Sisteme BTC Mining backdoor ve truva atı bulaştı

Zfr3647

Centipat
Katılım
7 Mart 2021
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir şeyler denerken akılsızca bir program yükledim, bunların hepsi aynı anda bilgisayarıma bulaştı. İnternette kendiliğinden sayfalar açmaya başladı. Direkt uçak moduna geçtim ve önce AdwCleaner ile tarattım. Virüsleri algılıyor, siliyor fakat yeniden çoğalıyor. Virüsleri tekrar bulduğu için ardından Malwarebytes internet sitesinden deneme sürümünü indirdim yükledim ve onla da tarattım. Aynı virüsleri o da buldu. Siliyorum, reset atıyorum ama yeniden buluyor. Sonrasında bir şekilde sildi virüsleri. İki programla da tekrar tarama yaptım ve virüs bulmadı. Ancak içim rahat etmedi ve Trojan Remover 6.9.5 kurdum. O da birkaç virüs buldu, en başta 50 küsur vardı, 2-3 tane bulabildi. Bulunanları onla da sildim ve tekrar tarattım. 3 programda görmüyordu en son olarak tam tarama yaptım Defender ile ve ''C:\Windows\System32\drivers\etc'' kısmında 3 tane değiştirilmiş öğe buldu, onları sildi, reset attım. Performans açısından bir sorun yok şu an. Nasıl kalıp kalmadığını anlarım? Format atmak istemiyorum, internetim çok yavaş, gerekli programları tekrar yüklemem zaman alıyor. Lütfen yardım eder misiniz? Evimde USB bellek yok dersle alakalı şeylerimi atabileceğim. Tek parça SSD kullanıyorum sadece C'ye format atacaktım yoksa.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şeyler denerken akılsızca bir program yükledim, bunların hepsi aynı anda bilgisayarıma bulaştı. İnternette kendiliğinden sayfalar açmaya başladı. Direkt uçak moduna geçtim ve önce AdwCleaner ile tarattım. Virüsleri algılıyor, siliyor fakat yeniden çoğalıyor. Virüsleri tekrar bulduğu için ardından Malwarebytes internet sitesinden deneme sürümünü indirdim yükledim ve onla da tarattım. Aynı virüsleri o da buldu. Siliyorum, reset atıyorum ama yeniden buluyor. Sonrasında bir şekilde sildi virüsleri. İki programla da tekrar tarama yaptım ve virüs bulmadı. Ancak içim rahat etmedi ve trojan remover 6.9.5 kurdum. O da birkaç virüs buldu, en başta 50 küsur vardı, 2-3 tane bulabildi. Bulunanları onla da sildim ve tekrar tarattım. 3 programda görmüyordu en son olarak tam tarama yaptım Defender ile ve ''C:\Windows\System32\drivers\etc'' kısmında 3 tane değiştirilmiş öge buldu, onları sildi, reset attım. Performans açısından bir sorun yok şu an. Nasıl kalıp kalmadığını anlarım? Format atmak istemiyorum, internetim çok yavaş, gerekli programları tekrar yüklemem zaman alıyor. Lütfen yardım eder misiniz? Evimde USB bellek yok dersle alakalı şeylerimi atabileceğim. Tek parça SSD kullanıyorum sadece C'ye format atacaktım yoksa.

En kısa zamanda bir tane 32 GB'lık USB bir tane de 8 GB'lik USB alıp format atın.
 
Artı -2 Eksi
Güvenli modda Kaspersky, Malwarebytes, Trojan Remover 6.9.5, AdwCleaner ile tekrar tarama yap. Bulduklarını sil, bulamazsa da sorun yok demektir. Ve bundan sonra da nolur nolmaz diye AV kullan.
 

Geri
Yukarı