Sistem ayrıldı bölümünü farklı diske atıyor

Nightmaree0

Hectopat
Arkadaşlar C: yani SSD'ye kurduğumuz Windows'un sistem ayrıldı bölümünü ikinci diske yani D: ye atıyor. Biz bunu C: ye atamasını istiyoruz. Bunu nasıl ayarlayabiliriz? Elimizde USB olmadığı için USB'siz CMD üzerinden Windows kurulumunu boot edip, format atıyoruz. D: Diskini çıkarınca Windows açılmıyor.

Hocam o nasıl oluyor? 2 diskiniz mi var 2 alan mı var? Ve eğer bahsettiğiniz şey Ayrılmamış Alan ise o disklerden bağımsız olur. C: veya D: diskine koymak için genişlet deyip diski büyütmeniz gerekir. Yani o D: diskine gitmemiştir. Ayrı bir alan olarak duruyordur.

Hocam o nasıl oluyor? 2 diskiniz mi var 2 alan mı var? Ve eğer bahsettiğiniz şey Ayrılmamış Alan ise o disklerden bağımsız olur. C: veya D: diskine koymak için genişlet deyip diski büyütmeniz gerekir. Yani o D: diskine gitmemiştir. Ayrı bir alan olarak duruyordur.
2 disk var, birinci diske Windows kuruluyor. İkinci diske sistem ayrıldı bölümü oluşuyor. Bizim istediğimiz birinci diske sistem ayrıldı bölümü oluşsun.
İkinci diskte bad sector vs. olduğundan onu iptal edeceğiz ancak ikinci diskin kablosunu çıkarınca Windows açılmıyor. USB olsa USB'den boot edebilirdik ama şuan yok. Belki bir programla sistem ayrıldı bölümünü diğer diske taşımayı bilen birileri vardır diye konuyu açtım ama öyle bir şey olmuyor herhalde cevap gelmediğine göre.

Hocam bunları deneyebilir misiniz? Biri videosu biri yazılı anlatım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bunları deneyebilir misiniz? Biri videosu biri yazılı anlatım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Onu denedik ama beceremedik. Sistem ayrıldı bölümünü tikliyoruz birinci diski hedef olarak gösteriyoruz ama Windows PE falan çıkıyor farklı şeyler yapıyor.
Neyse USB alıp öyle yapmak daha iyi olacak.

Onu denedik ama beceremedik. Sistem ayrıldı bölümünü tikliyoruz birinci diski hedef olarak gösteriyoruz ama Windows PE falan çıkıyor farklı şeyler yapıyor.
Neyse USB alıp öyle yapmak daha iyi olacak.
Hocam en kolayı USB almak. Yardımcı olmak çok isterdim ama maalesef yardımcı olamayacağım USB'siz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı