Sisteme Trojan bulaştıktan sonra ne yapılmalı?

erewnn

Hectopat
Daha fazla  
Film indireceğim diye trojan bulaştırdım. Windows'ta virüs bulundu yazısı çıktığımda öyle yazıyordu. Yani 2 diskim var, birinde önemli dosyalarım var, o yüzden çok format atmak sitemiyorum.Şimdilik bilgisayarı kapattım, Trojan Remover ya da işlevsel bir program var mı? Varsa PC'yi açıp mı yapmam gerek yoksa başka yollarla mı, USB'ye atarak falan? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaspersky indir. Her şeyi halleder

İnterneti kapatıp tam tarama yaptır

Film indireceğim diye trojan bulaştırdım. Windows'ta virüs bulundu yazısı çıktığımda öyle yazıyordu. Yani 2 diskim var, birinde önemli dosyalarım var, o yüzden çok format atmak sitemiyorum.Şimdilik bilgisayarı kapattım, Trojan Remover ya da işlevsel bir program var mı? Varsa PC'yi açıp mı yapmam gerek yoksa başka yollarla mı, USB'ye atarak falan? Yardımcı olursanız sevinirim.
Trojan diye başka bir dosyayı da virüs olarak bulmuş olabilir. Ayrıca gerçekten bir virüsse zaten 2. diskinede yayılmıştır. Tavsiyem internetini kesip virüs taraması yaptırman.

Trojan diye başka bir dosyayı da virüs olarak bulmuş olabilir. Ayrıca gerçekten bir virüsse zaten 2. diskinede yayılmıştır. Tavsiyem internetini kesip virüs taraması yaptıin.

CMD'den baktım giren yabancı bir şey yok gibiydi ve uzaktan kontrol gibi bağlantıları kapattım ama Malwarebytes indirme için geri açtım, şimdi taram yapacağım.

Kaspersky ve MBAM ile halledebilirsiniz.

MBAM'la tarama yaptım ama hiçbir şey bulamadı Windows Defender'da da hiçbir şey çıkmıyor.

Defender buldu demediniz mi açıklamada?
Windows nasıl buluyor?
MBAM bulamadıysa pek bir şey olacağını zannetmiyorum.
@erewnn

Kaspersky indir. Her şeyi halleder

İnterneti kapatıp tam tarama yaptır

Kaspersky pahalı çok pahalı

pc yi anlık korkuyla kapttım çünkü uyarıdan sonra tarama yaparken asnızın dondu taram bende pc yi direk güçten kapttım şimdi ise çıkmıyor

Deneme sürümünü indirin. Kaspersky bu işi çok kolay çözecektir.

Tam denetlemeden sonra 2 virüs buldu sildim denemden sonra 100 lira verip dzü kullanmayada devam edeceğim sanırsam çok teşekkürler

Son düzenleme:
pc yi anlık korkuyla kapttım çünkü uyarıdan sonra tarama yaparken asnızın dondu taram bende pc yi direk güçten kapttım şimdi ise çıkmıyor

Tam denetlemeden sonra 2 virüs buldu sildim denemden sonra 100 lira verip dzü kullanmayada devam edeceğim sanırsam çok teşekkürler
Evet eğer Linux kullanıcısı değilseniz Kaspersky yi kullanmanız gerek. Önerim Plus olan versiyonudur. 100 liralığa ek olarak "Veri Sızıntısı Denetleyicisi" bulunuyor. Yinede siz bilirsiniz :)
Her türlüsü işinizi çok rahatlıkla görecektir. Pişman olmayacaksınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı