Sistemin kaç W harcadığını nereden öğrenebiliriz?

RagıpDemiratan

Centipat
Daha fazla  
Çoğu kişi sistemime 500W yeter diyor, bazı kişiler ise yetmez diyor. Emin olamadım, tereddütte kaldım. Kime itibar edeceğimi bilmiyorum. Daha önce başlık açtım, arkadaşlar yanlış anlamasın, yanlış anlaşılma olmasın. Emin olamadım, çünkü aksini söyleyenler var. Ben sistemimin kaç W yediğini nasıl öğrenebilirim?

En çok enerji çeken iki parça ekran kartı ve işlemci zaten, diğerleri bunlara oranla çok daha az enerji çekiyor o yüzden ben PSU'nun yetip yetmeyeceğini hesaplarken ekran kartı ile işlemcinin çekeceği gücü (bunlar ekran kartının ve işlemcinin sitesinde teknik bilgiler bölümünde yazılıyor.) Toplayıp üstüne biraz da diğer parçalar için pay ekliyorum.

Bana fazlasıyla yeter gibi geldi, sistemi topladıktan sonra tam güçte çalıştırıp wattmetre takıp ölçüm yapsanız 350 wattı geçeceğini sanmıyorum.

Ben baktım, hatta fazladan fan gibi parçalarda ekledim ama hesap sonucu 300 watt bile değil.

Hocam hatanız var sitelerde yani kağıtta yazılı güç tuketimleri boşta ve normalde çalışmada çektiği güç tür arkadas oyun oynarken hayli hayli geçecek orada yazanlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı