Çözüldü Sistemi Windows 8.1 yapınca bellek 256 MB görünüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Umut sarikaya

Centipat
Daha fazla  
Hocam öncelikle selam aleyküm ben bilgisayrı 8.1 yaptım ama yaptıktan sonra yaklaşık top. bellek 265 oldu ve çözürülük düştü, bunu nasıl düzeltebilirim?

Bir de format atılınca bazı programlar eksik. WinRAR bile yoktu kendim yükledım, bunu otomatik yapacak ugulama veya site var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    22,3 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam size zahmet Windows 10 LTSC indirme linki atar mısınız?
2021 sürümünü indirin:
Sürücüler var indireceğiniz, bilgisayarın donanımları komple ne ise onu söylersiniz. Atarım.

Onun dışında WinRAR, Steam, Chrome gibi şeyler size kalmış. Artık ne indirmek isterseniz.

Tamamdır size zahmet beklemde kalın Windows 10 kuracağım ondan sonra sistemi atarım.

Sürücüler var indireceğiniz, bilgisayarın donanımları komple ne ise onu söylersiniz. Atarım.

Onun dışında WinRAR, Steam, Chrome gibi şeyler size kalmış. Artık ne indirmek isterseniz.

Hocam bir de ben uygulamalar derken chrom Steam bunjn gibi uygulamardan demedim mesela örnek WinSeyip.dll gibi programlar var sürücüler falan onları demeye çalıştım aslında.

Tamamdır hocam şu an işlem bitti size lazım olan neyi aman gerekli?

Son düzenleme:
Hocam bir de ben uygulamalar derken chrom Steam bunjn gibi uygulamardan demedim mesela örnek WinSeyip.dll gibi programlar var sürücüler falan onları demeye çalıştım aslında.

Winseyip.dll ilk defa sizden duydum, ne yalan söyleyeyim. DX, VCRedist, OpenGL, .NET Framework, Java gibi yazılımları çoğunlukla kullanacağınız program sizi indirmeye yöneltiyor.
Atıyorum bir oyun indirdiğiniz zaman soruyor çoğunlukla.
Intel HD Graphics, Realtek gibi sürücüleri ben atarım. Diğer sürücüleri ise Windows otomatik kurar. Eğer siz bir eksiklik veya yanlışlık, sıkıntı görürseniz söylersiniz ona uygun sürücüyüde atarım.

Tamamdır hocam şu an işlem bitti size lazım olan neyi aman gerekli?

Anakart modeli lazım, bir de ses kartı gibi birşeyiniz varsa o da gerekebilir veya Wi-Fi aparatı, kamera, Bluetooth aparatı gibi bir şeyiniz varsa.

Winseyip.dll ilk defa sizden duydum, ne yalan söyleyeyim. DX, VCRedist, OpenGL, .NET Framework, Java gibi yazılımları çoğunlukla kullanacağınız program sizi indirmeye yöneltiyor.

Intel HD Graphics, Realtek gibi sürücüleri ben atarım. Diğer sürücüleri ise Windows otomatik kurar. Eğer siz bir eksiklik veya yanlışlık, sıkıntı görürseniz söylersiniz ona uygun sürücüyüde atarım.

Anakart modeli lazım, bir de ses kartı gibi birşeyiniz varsa oda gerekebilir veya Wi-Fi aparatı, kamera, Bluetooth aparatı gibi birşeyiniz varsa.

Paron yanlış yazdım o aslında WinSetup.dll olacaktı neyse asıl konumuza gelelimi anakart model nereden bakılıyor?

Anakart modeli lazım, bir de ses kartı gibi birşeyiniz varsa oda gerekebilir veya Wi-Fi aparatı, kamera, Bluetooth aparatı gibi birşeyiniz varsa.

Buyurun sistem bilgileri.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    36,3 KB · Görüntüleme: 18
Paron yanlış yazdım o aslında WinSetup.dll olacaktı nys asıl konumuza gelelim anakart model nereden bakılıyor?
Kasayı açıp anakartın üstünden okumanız gerekecek gibi duruyor. Ses sürücüsü için istiyorum ama eski nesil anakart olacağını bulamayadabilirim. Windows illaki bir idareten yol bulmuştur.

Önceki attığım Intel HD sürücü sitesinden sürücüyü indirin yeterli sanırsam:

Kasayı açıp anakartın üstünden okumanız gerekecek gibi duruyor. Ses sürücüsü için istiyorum ama eski nesil anakart olacağını bulamayadabilirim. Windows illaki bir idareten yol bulmuştur.

Tamamdır teşekkürler yarın indirir yaparım yani bunu indirince düzelir mi?

Hocam şu an aktifim de şu an size lazım ne ona göre size atım.

Hocam gönderdiğiniz dosya indirdim ancak ne yapacağımı bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    45,4 KB · Görüntüleme: 15
Tamamdır teşekkürler yarın indirir yaparım yani bunu indirince düzelir mi?

Hocam şu an aktifim de şu an size lazım ne ona göre size atım.

Hocam gönderdiğiniz dosya indirdim ancak ne yapacağımı bilmiyorum.
Bunu indirin hocam:

Bunu indirin hocam:

Tamam.

Bunu indirin hocam:

Hocam bu Windows 7 ama.

Bunu indirin hocam:

Hocam benim ekran bilgileri düzeldi galiba.

Hocam ben bir şey daha fark etim DxDiag bölümünde işlemci yok diyor.

Ekran Alıntısı.PNG

Bunu indirin hocam:

Hocam biraz hızlı cevap verirseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    18,1 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
Tamam.

Hocam bu Windows 7 ama.
Bazı Win 7 uygulamaları, Win 10'a kurulabiliyor. Zaten çalışmış fotosunu atmışsınız.
Hocam ben bir şey daha fark etim DxDiag bölümünde işlemci yok diyor.
CMD'yi yönetici olarak başlayın ve "sfc /scannow" yazın.

Hocam biraz hızlı cevap verirseniz sevinirim.
Müsait olmadığım zaman görmüyorum hocam. Technopat'a beklemiyorum, görmem için girmem lazım oluyor.

Bazı Windows 7 uygulamaları, Windows 10'a kurulabiliyor. Zaten çalışmış fotoğrafını atmışsınız.

CMD'yi yönetici olarak başlayın ve "SFC /scannow" yazın.

Müsait olmadığım zaman görmüyorum hocam. Technopat'a beklemiyorum, görmem için girmem lazım oluyor.

Şimdi ben ne yapim?

Bazı Windows 7 uygulamaları, Windows 10'a kurulabiliyor. Zaten çalışmış fotoğrafını atmışsınız.

CMD'yi yönetici olarak başlayın ve "SFC /scannow" yazın.

Verdiğiniz komutu CMD yaptım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı