Çözüldü Sistemi Windows 8.1 yapınca bellek 256 MB görünüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Umut sarikaya

Centipat
Daha fazla  
Hocam öncelikle selam aleyküm ben bilgisayrı 8.1 yaptım ama yaptıktan sonra yaklaşık top. bellek 265 oldu ve çözürülük düştü, bunu nasıl düzeltebilirim?

Bir de format atılınca bazı programlar eksik. WinRAR bile yoktu kendim yükledım, bunu otomatik yapacak ugulama veya site var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    22,3 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam size zahmet Windows 10 LTSC indirme linki atar mısınız?
2021 sürümünü indirin:
Hocam öncelikle selam aleyküm ben bilgisayrı 8.1 yaptım ama yaptıktan sonra yaklaşık top. Bellek 265 oldu ve çözürülük düştü bunu nasıl düzelte biliirm?

Hocam siz neden PC'yi Win 8.1 yaptınızki? Pek esprisi olmayan gereksiz bir işletim sistemi zaten.
Neyse... Sorun önceki seferki ile aynı, Intel HD Graphics sürücüsü olmadığı için GPU'yu okumuyor düzgün. Önceden attığım linkten Windows 7 sürücüsü indirince (şansınıza göre.) Tekrar düzelir ama link kapanmış.

Forumda güvenilir diyen birileri var ama kefil değilim.
En üstteki Windows 10 ve 8.1 için olanı indirin, kurun.

Bir de format atılınca bazı programlar eksik WinRAR bile yoktu kendim yükledım bunu otomatik yapack ugulama veya site var mı?

Otomatik yapan uygulamalar bilgisayarı mahvediyor çoğunlukla, saçma sapan sürümler ve yazılımlar kuruyorlar. Site ise, her sitede var zaten. Tek tek indirin daha iyi kısaca.

Hocam siz neden PC'yi Win 8.1 yaptınızki? Pek esprisi olmayan gereksiz bir işletim sistemi zaten.
Nys... Sorun önceki seferki ile aynı, Intel HD Graphics sürücüsü olmadığı için GPU'yu okumuyor düzgün. Önceden attığım linkten Windows 7 sürücüsü indirince (şansınıza göre.) Tekrar düzelir ama link kapanmış.

Otomatik yapan uygulamalar bilgisayarı mahvediyor çoğunlukla, saçma sapan sürümler ve yazılımlar kuruyorlar. Site ise, her sitede var zaten. Tek tek indirin daha iyi kısaca.

Hocam Windows 10 indirdim ancak her uygulama 10 dk'da acılıyor Windows 10 LTSC indirdim o da Lite ve İngilizce olduğu için beğenmedim.

Nys... Sorun önceki seferki ile aynı, Intel HD Graphics sürücüsü olmadığı için GPU'yu okumuyor düzgün. Önceden attığım linkten Windows 7 sürücüsü indirince (şansınıza göre.) Tekrar düzelir ama link kapanmış.

Hocam bir de bildiğiniz Windows 10 kasmasiz sürümü var mıdır benim öç modeline göre?

Hocam Windows 10 indirdim ancak her uygulama 10 dk da acılıyor
Bu tarz bir sisteme indirmeniz zaten hata olur, birde SSD yok. Win 10 ağır bir işletim sistemi.

Windows 10 ltcs indirdim oda liteve İngilizce olduğu için beğenmedim.
Hocam bide bildiğiniz Windows 10 kasmasiz sürümü varmıdır benim öç modeline göre?
Tek resmi olarak Win 10 LTSC var, onuda Türkçe yapmak için Microsoft Store'a girip "Türkçe dil." paketi indirmeniz yeterliydi sadece.
1745266314362.png

Bazı Win 10 sürümleri var, fanlar tarafından yapılan. Yani topluluk eseri ama şahsen bir fikrim yok. Ekstra olarak Linux var kullanabileceğiniz ama şahsen illa Win 10 istiyorsanız LTSC, aksi durumda Win 7 veya Linux kullanın.

Bu tarz bir sisteme indirmeniz zaten hata olur, bir de SSD yok. Windows 10 ağır bir işletim sistemi.

Tek resmi olarak Windows 10 LTSC var, onu da Türkçe yapmak için Microsoft Store'a girip "Türkçe dil." paketi indirmeniz yeterliydi sadece.
Eki Görüntüle 2475134

Bazı Windows 10 sürümleri var, fanlar tarafından yapılan. Yani topluluk eseri ama şahsen bir fikrim yok. Ekstra olarak Linux var kullanabileceğiniz ama şahsen illa Windows 10 istiyorsanız LTSC, aksi durumda Windows 7 veya Linux kullanın.

2021 sürümünü indirin:

Çözüm
2021 sürümünü indirin:

Hocam size zahmet programlar yüklü olsun ben bilmediğim için teker teker indirmem.

2021 sürümünü indirin:

Bir de bu kasmaz değil mi?

Hoccam size zahmet programlar ıyüklü olsun ben bilmediğim için teker teker indirmem.

Ne yazık ki hocam öyle bir kolaylık yok. Zaten hayatınız boyunca PC kullanacaksınız, öğrenmeniz faydanıza olur. Format atmayı öğrenmiş olmanız gibi.

Bir de bu kasmaz değil mi?

En hafif Windows 10 sürümü ama garanti veremem.

Ne yazık ki hocam öyle bir kolaylık yok. Zaten hayatınız boyunca PC kullanacaksınız, öğrenmeniz faydanıza olur. Format atmayı öğrenmiş olmanız gibi.

Tamam.

Peki hangi uygulamaları yükleyeceiğmi söyllesiniz ben indirsem?

Hocam şöyle bir sıkıntı var PC'ye kulaklık takıyorum ama kulaklık algılamıyor sorun kulakklıkta değil PC D'de galiba. Sıfırlanınca programlar gidince kulaklık programı da gitti. Bunu nasıl geri getirebilirim sadece bunu söyleyin geri kalanını ben yaparım.

Peki hangi uygulamaları yükleyeceiğmi söyllesiniz ben indirsem.
Sürücüler var indireceğiniz, bilgisayarın donanımları komple ne ise onu söylersiniz. Atarım.

Onun dışında Winrar, Steam, Chrome gibi şeyler size kalmış. Artık ne indirmek isterseniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı