Sistem açılırken "CPU over temperature error" hatası

Yer
İstanbul
Arkadaşlar bugün bilgisayarı açarken bu hata ile karşılaşıyorum hala çözemedim. BIOS ekranı geliyor orada 88-90 derece arası CPU sıcaklığı geziyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20240621_152141.jpg
    IMG_20240621_152141.jpg
    73,7 KB · Görüntüleme: 163
  • IMG_20240621_151906.jpg
    IMG_20240621_151906.jpg
    155,8 KB · Görüntüleme: 129
Yüksek ihtimal ile BIOS'tan işlemci Max ısı limit değerini 70 falan yaptın bu yüzden sistem işlemci zarar görmesin diye BIOS'a atıyor yani işlemci'de sorun yok sadece sistemin ısı limiti düşük Max CPU temperature'u 95 yap ve hala ısınıyorsa termal macunu yenile

Kesinlikle doğru çözüm bu kanka

yani işlemcide sorun yok sadece biri sonradan ısı limitini düşürmüş

Yüksek ihtimal ile BIOS'tan işlemci Max ısı limit değerini 70 falan yaptın bu yüzden sistem işlemci zarar görmesin diye BIOS'a atıyor yani işlemci'de sorun yok sadece sistemin ısı limiti düşük Max CPU temperature'u 95 yap ve hala ısınıyorsa termal macunu yenile

Yani işlemcide sorun yok sadece biri sonradan ısı limitini düşürmüş

Kanka şimdi arkadaşlar yazdığı için kasayı yatırdım yere tozunu falan alayım sonra dediğini yapacağım.

Yani işlemcide sorun yok sadece biri sonradan ısı limitini düşürmüş

Ne limiti?

İşlemci BIOS'da 89 derece, görmüyor musun? Soğutucuda sorun var işte bu kadar basit, kafa karıştırmanın ne anlamı var?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı