Yezent777 Hectopat Katılım 17 Kasım 2021 Mesajlar 54 Daha fazla Cinsiyet Erkek 11 Haziran 2024 #1 Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim nereye açacağımı bilemedim. Bilgisayarımda bazen videodaki gibi sesler çıkmaya başlıyor nedenini bilmiyorum. Nedeni ne olabilir?
Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim nereye açacağımı bilemedim. Bilgisayarımda bazen videodaki gibi sesler çıkmaya başlıyor nedenini bilmiyorum. Nedeni ne olabilir?
walterwhite.31 Hectopat Katılım 25 Haziran 2019 Mesajlar 139 Daha fazla Sistem Özellikleri ASUS FX507ZC4 | Logitech G305 Cinsiyet Erkek 11 Haziran 2024 #2 Sistem özellikleriniz yazabilir misiniz? Ekran kartıyla ilgili olabilir. Artı 0 Eksi
1erdqc Picopat Katılım 22 Nisan 2024 Mesajlar 95 Çözümler 1 Daha fazla Sistem Özellikleri Intel(R) Core(TM) i5-7200U CPU @ 2.50GHz AMD Radeon (TM) R5 M330 Intel(R) HD Graphics 620 4 GB RAM Cinsiyet Erkek 11 Haziran 2024 #3 Aşağıda maddeler halinde bilgisayardan gelen bip sesleri ve anlamları : Birden fazla kısa bip sesi = Anakart arızası Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch) 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC) 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata 4 Kısa bip = Timer hatası 5 Kısa bip = İşlemci hatası 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası 7 Kısa bip = İşlemci hatası 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası 9 Kısa bip = Bios Rom hatası 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası 11 Kısa bip = Tampon Bellek hatası Artı 0 Eksi
Aşağıda maddeler halinde bilgisayardan gelen bip sesleri ve anlamları : Birden fazla kısa bip sesi = Anakart arızası Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch) 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC) 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata 4 Kısa bip = Timer hatası 5 Kısa bip = İşlemci hatası 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası 7 Kısa bip = İşlemci hatası 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası 9 Kısa bip = Bios Rom hatası 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası 11 Kısa bip = Tampon Bellek hatası