Sistem Yükseltmek İçin Tavsiyeler

Almışken 8 GB olsun istiyorum bir daha 5 sene daha değiştirmem.
Önemli olan GB değil GPU gücüdür. 4GB VRAM bu bütçedeki bir karta yeterli gelir. Sırf 8GB olsun diye tek fanlı ve düşük frekanslarda sahip RX570 modelini almayın. 4GB olsun ama sağlam bir model olsun. (Rog Strix gibi 😀)

Biraz bütçe arttırabilirsen bu kart da çok iyi olur. GDDR6 bellek ve yeni mimariye sahip. Güç olarak da RX580 ile 590 civarında.

@dallyfishek Tahminimce stok soğutucu ile kullanıyorsunuz işlemciyi. Aşağıya bırakacağım soğutucuyu alıp sağlam bir overclock deneyin. Anakartınız müsait. Yaptığınız overclock ile 1660 Super ile darboğazı minimum seviyeye indirip tadını çıkarırsınız oyunun.

Bir diğer seçenek ise işlemciyi overclock etmeden RX570/580 + 8GB RAM takviyesi yapabilirsin. Ben iki seçenek içinde donanım önerisi yapıyorum.

Soğutucu (Arctic Freezer 34 Esport Duo) + 1660 Super + 8GB RAM (RAM şart değil. Alınırsa daha iyi. PUBG'de drop yaşanabiliyor.)

RX570/580 + 8GB RAM

Darboğaz konusunda işlemciyi çok kullanan oyunlarda yer yer %15-20 yaşayabilirsin. Genel olarak %10-15'i geçeceğini hiç sanmıyorum. Aşağıya bırakacağım video sana bu konuda bilgi verebilir. Videoda kullanılan işlemci overclock edilmemiş. Yani videodaki değerlerden çok daha az darboğaz yiyeceksin. (Belki hiç yemeyebilirsin. Düşük bir olasılık fakat mümkün.)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@dallyfishek Tahminimce stok soğutucu ile kullanıyorsunuz işlemciyi. Aşağıya bırakacağım soğutucuyu alıp sağlam bir overclock deneyin. Anakartınız müsait. Yaptığınız overclock ile 1660 Super ile darboğazı minimum seviyeye indirip tadını çıkarırsınız oyunun.

Bir diğer seçenek ise işlemciyi overclock etmeden RX570/580 + 8GB RAM takviyesi yapabilirsin. Ben iki seçenek içinde donanım önerisi yapıyorum.

Soğutucu (Arctic Freezer 34 Esport Duo) + 1660 Super + 8GB RAM (RAM şart değil. Alınırsa daha iyi. PUBG'de drop yaşanabiliyor.)

RX570/580 + 8GB RAM

Darboğaz konusunda işlemciyi çok kullanan oyunlarda yer yer %20-25 yaşayabilirsin. Genel olarak %10-15'i geçeceğini hiç sanmıyorum. Aşağıya bırakacağım video sana bu konuda bilgi verebilir. Videoda kullanılan işlemci overclock edilmemiş. Yani videodaki değerlerden çok daha az darboğaz yiyeceksin. (Belki hiç yemeyebilirsin. Düşük bir olasılık fakat mümkün.)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RX 570 yanında R5 3600 kullanan abimiz güzel öneri yapmış :)

Dostum Rx 570 8 GB sadece gösteriş VRami. Zaten RX 570 4 GB besler. GTX 1650 Super'de darboğaz yaşayabilirsin. İşlemci değiştirmeden senin için en makul çözüm RX 570 4 GB ama çift fan'lı modelidir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı