Şişli'de Bisikletimin Ön ve Arka Işığı Çalındı

Polise gitmeli miyim?

• Evet, hakkınızı arayın.

Oy: 103 50,7%
  • Hayır, boşa vakit kaybetmeyin.

Oy: 100 49,3%

• Oy verenlerin toplamı
    203
  • Anket kapandı .
Gitmenizi tavsiye ederim. Bir şey yapacaklarını ben dahil kimse düşünmüyor fakat en azından vicdanın rahat olur ve sen üzerine düşeni yaparsın. Artık bizim ülkenin polisleri de "Candy Crush" oynamayı bırakırsa belki ilgilenirler...

Polisin suçu yok. Klasik "biz yakalıyoruz hakimi savcısı salıyor" diyorlar ya, kaç kere tanık oldum, adamlar haklı. Savcı önce güzelce tutuksuz yargılansın diyor salıyor elin ırz düşmanını, gaspçısını vs. Hakimi bakıyor ilk suçuydu, ertelemeydi, şartlı salıvermeydi vs. derken hadi o da bırakıyor. Suçlularda bunu biliyor, adamı bıçaklıyor, nasılsa daha önce kayıtlı suç işlemedim, sicilim temiz, şartlı salarlar, 5 sene rahat dururum diyor.
Bu arada olayın önemine göre polis imkanlarını kullanıyor. Misal seneler önce arabam çalındığında ve bulunduğunda (ki polise gitmeden önce ben buldum zaten arabayı, joyride yapıp Hasköyde bırakmışlar, Şişliden çalınmıştı) polis parmak izi alırken, bazı yerlerden alamıyordu, orda konuştuğumuzda, olay daha büyük bir suç olsa, misal cinayet vs. o zaman daha gelişmiş tekniklerle oralardan da alabileceklerini söyledi.

Bence hakkınızı aramalısınız. Biri susarsa diğerleri de susuyor ister istemez. Bunu aşmamız gerekiyor. Cidden mesele 50 TL değil burada. O hırsızlar zaten dangalakça davranmış ama cidden dayak hak ediyorlar. Gerçi ülkemizde adam öldüren bizden iyi yaşıyor bu nasıl bir mantıksa.

Benim de bisikletimi çalmışlardı onların yüzünden o kadar yolu yürüyerek geliyorum tabanlarım ağrıyor. Bide düz tabanım ekstra ağrı oluyor. Her gün gelirken sövmekten başka bir şey yapamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim aracımın jant lastiğini çaldıklarında düzgün tutanak bile tutmamışlardı. Sonradan bilindik bir satış sitesinden rengi değiştirilip satılığa konmuştu bunu farkettiğimde polis ile anlaşıp bir ekip ile satın almaya gittiğimizde yakalamıştık, jant orjinal olduğu için kodu vs. vardı lastikleri satmışlar. Bu da böyle bir anımdır.

Bugün selemi ters çevirip, vitesi bozmuşlar. Vites geçişleri olmuyor. Şimdi bu ... çocukları yüzünden bir de bununla uğraşacağım. Ne günahım vardıyda Orta Doğuda dünyaya geldim... Her gün bisikletimi kurcalayan bu kişilerle nasıl başa çıkabilirim? Var mı bir deneyimi, tecrübesi olan?
Bu durum başıma geldi. Geldiğimde ise zincir atmış durumda ve vites ile oynamışlar. İki kere başıma geldi. En son daha beter olmasın diye artık ulaşım aracı olarak kullanmıyorum. Sadece gezmek için kullanıyorum. Gözüm gibi baktığım bisiklete, biri geliyor ve her şeyini bozup gidiyor. Çok sıkıntılı bir ülkedeyiz. Milletin malına zarar vermeyi seven çok var. Kötü tarafı şu hiçbir şey yapamıyorsun.

Motosiklet çalındığında bile normal araç muamelesi yapmayıp yeteri kadar ilgi göstermeyen federaller 50 lirayı geçmeyen bisiklet ışıklarıyla mı ilgilenecek? Hayır ilgilenmeyecek.

Bisikletini halka açık yerlere koyarsan çalınması senin suçun çünkü, koymayacaksın! Dua et bisikleti çalmamışlar. Onu da çalarlar, çalmışlar. Çünkü sen suçlusun. Hırsıza davetiye çıkarıyorsun. Hırsızın hiçbir suçu yok. Şeklinde bir yaklaşımları oluyor genellikle.

Ama evet, hakkınızı aramak için şikayette bulunun.

Biz böylesi küçük şeyler için boşver dersek hakkımızı aramazsak bu hırsızlar işi büyütür. Susan ezilir.
Zaten ülkeyi işi büyütmüş hırsız mafyası yönetmiyor mu ? :) Polis anca vergi borcun, askerlik görevin varsa senin için bişeyler yapar. Onun dışında sistemin ve sermayenin üniformalı paralı kölesinden başka bir şey değildir. Anca bi yerde dikilip keyfine göre GBT yapsınlar. Bu halk uyanmadıkça ekonomi yerlerde gezindiği sürece hırsızlığın sonu gelmez.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı