Sisteme virüs bulaştı

Yıllardır windows kullanırım, işim bilgisayarla ve 30 sene de belki 2 kere virüs olayım olmuştur.
O kadar virüs bulmanız için, cidden virüsü aramanız lazım ya da virüslü yerlerde dolaşmalısınız.
Linux'un nasıl bir baş ağrısı olduğu da bilinen bişey.
Yani.. sorun windows da değil.
Nvidia ekran kartı varsa katılıyorum Linux baş ağrısı ama diğerleri için Linux'ta oyun oynamak bile neredeyse aynı performansla olabiliyor hatta bazen daha bile artısı oluyor.

Bende 30 sene Windows kullandım virüssüz yerde dolaşsanda USB'den geliyor bir yerden bulaşıyor bir şekilde farkına varmıyorsun ayrıca kasıyor hep takip edildiği için.
Linux'da ben bir sorunla karşılaşmadım daha oyun oynamak dışında.

Kaspersky yeter güvenlik konusunda doğru sadece sorun şu bu yazılımlar çok kaynak tüketiyor ha bir de gereksiz yere güncelleme geliyor, benim kendim fikrim ama Windows casus yazılım gibi bir şey.

Oyun oynamayı sevdiğimden Linux ile uğraşmak istemiyorum açık kaynak yazılım ne biliyorum güvenlik konusunda Kaspersky yettiğini düşünüyorum Linux'da o kadar güvenlik farkı olmasına sasirdim sadece.
Linux le uğraşan yok o yüzden. Kim oturup Linux virus yazsın, uğraşan zaten yeterince acı çekiyor. 😂

Senden habersiz arka planda çalışan bir sistem değil her şey şifre ile açılıyor bir yazılım açık kaynak olursa herkes onun hatasını eksiklerini görür müdahale eder, ama windowsda göremediğin için ne olduğundan kimsenin haberi yok. Bu yüzden virüse müsait bir yazılım, Linux da habersiz hiçbir şey çalışmaz ondan dolayı da kaynak tüketmez.
Bir virüs yazsanda Linux'a çalışmaz çünkü herkes onun ne olduğunu görebilir kodlarına bakıp windowsda ne yaşandığını anlayana kadar başına iş gelir.

Senden habersiz arka planda çalışan bir sistem değil her şey şifre ile açılıyor bir yazılım açık kaynak olursa herkes onun hatasını eksiklerini görür müdahale eder, ama windowsda göremediğin için ne olduğundan kimsenin haberi yok. Bu yüzden virüse müsait bir yazılım, Linux da habersiz hiçbir şey çalışmaz ondan dolayı da kaynak tüketmez.
Bir virüs yazsanda Linux'a çalışmaz çünkü herkes onun ne olduğunu görebilir kodlarına bakıp windowsda ne yaşandığını anlayana kadar başına iş gelir.

Biraz aşırı Linux fanlığı biraz da paranoya seziyorum. Windows insanı ısırmaz. Adamcaz virüs girmiş ne yapim diyor, siz açık kod filan diyorsunuz.
Tamam savunun Linux'u istediğiniz kadar ama yeri burası değil.

Hocam düzeltse yine virüs gelecek bir şekilde kalıcı hasar oluşmuştur o Windows'ta format atması gerekli ne yapsa eskisi gibi olmaz, dostum dosyalarını kurtar sonra Linux yükle fanlığımdan değil yaşanmış tecrübelerimden diyorum yoksa Linux bana para vermiyor insanlara yardım olsun diye sana tavsiyem linuxmint yükle eğer oyun oynamıyorsan onu kullan.

Dosyalarını kurtarmak istiyorsanda bir tane virüs programı olan PC'ye hard diskini sök o PC'ye bağla oradan değerli dosyalarını çek sonra o virüslü hard diske format at.

USB olmadan da diskinizden parça bölerek yapabiliyorsunuz format işlemini ben eskiden öyle yapıyordum araştırırsanız bulabilirsiniz. Biçimlendir yapmayı unutmayın.

Ayrıca hocam format atmadan önce ESET Scanner ve Hitman.Pro ile tarama yapın belki o diske de bulaşır.

ESET Scanner:Rehber: ESET Scanner ile Zararlı Yazılımları Temizleyin
Hitman.Pro:Rehber: Hitman.Pro ile Zararlı Yazılımları Temizleyin
KVRT:Free Virus Removal Tool | Free Virus Scanner and Cleaner | Kaspersky (isteğe bağlı) (++)

Yazılıma girmiş bir virüs BIOS'u etkilemez. Format USB'sini başka bir PC de hazırlayıp bilgisayarı USB'den boot edin.
İşin garip kısmı klavye mause çalışıyor usb okumuyor ona bi açıklık getiremedim Windows defender devre dışı etkin hale gelmiyor bi yeni ssd alsam kesin düzeleceğini biliyorum ama çok pahalı

Eee ne yapmam lazım USB (sadece bellek)okumuyor Windows defender devre dışı
İnternet e erişim yok kaspersky yok

USB olmadan da diskinizden parça bölerek yapabiliyorsunuz format işlemini ben eskiden öyle yapıyordum araştırırsanız bulabilirsiniz. Biçimlendir yapmayı unutmayın.

Ayrıca hocam format atmadan önce ESET Scanner ve Hitman.Pro ile tarama yapın belki o diske de bulaşır.

ESET Scanner:Rehber: ESET Scanner ile Zararlı Yazılımları Temizleyin
Hitman.Pro:Rehber: Hitman.Pro ile Zararlı Yazılımları Temizleyin
KVRT:Free Virus Removal Tool | Free Virus Scanner and Cleaner | Kaspersky (isteğe bağlı) (++)
Eğer zahmet olmazsa parçaya bölme işleminin video sunu atabilirmisiniz ve bi uygulama yükleyemiyorum İnternet ve USB yok

İşin garip kısmı klavye mause çalışıyor usb okumuyor ona bi açıklık getiremedim Windows defender devre dışı etkin hale gelmiyor bi yeni ssd alsam kesin düzeleceğini biliyorum ama çok pahalı

Eee ne yapmam lazım USB (sadece bellek)okumuyor Windows defender devre dışı
İnternet e erişim yok kaspersky yok

Eğer zahmet olmazsa parçaya bölme işleminin video sunu atabilirmisiniz ve bi uygulama yükleyemiyorum İnternet ve USB yok
İnternet bağlantınız nasıl yok? Tam olarak anlatabilir misiniz mesajları okudum ancak bir şey anlamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı