum aliexpress'te. Memurun birinin açtığı zarar böyle bir şey.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı