Sistem Geri Yükleme, Exe dosyaları ve Windows Defender'in Çalışmaması

Adil Can

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Dün Rus bir arkadaşa telefonundaki ulaşamadığı fotoğraflarla ilgili sorununu çözmesi için bilgisayarımı kullanmasına izin verdim. Döndüğümde bilgisayarımda exe dosyaları çalışmıyordu. Ne Windows Defender'ı kullanabiliyorum ne Sistem Geri Yükleme yapmama izin veriyor.

SafeFinder diye korsan bir arama motoru bütün browserlarıma yapıştı ve kaldıramıyorum. Panda Dome ile tarama yaptım. SafeFinder, Mbappert, CloudPrinter, Damex gibi tanımadığım bazı klasör ve programları karantina altına aldı. Ayrıca birçok Truva ATI bulundu. Format atamıyorum çünkü HDMI sistemi aktif dönüştürücü ile VGA monitörde çalıştırmaya uğraştığım için görüntüde bazı kararsızlıklar var bu yüzden BIOS ekranına giremiyorum, belli bir çözünürlük aralığı dışında ekran görüntüyü algılamıyor. Dolayısıyla tamamen sıkışmış durumdayım. Ne yapabilirim?

Buyrunuz: Click
Rapor alalım. İmzamdan rapor 1 paylaşın.
Buyrun: Mediafire
Bilgisayardaki tüm klasörlerin içerisine _readme diye klasik bir spam notepad olarak düşmüş.

ATTENTION!

Don't worry, you can return all your files!
All your files like photos, databases, documents and other important are encrypted with strongest encryption and unique key.
The only method of recovering files is to purchase decrypt tool and unique key for you.
This software will decrypt all your encrypted files.
What guarantees you have?
You can send one of your encrypted file from your PC and we decrypt it for free.
But we can decrypt only 1 file for free. File must not contain valuable information.
You can get and look video overview decrypt tool:
Price of private key and decrypt software is $980.
Discount 50% available if you contact us first 72 hours, that's price for you is $490.
Please note that you'll never restore your data without payment.
Check your e-mail "Spam" or "Junk" folder if you don't get answer more than 6 hours.

To get this software you need write on our e-mail:
gorentos@bitmessage.ch

Reserve e-mail address to contact us:
gerentoshelp@firemail.cc

Your personal ID:

0166hTlGeRsxM9calWHe60zBs0X77dWbFaHcmnHAJheq5C2YKMc
Buyrunuz: Click

Buyrun: Mediafire
Bilgisayardaki tüm klasörlerin içerisine _readme diye klasik bir spam notepad olarak düşmüş.

ATTENTION!

Don't worry, you can return all your files!
All your files like photos, databases, documents and other important are encrypted with strongest encryption and unique key.
The only method of recovering files is to purchase decrypt tool and unique key for you.
This software will decrypt all your encrypted files.
What guarantees you have?
You can send one of your encrypted file from your PC and we decrypt it for free.
But we can decrypt only 1 file for free. File must not contain valuable information.
You can get and look video overview decrypt tool:
Price of private key and decrypt software is $980.
Discount 50% available if you contact us first 72 hours, that's price for you is $490.
Please note that you'll never restore your data without payment.
Check your e-mail "Spam" or "Junk" folder if you don't get answer more than 6 hours.

To get this software you need write on our e-mail:
gorentos@bitmessage.ch

Reserve e-mail address to contact us:
gerentoshelp@firemail.cc

Your personal ID:

0166hTlGeRsxM9calWHe60zBs0X77dWbFaHcmnHAJheq5C2YKMc

Son düzenleme:
@Adil Can
Fidye zararlısı bulaşmış dosya uzantıları ne oldu peki? Ona göre çözümde bulunmaya çalışalım.

Filmlerimi, fotoğraflarımı, müziklerimi, bazı programları, oyunlarım ve exe dosyalarımı açamıyorum. SafeFinder'dan kurtulamıyorum. Format atmadan bundan kurtulabilir miyim? Ya da yalnızca C: sürücüsünü formatlayarak?

Açamaman normal zaten fidye zararlısı olduğu için. Uzantıları neye dönüştü dosyaların? Sadece virüsü silmek kurtarmaz dosyaları.

Bazıları boş beyaz bir sayfa olarak duruyor. Bazılarını da ben Windows Media Player'a çevirdim. Açmak istediğim kısayolları Birlikte aç'tan açmayı deniyorum ancak uygun programların klasörleri içerisinde exe dosyalarını göremiyorum.

AV kullanmamanın, tedbirsiz olmanın zararları. 🙂

Ne Windows Defender'ı kullanabiliyorum, ne de sistem geri yükleme yapmama izin veriyor.
Defender yetersizdir. Sistem geri yükleme de bir AV değildir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı