Çözüldü Sistemde hangi bileşen arızalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Furkan Veysel

Picopat
Daha fazla  
Ekstra yük binince monitör, klavye, mouse gidiyor ama kasa ışıkları yanıyor kasa kapanmıyor sonrasında klavye mouse vs ışıkları geliyor tekrardan açılıyor bunun sorunu neden kaynaklanıyor olabilir PSU 850W.

BitFenix marka.

Videoya da çektim bu olayı bazen yükte olmadığında da aynı sorun oluyor yardimci olur musunuz? Bir fikri olan var mi?

Video: mov: IMG_0105.mov

Son düzenleyen: Moderatör:
Az önce test yapmaya başladım ama patlar falan diye testi bitirdim korkudan aşırı fan sesleri geldi.
Bu da başka belirtisi ben de korkardım.

Anormal bir fan sesi var ise zaten yüksek ihtimal PSU kaynaklıdır. PSU için ayrı konu açarsan öneri yapacaklardır.
Buraya çözüldü atıp başka konu açabilirsiniz ama PSU önerme konusunda en iyi olduğumu söyleyemem ama öneri yapabilirim isterseniz.

baktım bu arızalar var

Dosya Ekleri

• ffff.jpg
    ffff.jpg
    340,5 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Son düzenleme:
Çözüm
Hocam BitFenix hiç güvenilir bir marka değil.
BitFenix, Rampage veya Frisby gibi bir marka kesinlikle değil. A Tier kaliteli ürünleri var ama konu sahibinin kullandığı model tabi en ucuz adi modellerden. MSI DN, BNL serisi gibi.

Ekstra yük binince monitör, klavye, mouse gidiyor ama kasa ışıkları yanıyor kasa kapanmıyor sonrasında klavye mouse vs ışıkları geliyor tekrardan açılıyor bunun sorunu neden kaynaklanıyor olabilir PSU 850W.

BitFenix marka.

Videoya da çektim bu olayı bazen yükte olmadığında da aynı sorun oluyor yardimci olur musunuz? Bir fikri olan var mi?

Video: mov: IMG_0105.mov
Yani bu tarz bir senaryo zaten ya PSU yada anakart kaynaklı yaşanır. Diğer parçalarda sorun olduğu zaman bu tarz bir sıkıntı çıkmaz. Artık PSU'nun 12V, 5V veya hangi kanalı bilemem ama gücü veremiyor düzgün. Yük altında bozulmasınında sebebiyeti bu.
Garantisi varsa garantiye verin, mümkünse iade edip güzel bir model alın tabi.

BitFenix, Rampage veya Frisby gibi bir marka kesinlikle değil. A Tier kaliteli ürünleri var ama konu sahibinin kullandığı model tabi en ucuz adi modellerden. MSI DN, BNL serisi gibi.

Yani bu tarz bir senaryo zaten ya PSU yada anakart kaynaklı yaşanır. Diğer parçalarda sorun olduğu zaman bu tarz bir sıkıntı çıkmaz. Artık PSU'nun 12V, 5V veya hangi kanalı bilemem ama gücü veremiyor düzgün. Yük altında bozulmasınında sebebiyeti bu.
Garantisi varsa garantiye verin, mümkünse iade edip güzel bir model alın tabi.
Kernel 4163'te var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı