Çözüldü Sistem her açıldığında "ene.sys" hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Maxtoric

Megapat
Makaleler
3
Güncelleme yaptım ama maalesef 24H2 güncellemesiymiş. Bunu bilmiyordum. Güncelleyip kapatmıştım. Bu sabah bilgisayarı açınca bu hata verdi. Öğlen tekrar açtım yine aynı hatayı verdi. Bu nedir? Çözümü var mı? Birkaç konu var ama herkes yarım yamalak bir şey söylemiş birkaç Hint adam video çekmiş ama adam gibi anlatmamış onlar da. Bunun zararı var mı?

1743333770264.png

Çözüm
Bence Linux kullanıyor, onda böyle sorunlar hiç yaşamadım açıkçası. 😅

Temiz kurulum isabet olur bencede.
Size güzelinden bir Linux dağıtımı kuralım o zaman arada. İhtiyacınız oldukça girer işinizi görüp çıkarsınız. 🙃

Microsoft Forum'dan da benzer dönüşü alırsanız burayı da yeşertirseniz çok memnun olurum açıkçası.
SSD bağışlarsınız daha mutlu olurum açıkçası :D
Açtım konuyu yazan olursa söylerim. Olmazsa da yeniden yükle seçeneğini denerim.
Eki Görüntüle 2457722
Baktım o da olmadı temiz kurulum yaparım da 23H2 linki bulursam o da. Bir daha da bilmem ne H2 bulursam direk Update'yi devre dışı bırakırım. Üst üste sorun yaşattı. Önce 24H2 yükledi tamam yükledin de 23H2'yi niye sildirttin bana?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kabul ederseniz benim Hikvision'ı yollayayım işiniz bitene kadar. Ama o zaman da bilgisayarsız kalırım maalesef. Windows 10 sağ olsun artık tüm büyük güncellemelerimi temiz kurulum ile yüklüyorum. Size de öneririm.

Ben büyük güncelleme yüklememe taraftarıyım :) Size daha iyileri nasip olur inşallah. O bilgisayardan ve Nokia'dan burada bu kadar teknik yardım etmek her yiğidin harcı değil. Ben bile şu an sadece tarayıcıda bir iki kere takılıyor diye kırmama az kaldı. Size Allah yardım etsin.

1743414421459.png

Şöyle bir cevap verdi. Bir cacığa da yaramadı. Oyun oynarken oluyor hep bu yırtılma.

Öyle gıcık bir şey ki tam ins tuşuna basıp ekran görüntüsü alacağım basmama ramak kala yırtılma düzeliyor. Şu butonu deneyeyim belki olur. Olmazsa format atacağım. Yardımlarınız için sağ olun.

Son düzenleme:
Klişe cevap verilmiş yine. Sanırım 24H2 görüntüleme konusunda önceki sürümden farklı bir yol seyrediyor. Yükseltme ve ekran kartı güncellemeleri sonucunda bu sorun oluşmuş gördüğüm kadarıyla genelde. Absürt gelecek biliyorum ancak diskte 60 GB kadar yer açıp orayı bölüp sadece o bölüme temiz kurulum yapmayı dener misiniz? Hem tüm dosyaları silmemiş olursunuz bu şekilde. Bu Linux'da işe yarıyor, teorik olarak Windows'da da çalışması gerekir.

1743415152597.png

Bill Gates kendisi Mac kullanmıyorsa ben de bir şey bilmiyorum.
Klişe cevap verilmiş yine. Sanırım 24H2 görüntüleme konusunda önceki sürümden farklı bir yol seyrediyor. Yükseltme ve ekran kartı güncellemeleri sonucunda bu sorun oluşmuş gördüğüm kadarıyla genelde. Absürt gelecek biliyorum ancak diskte 60 GB kadar yer açıp orayı bölüp sadece o bölüme temiz kurulum yapmayı dener misiniz? Hem tüm dosyaları silmemiş olursunuz bu şekilde. Bu Linux'da işe yarıyor, teorik olarak Windows'da da çalışması gerekir.
Dediğinizi anladım, 60 GB yer ayırıp oraya 11 kurmamı istiyorsunuz. Direkt olarak bilgilerimi HDD'ye atacağım. Diski kökten formatlayacağım.

Linux'da TimeShift var mesela ancak ben Windows tarafında kurtarma noktası oluşturma dışında bir olay yok sanırım. Sistemi ben ilk kurduktan sonra bir geri yükleme noktası oluşturuyorum, sistem bozulunca o haline geri çekiyorum. Yer olmadığı için düzenli yedek almam mümkün değil maalesef.

Linux'da TimeShift var mesela ancak ben Windows tarafında kurtarma noktası oluşturma dışında bir olay yok sanırım. Sistemi ben ilk kurduktan sonra bir geri yükleme noktası oluşturuyorum, sistem bozulunca o haline geri çekiyorum. Yer olmadığı için düzenli yedek almam mümkün değil maalesef.
Hayır onu demiyorum, birazdan flash bellek üzerinden tüm diski formatlayacağım, mümkünse şu anki ayarlarım belgelerim vs. bunları yedekleyecek program var mı? Kurduktan sonra direk hepsini temiz Windows'a kopyalasın. Şu an kullanıcının içindeki verileri manuel olarak kopyalamam lazım ama tek tek almam lazım. Bunu otomatik yapan yok mu? iPhone'de iCloud'a kadar yedekliyor mesela. FaceID ayarladıktan sonra sanki kaldığın yerden devam ediyormuşsun gibi yedekliyor. Android de öyle. Windows'da hiç bir şey yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı