Sirkeli gıda tüketmek terleyince kötü kokmayı engeller mi?

Katılım
23 Mayıs 2017
Mesajlar
302
Sirkeyi koltuk altına sürünce değil sadece sirkeli gıda tüketince ter kokusunda kötü kokuyu önleyebilmiş olur muyuz?

Nasıl ki baharatlı gıdalar tüketince ter kokumuzda kötüleşme olabiliyor ya işte iskeli gıdalarla beslenmek kötü kokulu terlemeye engel olabilir mi?
 
Çocukken terimiz kötü kokmazdı fakat çocukluktan çıktıktan sonra terimiz kokmaya başladı ve kozmetik ürünlere mahkum olmaya başladık. Kimimizin teri olağan dışı ağır kokuyor, kimimizin olağan şekilde hafif. Yediklerimizle ilgilisi var. Sirkenin katkılarını merak ettim.
 
Domates, elma, vb. tarım ilacıyla ilaçlanan meyve, sebzeleri sirkeli suda eğer kabukları soymadan yenilecekse biraz bu suda bekletilmesini, bu tarım ilaçlarının suda az bekletme ve basit yıkamalarla çıkamadığını bu konudaki uzmanlar özellikle belirtiyor. Sirkeli su burada bu açıdan faydalı.

Ancak sirkeyi bolca (saalata veya katkı olarak yemeklerde) kullanmak koltuk altları bezlerinin kokmasına uzun süreliğine bir engel teşkil edemez, benim kendi görüşüme göre. Dışarıdan deodorant tarzı bazı hoş ve ağır kokulu bazı kimyasal bileşimlerle bu yerlere sürerek müdahele etmek gereklidir. Bu arada sarımsak, tarçın kokusu sivrisinekleri odadan hemen kaçırıyormuş. Sivsinek kaçıran tabletlerde sivrisineklerin hiç sevmediği insanların özel bir ter, vücut kokusu, vb. yer alıyormuş, bir yerden okuyup aklımda kaldığına göre, bu konuda özel bir itici kimyasal bileşiği, vb. bulunmuyormuş.

Bir de benim koltuk altı bezlerim aslında çok heyecanlı olarak bazen forumlarda kendimi kaptırarak yazı yazarken hiç farkında olmadan oluşup iç fanilamda birikiyor, masadan tam kalkınca bunu o zaman farkedip iç fanilamı hemen değiştiririm genellikle. Yani spora, yürüyüşe, vb. gidip gelsem bu kadar (O zaman yalnız koltuk altları değil, tüm fanilam sırılsıklam oluyor ve acil duş alınması gerekiyor) olur ancak. Kolay gelsin.
 
Ter sebebiyle kimse kokmaz zaten. Tükettiğin besinlerin bununla hiç bir alakası yok. Vücudumuzun, yaşadığımız çevrenin tamamında mikroskobik canlılar mevcut. Kolktukaltı bölgesinde yaşayan bakteriler terimiz ile beslenip kökü koku ortaya çıkmasına sebep olurlar. Stres, az su tüketimi gibi başka sebepler de mevcuttur fakat asıl olay bakteriler sebebiyle var. Kısaca tükettiğin besinlerin o kadar büyük hatta neredeyse hiç etkisi yoktur.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı