Sistem RX 5700 XT Nitro+ ekran kartını görmüyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Benim arada bir (2-3 aydır başıma 3 kez geldi) bilgisayarda ne oluyorsa ekran gidiyor sonra sistemi kapatıp açıyorum ekran gelmiyor birkaç defa yapıyorum ekran geliyor ama ekran kartını görmeyerek aygıt yöneticisinde ünlem işareti olarak geliyor. Sistem elimde 1 senedir var neredeyse ama 3-4 aydır 3 kez geldi başıma. Çözümü ise sistemi kapatıp ekran kartını söküp BIOS pilini de söküp takıyorum düzeliyor uzun bir süre olmuyor bunun sebebi nedir?

Sorunun anakartta olma olasılığı yok 2 kez anakart değiştim.

Sapphire RX 5700 XT Nitro+ ekran kartı.

Ama uzun süreler RDR oynadığım oldu o zaman kapanması gerekmez mi? Bilgisayar boştayken de kapanıyor. 750W PSU var ama eski 2014 de çıkmış PSU.
Model nedir?

Bende de Pulse Rx5700xt var. Bende 3 gün önce oyundayken 2 kere siyah ekran yedim, kasadan kapatmak zorunda kaldım. Sonrasında DDU ile driveri silip 23.8.2 sürümüne geçtim hem fps arttı hem sorunum geçti gibi şuanlık.

Model nedir?

Bende de Pulse RX 5700 XT var. Bende 3 gün önce oyundayken 2 kere siyah ekran yedim, kasadan kapatmak zorunda kaldım. Sonrasında DDU ile driveri silip 23.8.2 sürümüne geçtim hem FPS arttı hem sorunum geçti gibi şu anlık.

Belirtmiştim Nitro+ modeli. Bende ilk yediğimde DDU ile silip yükledim ertesi güne kadar geçmişti ertesi gün yine yaşadım. Yani bir sorun var fakat ekran kartlık değil gibi duruyor çünkü ekran kartlık olsa sürekli olurdu o zamandan sonra uzun süre olmadı.

Psu modeli sormuştum.

Sistem boştayken siyah ekrana düşme, kartın ve güç soketinin gevşekliğinden de olur, düşük ihtimal olsa da kart arızasıda olabliyor.

Gevşekliğinden olduğunu sanmıyorum bayağı sağlam yerleştirdim. Yani tuhaf sorun yok ama var normalde sorun olduğu zaman sürekli olması lazım değil mi ya da örnek veriyorum 1 haftada 1. Bu bazen oluyor o da 3 ay öncesine kadar yoktu. Hatta yanlış hatırlamıyorsam 3 ay bile olmayabilir. Zaman algım biraz kötü 1 ay da olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı