Sistem toplarken Intel mi AMD mi?

Ben de AMD taraftarıyım. AM4 platformu 2020'ye kadar devam ettirilecek. 2020'de son jenerasyon işlemciyi alıp güzel de bir ekran kartı alarak tekrar 3-5 sene kullanılabilir hale getirebilirim bilgisayarımı.
2 ay önce Amd topladım pişmanım. İşlemciyi Çarşamba günü garantiye gönderdim tam yük altında bile olması gerektiğinden yavaş çalıştığı için. Tövbeler olsun bir daha Amd beleş veriyorum dese küfür eder geri çeviririm. İlk kez Amd denemeye karar verdim bu sene ve benim içim hüsran oldu.
Teknoloji şans işi hocam. Size denk gelmiş. Bütçe kaygısından dolayı bir sürü insan fiyat/performans olan AMD işlemcilerden aldı sosyalde. Yığınla konu var. Herkes memnun, sizi bulmuş olması üzdü açıkçası. Yapacak bir şey yok. Bazen olabiliyor.

Turbo modun devreye girmesi için ısıl şartların ve gücün yeterli olması gerekli. Sanıyorum güç kaynağınız ya da soğutma sisteminiz bu durmunun önüne geçiyor.
Turbo devreye giriyor işlemciyi stres testine sokunca ama 3.70 olarak çalışması gereken turbo 3.60 civarında kalıyor işlemci tam yük altında olsa bile.
BIOS'tan ayarları bozmadıysan servise yolla.
Göndermeden önce sıfırladım biosu.
Anakartınız ve kullandığınız BIOS sürümü nedir? Eğer anakartınız uygunsa, AMD Ryzen Master ile istediğiniz işlemi manuel olarak yapabilirsiniz.
Anakartım Msi B350M pro vd plus. Bios sürümüm günceldi ama çarşamba günü yeni bir bios sürümü çıkarmış msi. Sık sık kontrol eden biriyim bios sürümünü güncel versiyonu var mı diye. Benim garantiye verdiğim gün yeni sürüm çıktığı için cihaz elime geçince güncelleyeceğim son sürümü. Şuan 7B38v2D bios sürümü kurulu çarşamba günü 7B38v2E çıkmış. Ryzen Master hiç kullanmadığım için nasıl yaparım bilmiyorum. Ama ben biostan voltaj ayarlarına dokunmadan sadece cpu ratio kısmını Ryzen 3' ün turbo hızı olan 3.70' e sabitleyip stres testine sokmuştum yine 3.60 ' civarında kalmıştı hız 3.70' i görememiştim. Voltaj ayarını anlamadığım için ellemedim kendisi 1.4 olarak sabit voltaj vermişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye hocam turbonun tam çalışması için yük altındayken serin olması gerekiyor işlemcinin. Ryzen Master veya Afterburner ile kontrol edin, sıcaklık arttıkça frekans düşüyordur. Aynısını R5 2600 ile yaşıyorum, yanlış anlaşılmasın :) 3.7 üstünü görmedi stok soğutucu ve stok ayarlar ile. 50-60 derece arası 3700 MHz, 60-75 arası 3675-3650 MHz, 70'in üstünde de 3650-3600 MHz aralığında çalışıyor. Throttle değil, AMD'nin kendi ayarından kaynaklanıyor (Cool N' Quiet ayarı sanmıştım fakat değilmiş).

Paran çoksa Intel, paran azsa AMD.
i5 8400, R5 2600'dan daha pahalı. Şimdi i5 8400 daha pahalı diye daha mı iyi oldu? Veya adamın parası yetiyor diye onu mu alması mantıklı?

Mantığa bakar mısınız? :)

Ryzen 3 2200G. Vatandaki sözde teknik elemana gösterdim, bu bir sorun değil diyor. Sıkıntım şuydu, Ryzen 3 normal olarak 3.50 ile çalışıyor ama turboya geçince 3.70 ama ben ne normal halinde ne de turbo da tam kapasiteye ulaştıramadım işlemciyi. Vatandaki zeka küpüne anlatıyorum durumu. Aha bak geçiyor 3.50' yi diyor. Biostan core performance boost açık olduğundan turboya geçiyor sistem ama onda bile 3.70 olmuyor görmüyon mu sen dedim ses çıkarmıyor. Yük altına soktu aida64 ile falan ama bular benim yaptığım şeyler zaten. Bana diyor ki bence garantiye gidince bir sorun yok diye geri gonderecekler diyor. Zaten işlemciyi sürekli tam hızda kullanmak ısı açısından zararlı diyor. Ya kardeşim sen bırak ısıyı mısıyı ben işlemcimi tam kapasite kullanmak istiyorum yapabiliyorsan bu sorunu düzelt beceremeyeceksen gönderelim garantiye dedim. Gerekli şeyleri yaptık gönderdim Çarşamba günü. Eğer o sorun düzelmeden gelirse o işlemci bana arızalı ürün sattıkları için mahkemeye başvurucam. Oradan da olumsuz sonuç alırsam götürücem işlemciyi vatan bilgisayarın içinde parçalıcam. Sonrasında buraya konu açarım bana Intel işlemci tavsiyesinde bulunun diye.
Bende de aynı işlemci var. Oyunlarda 3.7 GHz'ye ulaşmıyor mu? Ulaşması lazım. Benim ki öyle. Bir de görevlinin zaten işlemciyi tam hızda kullanmak ısı açısından zararlı demesi, tam da paçayı kurtarmak için bir hamle gibi geldi. Umarım sorununuz çözülür.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı