Sisteme virüs bulaştı ve para isteniyor

Kaspersky indir. olmadı virüs kendi kendini yeniliyorsa başlangıç programlarına bir göz atın. Adı değişik olan programlara bakın.devre dışı bırakın. Ama bilmediğiniz/tanımadığınız bir program ise bunu yapın.
 
Eki Görüntüle 493176

Bilgisayarda böyle bir uyarı çıktı. Sanırım şantaj gibi birşey. Mail adresiyle iletişime geçince yüklü miktarda para istiyorlar. Bilgisayarda önemli veriler var. Bildiğiniz çözüm önerisi veya çözebilecek biri var mı? Recep Baltaş Bey özellikle sizden çözüm önerinizi bekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Eğer hangi dosya veya programdan bulaştığını biliyorsan bu siteye upload edip şifreyi öğrenebilirsin bi ara banada ransomware bulaşmıştı işine yarayabilir.

 
@Murat5038
Geçmiş olsun, Ransomware tipi bir zararlı. Ödemeyi kabul etmenizi önermem, zira ödeme yaptığınızda şifreyi çözeceklerinin garantisi yok. Şu konuya bir göz atın:

Ek olarak; format önerenler, format sadece zararlıyı silmenize yarar, şifrelenmiş dosyaları çözmez. Nasıl bulaştığını merak edenler, kaliteli bir AV kullanın diye bas bas bağırmamızın sebebi tam olarak bu işte.
Kaliteli bir AV önerir misin? Mesela hangisi kaliteli.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı