Elbette hakkını aramalısın. En azından mahalle karakoluna giderek durumu izah edebilir, mahallesi polisinin benzer vakalara karşı uyanık olmasını sağlarsın. Bu tip durumlar sadece mağdur kişinin kendi çıkarlarını gözetmesi dışında, polisi uyarmaya yönelik bir vatandaşlık görevidir.
Bizim burada evlere hırsız girmesine rağmen polisler pek kıllarını kıpırdatmıyor gerisini siz düşünün. Ha bizim eve de girmeye yeltendiler hiç polisi aramadım çünkü umursamayacaklarını biliyorum.
Bugün saat 15:00~18:00 arasındaki kursum için Şişli'ye gittim bisiklet ile. Bisikleti de Büyükdere Caddesi üzerine park ettim. Kurs bitiminde bisikletin ön ve arka ışıklarının olmadığını gördüm. İkisini de çalmışlardı.
Hatırlarsanız en son bisikletim çalındığında bisikleti ben bulmuştum. Polis hırsızın dosyasını ancak savcılığa gönderdi ki o da avukat arkadaşımın baskısı ile.
Şimdi size soruyorum: Polise gitsem ikisi 50 TL bile tutmayan ışıkları bulmak için kılını kıpırdatır mı?
Onlardan şüpheliysen haftasonu bit pazarlarını bi gezin derim Ama sadece Romanlar Çingeneler yapmıyor araklama işlerini. Belli bir haklı ya da grubu zan altında bırakmak doğru olmaz tabi. Onlardan şüphelendiysen bit pazarlarını dolaşmalısın