Sistemi güç düğmesinden kapatmak sorun yaratır mı?

1 bit yazarken milyarlarca bitin tamamının kullanılamaz hale geldiğini iddia eden 28 yıllık bilgisayarcı. Sen uğraşmaya devam et kardeşim.

No signal alıyor zaten. Demek ki çözmek için bilgisayarı bir sebepten açıp kapatıyor sürekli. Windows açılışında yazma işlemi olması çok düşük bir olasılık, olsa olsa log dosyaları vs. yazılıyor. Kapanmasında veri kaybı oluşması normal kapatırken diskinin bozulmasıyla eşdeğer neredeyse.

Evet, öyle.
Şimdi şöyle; No signal monitörün uyarısı. Ekran kartından görüntü gitmiyor olabilir, bilgisayar kapanmış olabilir, olabilir olabilir. Bilgisayarın çalıştığı esnada eğer disk üzerinde bir yazma işlemi devam ediyorsa bu aniden kesileceği için hangi verinin yazma işleminin yarım kaldığına, önbellekte yazmayı bekleyen ne kadar veri olduğuna vs bağlı olarak bir bit de olabilir bir byte da olabilir bir MB da olabilir bir TB bile olabilir. Disk bölüm verisi bile bozulabilir. İhtimal dahilinde yani.

Hayır neyin derdindesin anlamış da değilim. Ani güç kesilmesinde her zaman veri kaybı riski vardır ki kendin bile yazmışsın bir iki Windows dosyası sapıtabilir diye. E nasıl sapıtıyor? Böyle sapıtıyor işte.

Hocam, "En fazla" demişim. Ben diyorum chkdsk ile bile düzelebilecek bir şey, sen diyorsun disk çöp olur. Aynı şey mi?

İhtimalleri konuşacaksak açma kapamadan dolayı kapasitörlerin ömürlerinden gider ve bir gün PSU'na veda edebilirsin, onu da ekleyelim.

Yukarıda yeterli açıklama yaptım, okuduğunu anla ve öyle cevap ver lütfen. Her şeyi felaket senaryosuna bağlıyorsunuz, milleti de telaşlandırıyorsunuz durduk yere. Sonra "Windows'ta şu ayarı açsam PC patlar mı?", "Bilgisayarda şu kabloya tırnağım deydi, bilgisayar bozulur mu?" diyen tipler ürüyor her yerde.

Hocam, "En fazla" demişim. Ben diyorum chkdsk ile bile düzelebilecek bir şey, sen diyorsun disk çöp olur. Aynı şey mi?

İhtimalleri konuşacaksak açma kapamadan dolayı kapasitörlerin ömürlerinden gider ve bir gün PSU'na veda edebilirsin, onu da ekleyelim.

Yukarıda yeterli açıklama yaptım, okuduğunu anla ve öyle cevap ver lütfen. Her şeyi felaket senaryosuna bağlıyorsunuz, milleti de telaşlandırıyorsunuz durduk yere. Sonra "Şunu yapsam PC patlar mı?", "Bunu yapsam şu bozulur mu?" diyen tipler ürüyor her yerde.
Kardeşim bir diske veri yazılırken sadece dosya verisi yazılmaz. Diskler bölümlere ayrılır ve dosyalar bir bütün halinde veya parça parça bu bölümlere yazılır. Diske bir dosya yazılırken aynı anda bölüm bilgisi de değişir. Disk bir bölüm verisini değiştirdiği esnada güç giderse o bölümdeki tüm dosya parçaları çöp olur. Çünkü o bölüm tanımı artık bozulmuştur. Diskin ana tablosundaki bir veri bozulması ise diski tamamen kullanılamaz hale getirir. Anadın?

Merhaba sanırım dediginiz kadarıyla o kadar da sorun teşkil etmez diskimde veri silinmesi gibi bir durum olmadı teşekkürler bilgilendirme için.

Herhangi bir zararı olmaz.

Basılı mı tutup kapatıyorsun yoksa basıp kapanmasını mı bekliyorsun.

Herhangi bir zararı olmaz.

Basılı mı tutup kapatıyorsun yoksa basıp kapanmasını mı bekliyorsun?

Ben 3 4 kere basılı tutarak yaptım 5 6 kerede düz kapattım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı