Sisteme soğutucu takmadan BIOS ekranını görebilir miyiz?

Drachen R50

Hectopat
Katılım
19 Nisan 2022
Mesajlar
3.407
Makaleler
1
Çözümler
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Tüm parçalar yarin geliyor ama soğutucu biraz daha ertelendi. Sadece sistemin sorunsuz çalışıp çalışmadığını anlamak için 14700k ve Z790-S Wi-Fi sistemi soğutucu takmadan çalıştırabilir miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Görürsün görmesine de birazcık sakıncalı olur gibi açıkçası...

CPU Fan hatası verir onda da herhangi bir fan taksan olur.
 
İşlemci üzerine metal bir şey tutmak gerekiyor. Yoksa çabucak 100 dereceyi geçerek sistem kendini kapatır. Çok uzun süreli değil ama tamir esnasında test etmek için açıp kapamaya yetecek kadar zaman dayanıyordu. Termal macunun varsa az birşey sürüp soğutucu görevi görebilecek bir metal nesne ile deneyebilirsin. Ama ana kartta başka bir yere sürttürüp kısa devre yaptırmamaya dikkat et.
 
Çalıştırırsın, arkadaşlar sanki suyu kaynamış motordan bahseder gibi bahsediyor ama boşta çalışırken ya da BIOS ekranında sistem öyle hemen ısınıp kapanmaz. BIOS’a gir parçaları gör geri çık.

Bu arada cidden fansız Google Chrome bile açamıyor bu X64 sistemler. Acayip gerçekten.
 
Açıp kapamaya yetecek kadar çalışır diye düşünüyorum. Yanma gibi bir durum olmaz. 100 dereceyi geçerse kendini kapatır zaten.

Bence 100 dereceye güvenme ben Ryzen 3 3100'lü sistemimde soğutucuyu yamuk taktığım için 114 dereceyi görmüştüm ve PC kendini kapatmamisti.
 
Ben de senin gibi durumdaydım,İ5 2400 işlemcim vardı, soğutucuyu tam takamamışım yerine.biosa girdim kurcalıyım dedim biraz oraları.30 saniye sürmemiştir bile hemen 95 dereceye çıkmıştı haberin olsun.
 
Hocam Nejdat Delioğlu isimli YT kanalında bununla alakalı bir video var. Adam bir patatesi ikiye bölüp şlemcinin üzerine koyuyor ve bilgisayarı rahat bir şekilde kullanabiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı